♥ Easy cooking recept: Pasta in kokosmelk
Soms heb je gewoon geen zin om te koken. Je hebt een lange dag op je werk gehad, op school was het zo druk dat je nog een berg huiswerk te doen hebt, de kinderen waren zo druk dat je nergens aan toe gekomen bent. Iedereen kent het wel, het bleeh-wat-moeten-we-eten? Ik- heb- geen- puf- meer- om- nog- een- heel- gerecht- klaar- te- maken- gevoel. Een pizza in de oven gooien, een frietje halen bij de friettent om de hoek, een blikje soep opentrekken of een maandmenu halen bij de Chinees zijn makkelijke opties. Maar soms heb je daar gewoon geen zin in en wil je toch nog iets gezonds eten. Nou dan komt mijn easy cooking recept van pas!
Een foto van de pasta in kokosmelk met lekker veel groente en gerookte kip kon je vorige week al zien in mijn Eén beeld zegt meer dan duizend woorden diary blog . Vandaag wil ik dit super makkelijke, maar onwijs lekkere recept met jullie delen. Het is geen hoogstaand recept, maar je moet maar net weten hoe je het maakt.
Voor 3-4 personen
♥ 250 gram pasta (ik gebruik verse pasta van de AH, die is lekker en snel klaar)
♥ 150 gram gerookte kip (mag altijd meer of minder) of noten voor een vegetarische versie
♥ 400 gram Italiaanse groente (of paprika, champignons, ui, courgette, prei)
♥ 3 handjes verse bladspinazie
♥ Een klein blikje kokosmelk, ongeveer 160 ml
♥ Verse basilicum
♥ Peper en eventueel zout, provinciaalse kruiden (of andere kruiden om de pasta op smaak te brengen)
♥ Kokosvet of olijfolie
♥ Snijdplank en mes of een kruidenschaar
♥ Pan en een wok
♥ Vergiet
Optioneel:
♥ Kokossnippers
♥ Hennepzaad
Het makkelijk van een zak groente is dat het kant en klaar is. Natuurlijk is het lekkerder en beter als je verse groente pakt, maar hé het is een easy recept! In tijd van nood of gebrek aan zin vind ik het geoorloofd, vooral als er een 1+1 actie is. Gebruik je wel verse groente, snijd dan alles in stukken. Maak de groente wel goed schoon! Snijd een paar blaadjes basilicum fijn, ik gebruik hier een kruidenschaar voor (o.a. te koop bij de Action).
Kook voldoende water in de waterkoker voor de pasta. Door het water eerst in de waterkoker te koken, ben je sneller klaar dan wanneer je het water eerst aan de kook moet brengen in een pannetje. Wanneer je geen voorgesneden kipfilet hebt, dien je de kip natuurlijk in stukjes te snijden, maar ik ga all the way op de easy cooking tour.
Bereidingswijze
Doe het voorgekookte water in pannetje en zet het op het vuur. Maak vervolgens de pasta klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Het voordeel van verse pasta is dat het in een minuut of zes klaar is.
Verwarm een beetje kokosvet of olijfolie in een grote diepe pan of wok (ik gebruik een wok)en voeg de Italiaanse groente wanneer de olie warm is. Bak de groente kort met een beetje provinciaalse kruiden, een minuut of drie vier, het is lekkerder als het wat knapperiger blijft. Doe de groente dan op een bord of in het vergiet.
Vervolgens doe je de kokosmelk in dezelfde pan en breng het zachtjes aan de kook. Oké, je kan ook twee pannen pakken en deze stap tegelijkertijd doen met de vorige maar dan heb je wel meer afwas, en wie wil er nou meer afwas? En je moet toch wachten op de pasta…. Om een meer smaak te brengen aan de kokosmelk voeg ik extra kruiden toe. Omdat ik zo min mogelijk zout gebruik (ja, daar wen je echt aan) voeg ik alleen pepermix (peper, citrus en knoflook) toe.
Wanneer de kokosmelk op laag vuur kookt kan je de groente en gerookte kip toevoegen. Ondertussen is de pasta waarschijnlijk klaar en kan je het afgieten. Mijn makkelijke afgieten truc? Gewoon de pan omdraaien in een vergiet. Weg is je water zonder moeilijk doen met een deksel, pannenlappen en stoom. Voeg dan de pasta toe aan de kokosmelk en schep het goed door elkaar. Tot slot roer je de bladspinazie door de pasta, bak dit een minuut mee zodat het bladspinazie warm wordt.
Haal de pan van het vuur en voeg de kokosrasp en hennepzaad toe en je gerecht is klaar om te eten. In een ongeveer een kwartier heb je toch een voedzaam en gezond recept klaar gemaakt, zonder heel moeilijk te doen. Daarnaast is het nog eens lekker ook!
Met dit recept kan je eindeloos variëren. Lust je geen kokosmelk dan kan je het ook klaar maken met kookroom. Wil je geen vlees eten, gebruik dan noten. Of vis, vooral zalm vind ik hierdoor lekker, met of zonder garnalen. Of alleen garnalen, kan ook. Vind je het recept iets te flauw gebruik dan meer kruiden of voeg er tijdens het opwarmen van de kokosmelk of kookroom een kippenboulliounblokje toe. Wanneer je voor een visvariant gaat voeg je dan een vissenbouillonblokje toe. Cherrytomaatjes (ik zou het niet in combinatie met vis gebruiken) geven het gerecht iets meer kleur. Voeg die dan toe aan het eind, samen met de spinazie. Er is altijd wel een variant van dit recept dat iedereen lekker vind! Alvast smakelijk eten!
♥ Wat eet jij als je geen zin hebt om te koken? Wat vind je van dit recept? Laat me weten wat je ervan vond als je het hebt geprobeerd!
Lijkt me erg lekker! Ik heb nog nooit pasta met kokosmelk gegeten, ga ik eens proberen!! 🙂
Ik heb het een keer gedaan bij een recept waar eigenlijk creme freche bij moest maar die ik vergeten was, aangezien de toko naast mijn huis zit besloot ik ook om het met kokosmelk te proberen dat was niet zo’n succes maar dat lag aan de combinatie haha dit wil ik toch weer een keer proberen!
Hmmmmm dat ziet er echt jummie uit <3 Ik vind kokosmelk in gerechten verwerkt altijd erg lekker, dus dit recept ga ik zeker onthouden!
Ik heb nog nooit eerder gekookt in kokosmelk! Misschien maar een keer proberen!
Lijkt me lekker!
Hmmm klinkt goed zeg. Thanks for sharing!
Ik heb nog nooit pasta met kokosmelk op, maar het lijkt me super lekker. En dat peper molentje is trouwens ook erg fijn. Er is ook een curry variant, die doet het ook erg goed over een broodje hummus 🙂
Ziet er heerlijk uit!
Ik heb het ook nooit eerder met kokosmelk bereid, lijkt me wel lekker!
Oh yum, it looks so healthy and super delicious:) I love pasta! Kisses, darling. xo
Hmm dit klinkt lekker! 😀
Hey wat een leuke happy blog…
Hoe kan ik je volgen?
En je receptje probeer ik mo uit want ziekjes thuis…
Het is een perfecte soep voor als je je niet zo lekker voelt. Hopelijk knap je snel op! Je kan me het best volgen via Bloglovin: https://www.bloglovin.com/blog/11351727 Daar zijn al mijn blogs up to date. Op Facebook post ik mijn blogs meestal ietsjes later: https://www.facebook.com/alllovelythings.nl.