♥ Tongstrelende amuse
Amuses vind ik iets luxes hebben. Ik weet niet waarom, misschien omdat ik het alleen eet als ik in een restaurant (vaak ook prijzig) ben of met een speciale gelegenheid zoals Kerst. Meestal wordt deze tijdens het aan tafel gaan aangeboden, maar wist je dat het van oudsher bedoeld is als een klein hapje tussen de gangen door? Ook is ‘amuse’ niet de juiste benaming, de volledige naam voor een amuse is amuse -guele of amuse -bouche. Het mag duidelijk zijn dat dit uit de Franse taal komt, het betekent letterlijk ‘vermaak voor de mond’. Ik vind het persoonlijk zo minder smakelijk klinken een houd het gewoon op amuse; een klein gerecht te bevordering van de spijsvertering en om de smaakpupillen op gang te brengen.

Prachtige amuses Bron
De amuses op de foto hierboven zien er natuurlijk overheerlijk en te mooi uit, maar het zijn niet de amuses die ik gemaakt heb, helaas. Ik vraag me ook altijd af hoe ze het zo mooi kunnen maken…
Vandaag wil ik jullie mijn eerste zelfgemaakte amuse laten zien, champignons gevuld met garnalen. Het is misschien niet de meest hoogstaande amuse die je kan bedenken, maar hij is wel héél erg lekker. En dat lijkt mij het belangrijkst. De amuse is trouwens ook best snel gemaakt, ideaal voor als je een grote groep ontvangt of je een hele drukke week hebt en je toch iets speciaals wil serveren.
De ingrediënten voor 12 champignons:
♥ 12 champignons, medium formaat
♥ 50 gram garnalen (Hollandse zijn natuurlijk het lekkerst)
♥ 50 gram boter
♥ 1 teentje knoflook
♥ 1/2 bosje peterselie
♥ peper en zout
♥ Kom
♥ Ovenschaal
♥ Amuselepels of een mooie schaal
Voorbereiding:
Maak de champignons goed schoon met een borstel en haal voorzichtig de steeltjes eruit met een mesje. Zorg dat de champignon verder heel blijft. Meng in een kom de boter, de geperste knoflook, 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie met wat peper en zout door elkaar. Dit kan gewoon met een lepel of een vork.
Bereidingswijze (ja, zo snel gaat het):
Vul de champignons met de aangemaakte boter en garnalen. Ik heb het om en om erin gedaan zodat alles goed door elkaar verdeeld is. Leg de gevulde champignons in een ovenschaal en zet het voor ongeveer 10 minuten in de grill. Je kan het eventueel ook in de oven zetten, lage stand, 180 graden, ongeveer 15 minuten.
In eerste instantie was het de bedoeling om de gevulde champignons op amuselepels te zetten, maar die had ik allemaal al gevuld met andere amuses, vandaar het vintage schaaltje. Je kan in plaats van boter de champignons ook vullen met Boursin, maar ik lust geen kaas dus ik ga het niet proberen. Op de foto zie je dat ik nog geen garnering over de garnaaltjes heb gestrooid, dit hoeft ook niet, maar het ziet er natuurlijk wel zo leuk uit. Aangezien er nog veel peterselie over was, heb ik dat er overheen gestrooid. In ongeveer 20 minuten heb je de super lekkere en leuke amuse gemaakt.
♥ Waarmee zou jij de amuse maken, met boter of kaas? Een hele andere vraag; wat vind je van de grootte van de foto’s? Zijn ze zo te groot? Te klein? Of is het zo goed?
Volg je me al op Bloglovin? Ik zou het super leuk vinden als je me toevoegt: http://www.bloglovin.com/blog/11351727/all-lovely-things
Meestal ga ik voor de kaas, maar champignong gebakken in kruidenboter zijn erg lekker, dus kan me voorstellen dat dit zo ook erg smakelijk is! Ik ben pro grote foto’s 🙂
Dat is een snelle reactie :D! Als je de kaasversie ooit gaat maken, laat je me dan weten hoe het smaakt?
Wow looks yummy! Nooit geprobeerd maar ik wil het wel een keer proberen 😀
Moet je zeker doen, het is echt heerlijk! Laat je weten wat je ervan vond? Kan ook op mijn twitter: https://twitter.com/mandyFLD
Kaas!! Ziet er goed uit!
Ik gok dat je aan kaasliefhebber bent :). Ik denk dat ik er straks wel aan moet wennen om mijn eigen hoofd zo groot op een pagina te zien, hihi.
Ook ik heb het nooit geprobeerd, maar het ziet er echt heerlijk uit <3
Ziet er heerlijk uit!
Dankje, het is zeker een aanrader om ook een keer te maken!