♥ Recept| Groene Thaise pompoencurry
Als ik ergens heel erg dol op ben dan is het wel Aziatisch eten. Toen we een maand in Thailand waren heb ik elke dag mijn vingers bij elk gerecht afgelikt, zo lekker vond ik het. Dat was um, ontbijt, lunch, diner, tussendoor en tussendoor en misschien nog een keer tussendoor dus vijf keer 30, 150 keer in één maand. Je zou er bijna droge vingers van krijgen. Maar yum wat vind ik de Thaise keuken lekker. Indofood is gezien mijn komaf redelijk standaard, maar de Thaise keuken heb ik toen goed leren kennen (thank god) en sindsdien kook ik het thuis regelmatig. De groene Thaise pompoencurry is tegenwoordig één van mijn favorieten gerechten.
Wat heb je nodig?
Voor twee á drie personen
♥ 400 gram pompoenstukjes (ik kocht kant en klare pompoenstukjes van de AH)
♥ 2-3 eetlepels olijfolie
♥ 1 grote ui, grof gesneden
♥ 3 deciliter kokosmelk
♥ 150 gram mais
♥ 1 rode paprika
♥ 50 gram groene currypasta
♥ 1 teentje knoflook
♥ blokje kruidenbouillon
♥ Peper en zout, andere kruiden die je lekker vind (bijvoorbeeld chilipoeder)
♥ kokosvet of olijfolie
♥ 200- 300 gram rijst
♥ snijplank
♥ wok
♥ schilmesje
♥ pollepel of iets dergelijks
optioneel:
♥ 150-200 gram kipfilet
♥ pinda’s (bijvoorbeeld cashewnoten)
Voorbereiding
Snijd de paprika in stukjes, pers de knoflook en hak de ui grof. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo fan ben van grove stukken ui in mijn eten, dus ik heb het eigenwijs lekker fijn gesneden. Wanneer je een hele pompoen hebt, moet je het nog een stukken snijden. Ik vind het persoonlijk rot werk, dus ik ging lekker makkelijk voor de voorgesneden pompoen. Snijd vervolgens ook de kip in blokjes en maak het eventueel op smaak met peper en zout.
Bereidingswijze
Kook de rijst zoals vermeld staat op de verpakking, ik maak zoals altijd gebruik van mijn geliefde rijststomer.
Verhit de wok met ongeveer 1/4 eetlepel kokosvet op het vuur. Fruit de ui en knoflook zodra het kokosvet gesmolten en warm is.
Voeg de kip toe en bak het totdat het helemaal gaar is. Wanneer de kip goed gebakken is voeg je de pompoenstukjes toe, laat het 5 minuten op halfhoog vuur meebakken en blus het daarna af met kokosmelk.
De mais, paprika en eetlepel currypasta en het bouillonblokje kan je nu toevoegen. Laat het vervolgens 20 tot 25 minuten smoren (= zet het vuur laag en doe een deksel op de pan). Als je de substantie te dik vindt kan je er eventueel nog water aan toevoegen. Het moet wel echt een pompoencurry worden, dus er moet wel wat vocht in zitten. Voeg zout en/ of peper naar smaak toe. Aangezien ik zo min mogelijk zout eet, heb ik alleen peper toegevoegd. Strooi de noten over de curry wanneer het van het vuur af is.
Zet eventueel de verwarming een standje hoger (in Thailand is het ook warm), want het eten is klaar om geserveerd te worden! Kin hai aroi (= eet smakelijk)!
♥ Ben je ook zo gek op de Azietische keuken? Wat is je lievelingsrecht uit de Aziatische keuken?
Je hebt nog twee dagen om mee te doen met de Velda winactie, vergeet niet je aan te melden!
oh dit ziet er te lekker uit <3
Het is ook heerlijk 😀
Oeh wat klinkt dit heerlijk! Erg tof dat je zo een stukje land meeneemt 🙂
Ziet er lekker uit! Misschien maak ik hier wel eens een veggie versie van.
Je kan de kip weglaten, dan heb je al een heerlijke curry!
Oh wauw wat ziet dit recept er lekker uit zeg! <3
Oh ik ben echt dol op curries/curry’s (hoe schrijf je dat?)!
Ooooh jammie, het water loopt mij in de mond. Ik ben ook altijd dol op Aziatische gerechten! Helaas mijn vriend wat minder. Maar als ik de kans krijg ga ik dit recept zeker een keer proberen!
Het klinkt echt heerlijk,zelf ben ik ook wel gek op Aziatisch gerechten…ik heb wel trek gekregen hierdoor…
Klinkt en ziet er uit als een heerlijke soep! Toevallig nog een kommetje over?
Ow, dat siet er lekker uit! Dit ga ik nthouden en misschien wel eens proberen.
Zie net dat wij hetzelfde template gebruiken: goede smaak 🙂
Haha, die van jou is ook mooi! Je hebt alleen wel een mooie foto in de rechterkant, bij mij wil het nog niet helemaal lukken. Heb je er een plugin voor gebruikt?
Hmm dat ziet er goed uit! ik heb nog nooit Aziatisch gegeten, dus ik ben wel benieuwd!
Niet? Ook geen Chinees? Ik ben stiekem een beetje in shock, haha.
Krijg hier gewoon een knorrende maag van zeg. Waar koop jij trouwens die voorgesneden pompoen? Die vind ik namelijk nergens of kijk ik er gewoon vet dik overheen (dat kan het ook zijn weleens haha). ?
Gewoon bij de AH in de koeling. Ik weet niet of elke AH het verkoopt…
Hihi, zet eventueel de verwarming een standje hoger :p dit klinkt echt te lekker! Krijg er spontaan honger van
Waaaauw, wat een lekker recept! Dit ga ik zeker weten uitproberen! Toen ik 3 maanden in Nepal was heb ik ook zo heerlijk gegeten, hihi, curry’s everywhereeeeee. Je hebt er een nieuwe volger bij btw!
Ah super leuk om te horen! Ohh Nepal klinkt hemels zo! Wat gaaf trouwens, 3 maanden Nepal.
Dat ziet er lekker uit! Ik ben ook gek op Aziatisch eten.
Oh yummy! It looks so delicious:) Have a great day, darling. xoxo