♥ Homemade groene mango ijsthee
Het is verfrissend, verkoelend en bovendien heerlijk met het warme weer! Ijsthee is het antwoord op oververhitting. Maar het is nog lekkerder als je het zelf maakt en het is zo makkelijk! Vandaar een repost van het heerlijke homemade groene mango ijsthee!
Op de blog van Diana van exPress- O (een super leuke blog trouwens) zag ik het geweldige recept voor een homemade groene mango ijsthee. Nu ben ik toch al gek op iced tea, maar dan alleen de groene thee variant of homemade. De Lipton versie vind ik te zoet. Mocht je toch gek zijn op zoetigheid dan kan je er altijd meer honing toevoegen. Maar ik ga voor lekker fris met dit warme weer!
Homemade groene mango ijsthee is lekker, maar het is nog lekkerder als je het buiten in je bikini in de warme zon kan drinken!! Het fijne is dat steeds meer restaurants homemade ijsthee aanbieden, maar wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kan maken? Ook dit recept is heel makkelijk en snel gemaakt. Ik denk trouwens dat ik nog nooit eerder zo’n lekkerdere groene mango ijsthee heb gedronken.
Wat heb je nodig voor een grote kan groene mango ijsthee
(iets meer dan één liter)
♥ Vier groene thee zakjes
♥ Zes kopjes gekookt water
♥ Drie eetlepels honing
♥ Twee citroenen
♥ Eén mango
♥ Muntblaadjes (ongeveer vijf takken, ligt eraan hoe sterke muntsmaak je wil hebben)
♥ Beetje water
♥ Groot karaf
♥ Snijdplank
♥ Mes
♥ Citruspers of lepel
♥ Ijsklonten
♥ Steelpan
Voorbereiding voor de mango ijsthee
Kook ongeveer een liter water. Snijd de mango in stukken, pers één citroen en maak de muntblaadjes schoon. En je bent al klaar met de voorbereiding.
Bereidingswijze groene mango ijsthee
Giet ongeveer zes kopjes warm water in een karaf en doe de theezakjes erbij. Laat de thee ongeveer drie minuten trekken. Haal de zakjes er vervolgens uit. Laat het niet te lang staan, zet een timer of houd de tijd goed in de gaten, anders wordt de thee te bitter. Vooral als je de groene thee gebruikt van de chinees. Hier komt namelijk veel meer smaak vanaf. Ik noem het ook altijd echt groene thee, Pickwick groene thee is zo mweeh. Maar als jij het lekker vindt, dan moet je het zeker gebruiken!
Voeg vervolgens de honing en de citroensap toe en roer het goed zodat de honing helemaal opgenomen wordt door de thee. Laat de thee dan even rusten. Doe de helft van de gesneden mango in een steelpan samen met een beetje water en zet het op laag vuur, net zolang totdat de mango uit elkaar valt. Het lijk een beetje op appelmoes, mangomoes dus.
De mangomoes mag je ook toevoegen aan de thee, samen met de muntbladen en de rest van de mangostukjes. Roer het nogmaals goed door elkaar. Laat de thee afkoelen en zet het daarna voor minstens een paar uur in de koelkast. Het lekkerste is het als je het een nacht in de koelkast laat staan. Ik heb het zelf ’s ochtends gemaakt en ’s avonds gedronken.
Dit vind ik dan wel weer een nadeel van iced tea maken, ik wil het liever gelijk drinken. Misschien ben ik daar een beetje ongeduldig in. Wij noemen dat thuis rakoes (Bahasa/ Maleis). Um ja, als iets er heel erg lekker uit ziet dan kan ik wel een beetje rakoes zijn. Wachten it is dus.
Na minimaal een uur koelen hoef je alleen nog maar een paar schijven citroen en ijsklontjes toe te voegen en je homemade groene mango ijsthee is klaar om gedronken te worden! Het is ook lekker om in plaats van citroen twee passievruchten toe te voegen. Maar eigenlijk kan je allerlei soorten vruchten toevoegen aan de mango ijsthee. Dus leef je uit en voeg je favorieten smaken toen! Geniet van je ijsthee (als je het gaat maken) en het heerlijke weer van het weekend!
♥ Wat drink jij het liefst als het zo warm is? Laat je weten hoe je het vond smaken als je het gaat maken?