♥ Travelyay| Olifanten wassen in Tangkahan

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Josie schreef:

  Ah wat super leuk! Ik wil in Thailand ook graag naar een diervriendelijk reservaat voor olifanten. Moet vast een hele leuke en mooie herinnering zijn 🙂

  • Moet je zeker gaan doen in Thailand, Josie! In het noorden zitten verschillende kampen waar je het kan doen, al zitten er wel een paar bij die minder vriendelijk zijn. Maar het is zo gaaf!! Alvast veel plezier.

 2. Danielle schreef:

  Wow, zo gaaf!!

 3. Dat is toch wel heel bijzonder om te doen zeg! Mooie foto’s ook. Die brug zo door de jungle is ook heel tof!

 4. Wat een ervaring zeg! En ik vind het heel fijn om te lezen dat je denkt aan de diervriendelijkheid. Echt tof, ik lees vaak verhalen van mensen met dieren en die geen flauw idee hebben wat er “achter de schermen” gebeurd. Ik heb zelf ook iets in die aard gedaan, maar dan met wilde katten, twee weken vrijwilligerswerk en als ik er nu op terug kijk zou ik het nooit opnieuw doen, ze hielden van de dieren, maar niet alles was zoals ik denk dat het “moet”. Maar anyway, back to your post, prachtige foto’s! En die reuze hagedis is zo cool.

  • Klinkt ook gaaf met wilde katten! Staat nog op mijn to do list, maar inderdaad wel een diervriendelijke versie. Al is dat met wilde katten denk ik wel iets lastiger dan met olifanten. Het zijn nou eenmaal wilde dieren. Thanks voor je lieve compliment!

 5. Sara schreef:

  Beste,

  Wij zouden eind november naar tangkahan en bukit lawang gaan.
  Wat ik mij gewoon afvroeg. Wat is de prijs eigenlijk voor olifanten te wassen en oerang oetangs te spotten?
  Ik vind dit nergens terug.
  Zouden trouwen op dezelfde locatie als u overnachten.

  Mvg
  Sara

 6. Agnes schreef:

  Hoi Mandy.
  ik kom net terug uit Tankahan. De olifanten die jij hebt gewassen staan los van hun wasserij aan een ketting van 1.5 meter vast. De olifanten staan op en neer te deinen van de stress omdat ze geen vrijheid hebben om ook maar 2 stappen te zetten. De diervriendelijkheid valt enorm tegen. Als mensen iets beter kijken kunnen ze dit zelf zien. Geen reclame voor diervriendelijkheid dus. Dat zou geen recht doen aan deze dieren.
  Gr Agnes

  • Super goed dat je een berichtje achterlaat op mijn blog Agnes! Hoe jij het omschrijft is helemaal niet hoe ik het heb gezien. Bij ons liepen ze los in een heel groot afgezet ‘park’. Als het nu zo is zoals jij het omschrijft dan is het zeker niet diervriendelijk en dat is voor mij wel het belangrijkst! Dus daarom enorm bedankt voor je aanvulling!

 7. Karin Witkamp schreef:

  Hoi Mandy,

  Wij (2 volwassenen met 2 kids van 15 en 14) gaan deze zomer naar Java en Sumatra. Op Sumatra willen we naar bukit Lawang, Toba meer en Tangkahan. Kun jij aangeven welke volgorde het handigst is ivm de afstanden en welk vervoer we hier het beste kunnen gebruiken?

  alvast bedankt
  Karin Witkamp

  • Hi Karin,

   Sorry voor de late reactie, ik was in de Filipijnen. Maar wat een leuk vooruitzicht. Bukit en Tangkahan liggen redelijk dicht bijelkaar. Zelf ben ik als dagtrip naar Tangkahan gegaan vanuit Bukit voor de olifanten. Prima te doen. Het Toba meer ligt verder weg, dat zou ik erna of ervoor doen. Er gaat een bus vanuit Medan naar Toba. Gezien jullie met zijn vieren zijn is het qua tijd misschien wel voordeliger om een Van te regelen vanuit Bukit. Het is naar Medan namelijk ongeveer 3 a 4u rijden en dan naar Toba nog 7 uur. Houdt er overigens rekening mee dat reizen altijd een dag duurt in Indonesie en dat er in Bukit geen pinautomaten zijn. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust! Voor nu veel voorpret toegewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.