♥ Recept: zoete aardappel broccolisoep
Het is een echt herfstachtigsoepje, de zoete aardappel broccolisoep. Matcht perfect met het weer van de afgelopen dagen. Voordat ik de Streekbox kreeg, kende ik de combinatie eigenlijk niet. Sterker nog ik had er nooit over nagedacht dat je van zoete aardappel soep kan maken. Waarom ook niet, aardappelsoep bestaat ook. Ik kon me er alleen geen voorstelling van maken hoe het zou smaken en ik kan je het vertellen het is lekker! Heel erg lekker! Vandaar dat ik ook heel graag dit recept met jou wil delen, je moet het echt een keer proberen.Een voordeel van zoete aardappel broccolisoep is dat het erg gezond is. Er zitten veel vitamine A en C en veel vezels en calcium in. Volgens Streekbox is het een verwamend supersoepje waar je helemaal van opknapt. Het is een vegetarisch gerecht en het is klaar in ongeveer 30 minuten.
Mijn vriend en ik zijn opzich best grote eters (met name mijn vriend, hij telt voor twee) met dit in mijn achterhoofd besloot ik te koken voor vier personen. Daarnaast deed ik er nog soepgroente in om de soep extra te vullen en ik bakte meergranenbrood in de oven. Altijd lekker om het met houmous naast de soep te eten. Uiteindelijk was het maar goed ook dat ik gelijk voor vier had gekookt, want het was anders niet genoeg geweest. Wel als voorgerecht, maar niet als hoofdgerecht.
Kook water in de waterkoker. Ondertussen begin je met het snijden van de ui en knoflook in kleine stukjes. Officieel hoor je de aardappelen te schillen, ik heb ze alleen schoongemaakt onder stromend water. Vervolgens dien je de zoete aardappel in stukjes van twee centimeter te snijden.
Snijd vervolgens de koriander fijn, je kan eventueel ook poeder gebruiken (dit is veel gemakkelijker). Wanneer het water gekookt is kan je met de bouillonblokjes (ik gebruik groente bouillonblokje met minder zout) bouillon maken. De broccoli hoeft nu alleen nog gewassen en in kleinere stukken gesneden te worden. Hou het apart van de ui en zoete aardappel.
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de uitjes zacht en voeg de knoflook toe. Bak het ongeveer drie minuten mee. Voeg vervolgens de kruiden, zoete aardappels en de bouillon toe.
Breng het aan de kook en laat het 15 minuten op laag vuur koken zodat de aardappelstukjes zacht worden. Stoom tot slot de broccoli ongeveer vier minuten mee. Mix het daarna in een keukenmachine of met een staafmixer.
Verwarm de soep opnieuw op het vuur. Voeg de soepgroente toe en laat het rustig een paar minuten opwarmen. Mocht je geen vegetarische versie willen dan kan je er zalmsnippers of gebakken spekjes aan de soep toevoegen. Beide erg lekker, niet tegelijkertijd serveren natuurlijk.
En je soep is klaar om geserveerd te worden! Ik vond het ergens wel een beetje op pompoensoep lijken qua smaak. De structuur van de soep heeft weer iets weg van erwtensoep, aangezien het wat dikker is. De smaak is heel vol en kruidig, lekker! Ik ga de zoete aardappel broccolisoep zeker vaker maken. Bedankt Streekbox voor de kennismaking met de heerlijke, gezonde herfstsoep!
♥ Wat is jouw lievelings-herfstsoep?
O M G, dit lijkt mij echt super lekker. Pompoensoep vind ik ook heerlijk, dus als dit er wat op lijkt, smaakt het vast heerlijk. Ga het sowieso een keertje in de winter maken!
Het is een perfecte soep voor in de winter! Heel verwarmend. Ik ben benieuwd wat jij van de smaak vindt.
Hmmm. Dat ziet er lekker uit. Ik heb nog nooit een soep gemaakt met zoete aardappel, maar dat ga ik eens uitproberen!
Het is echt super lekker. Ik denk dat jij het ook kan waarderen 😀
Klinkt als een goed soepje. Altijd een goed middel om op te warmen in herfst en winter 🙂
Iets warms is altijd goed in de herfst en winter! Ze zouden de herfst en winter eigenlijk warm moeten maken 😉
Looking good! Tomatensoep, blijft toch mijn lievelingssoep nom nom!
Mmm tomatensoep is ook heerlijk!!
Ziet er heerlijk uit! X
Oeeeh dit ziet er goed uit! En lekker veel groente! Ik ben niet zo heel erg fan van zoete aardappel, maar wellicht is het juist in de soep wel lekker.
Hmm, dit lijkt mij super lekker! Ik denk dat ik dit eens ga proberen! Maar dan zonder de koriander, want dat vind ik dus echt getsie, haha!
Waarschijnlijk is het zonder koriander nog steeds erg lekker!
Aparte combi, ga ‘m proberen. Mijn tip voor een makkelijke en onverwacht lekkere soep: bloemkool! Uitje snipperen en aanbakken, bloemkool even meebakken, en dan bouillon erbij, na een tijdje pureren en klaar is het. Zelfs lekker als je niet echt van bloemkool houdt zoals ik 🙂
Goede tip! Ga ik ook zeker eens proberen.
Dit klinkt echt als een heerlijk recept, ga ik zeker onthouden! 🙂
Ik ben benieuwd wat je er van vindt!
Leuk!! Ik ben benieuwd wat je er van vindt.
Ziet er echt heerlijk uit!!
Ik ben gek op broccoli soep maar laat de champignon ook écht niet staan. En nu het steeds kouder wordt mag ook de erwten soep ook al bijna weer. Mnonnomnom…
Ja erwtensoep is heerlijk als het koud is!!