♥ Het verhaal achter de sterren tattoo (& tattootips)

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Manon schreef:

  Wauw wat ontzettend tof Mandy! Ik heb echt een heel kleintje en wil er graag nog een bij maar daar denk ik toch ook al 2,5 jaar over na haha binnenkort maar gewoon doen denk ik aangezien ik van mijn andere nog geen moment spijt heb gehad 🙂

 2. Nesrin schreef:

  Wat leuk die sterren. Ik zal waarschijnlijk zelf nooit een tattoo zetten maar ik vind het wel altijd leuk om het bij anderen te zien.

 3. Jantine schreef:

  Mijn man en ik hebben er vrijdag allebei een laten zetten, een waar de semicolon in verwerkt is. Vrijdag was het een jaar geleden dat hij een nacht vermist was, en een zelfmoordpoging deed die gelukkig niet gelukt is, en zelf heb ik een dysthyme stoornis (chronische depressie …). De semicolon is de plek in de zin waar die had kunnen stoppen, maar waar de schrijver ervoor heeft gekozen om door te schrijven; daarmee staat hij symbool voor het ervoor kiezen om door te gaan met leven, al zou je soms wel willen stoppen.

  Bij mij is die semicolon verwerkt in een bijbeltekst: 1 corinthiërs 13:13, de tekst over hoe geloof, hoop en liefde overblijven, en de belangrijkste daarvan is liefde. Bij mij staan die drie dingen aan de basis van waarom ik nog leef: geloof, waardoor ik altijd toch een steuntje in de rug heb gevoeld, en wist dat ik niet zo helemaal alleen was als ik me voelde. Hoop, tegen alle wanhoop in, dat er ook weer een keer mooie momenten zijn, want in het verleden kwamen er na de wanhopige periodes ook weer mooie momenten. Liefde, weten dat mijn ouders, familie, en tegenwoordig mijn man me ontzettend zouden missen (net als ik hem ontzettend zou hebben gemist), en dan maar blijven voor hen al doe ik het niet voor mezelf. Die tekst is voor mij dus heel erg belangrijk.

  Dan een hartje, bloemetjes en blaadjes eromheen, die een beetje achter de tekst wegvallen, als symbool dat er leven en mooie dingen zijn, ook al zie ik ze niet vanuit deze hoek.

  Het is een heel verhaal geworden, zoveel betekenis kan er dus in een eigenlijk best klein plaatje zitten 😉

 4. Ik maakte laatst ook een artikel over mn tattoo. Ik heb fighter op mn linkerpols staan! Ook zodat ik er dagelijks naar kan kijken!

 5. Jenn schreef:

  Mooi om te lezen! Ik heb er zelf geen en twijfel wel eens, maar voorlopig neig ik meer naar nee. Ik vind het wel erg leuk om tattoos te bekijken.

 6. Estrella schreef:

  Mooie tattoo! Ik heb zelf een klein sterretje precies aan de binnenkant van m’n pols. Alleen is die ‘open’, niet ingekleurd zeg maar.

 7. Sabine schreef:

  Cute! Hier een groot liefhebber van tattoo’s..8 op de teller en ben nog niet klaar. Allen met een betekenis, sommige zwaarder beladen dan andere. 🙂 Het kan verslavend zijn idd 🙂

 8. Loes schreef:

  Wauw super mooie tattoo.
  Ik zit zelf te denken aan een zwaluw op mijn enkel. Die staat voor vrijheid en een gezamenlijke tattoo met mijn zus

 9. Ik heb twee grote tattoo’s, eentje op mijn ribben tot net boven mijn heup, en eentje op mijn bovenbeen. Ik heb er absoluut nooit spijt van gehad, omdat ze voor mij echt wat betekenen. Ook zie je die van mij niet, ivm baanmogelijkheden 😉 Maar ik weet zeker dat dit niet de enige zullen blijven haha

 10. Ziet er leuk uit en ook de betekenis erachter (of waar het voor staat), vind ik heel mooi. Zelf zou ik het denk ik niet zo snel doen, ik zou het denk ik namelijk toch snel zat zijn. Maar wie weet verandert dat nog ;-). Op de pols vind ik in ieder geval wel een mooie, stijlvolle plek!

 11. Marjolein schreef:

  Ik wil ook al enkele jaren een tattoo op mijn enkel of op mijn pols. Liefst minder goed zichtbaar, want ivm werk mogelijkheden..
  Ik twijfel tussen een vliegtuigje of wanderlust. Helaas zijn die nu zo populair dat het niet meer origineel lijkt.

 12. Sarah schreef:

  Hij is heel mooi geworden Mandy! en de betekenis erachter is ook heel mooi! En geniaal dat je het niet aan iedereen hebt verteld en dat het ook niet eens iedereen is opgevallen haha!

 13. Rachel schreef:

  wauw wat mooi geschreven! altijd fijn een tattoo met een betekenis liefs,

 14. Andrea schreef:

  Wat leuk dat ik toevallig dit blogje tegenkom. Zo herkenbaar, alleen heb ik mijn tattoo nog niet. De afspraak staat al wel. Ik twijfel ook echt al jaren. Zeker ook meer dan een jaar of 10 en nu eindelijk heb ik een afspraak gemaakt. De reden van twijfel? Hetzelfde die jij noemt eigenlijk. En ik vind het zetten van de tattoo ook gewoon heel eng. Wat als het mega veel pijn doet en ik niet meer wil? Haha. Ik ga een tattoo laten zetten op dezelfde plek als jij die hebt. Ik wil het ook altijd al op mijn onderarm, maar wil niet dat het onder mijn horlogebandje zit. Iets naar beneden was dus logisch en ik vind de zijkant mooi, omdat je het dan van verschillende kanten kan zien. Ik ga een driehoekje plaatsen die staat voor de band tussen mijn zusje, broertje en ik. IK vind het super spannend, maar heb er zoveel zin in!

 15. me schreef:

  ik ga een muzieknoot met hartslag laten zetten! dit is een keuze omdat ik leef voor muziek, zoals ik altijd zeg ; music is my escape. ik ga een arrow laten zetten met als betekenis Inspiration & Faith, in mn nek. heb nog veel meer op de planning staan, begin eerst maar klein haha

 16. Sheelagh schreef:

  Mooi Mandy! Ik zou het zelf niet doen maar vind het wel tof 🙂

 17. Diana Mieczan schreef:

  What a pretty tattoo, sweetie! xoxo

 18. Marie de Jonge schreef:

  Wat mooi om het verhaal achter je tattoos te weten te komen. Daarnaast vind ik het ook heel knap dat je zo lang gewacht hebt met het zetten van je tattoos. Een erg mooi symbool wat je met trots kan dragen. Daarnaast vind ik het ook heel moedig!

 19. Suzanne schreef:

  Ik vind het heel belangrijk dat je tattoo een betekenis heeft. Heb ik ook altijd tegen mijn dochters gezegd. Ik ben 57 jaar en had vroeger niks met tattoos. Vond het mooi maar niks voor mij. Tot ik in anderhalf jaar tijd 2 broertjes en mn moeder verloor. Dat is nu 7 jaar geleden. Toen ben ik tatoeages laten zetten op mijn onderarm. Ik noem het mijn familie arm. Ze staan voor mijn ouders, 2 broertjes, mn 2 dochters en mijn man. En ik ben er heel blij mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.