♥ Ontdek de foodtrends van 2018
De nieuwste producten proeven terwijl je praat over de foodtrends van 2018. Afgelopen maand was weer het food evenement waar ik mijn hart kan ophalen en de nieuwste dingen kon proberen. Tijdens de Proefparade van Mr. Goodiebag leerde ik meerdere bijzondere food- en foodculture merken kennen. De laatste culinaire trends werden uitgebreid besproken én beproefd.
Laatst las ik ergens dat je niet blij moet zijn om eten, maar om het halen van doelen. Het effect van eten is maar tijdelijk, het blijheid gevoel van doelen duurt langer. Ik weet dat ik afwijk van de norm, maar dit gaat zo niet op voor mij. Als ik terug denk aan de foodparade van Mr. Goodiebag van 24 maart dan word ik nog steeds blij. Heb ik een doel gehaald dan staat de volgende al weer klaar. Damn en ik wilde geen doeljunkie worden…
Foodtrends van 2018
Van alle merken die op de Proefparade stonden werd ik enorm blij. Bij sommige zoals bij Terrasana was het leuk om weer even bijgepraat te worden (ze stonden vorig jaar ook op de proefparade) en sommige merken was het leuk om kennis mee te maken. En lekker natuurlijk.
Terrasana
Tijdens de proefparade maakte ik al kennis met het merk wat helemaal draait om positief eten. En daar word ik nog steeds heel erg blij van, en de wereld ook. Wat volgens hen helemaal bij de foodtrends van 2018 hoort is Japans eten. Ze hebben dan ook een hele Japanse lijn ontwikkeld. De Miso soep maar vooral de bruine rijstcrakcers zijn een dikke aanrader! Naast het heerlijk smaakt (het is net chips) is het bio-organisch, dierproefvrij, veganistisch en gistvrij. Daarnaast lieten ze zien dat sushi nog steeds hip is tijdens de workshop sushiballs maken. En wie te lui is om te verse gember te gebruiken (daar ben ik ook schuldig aan), de gember uit een potje van Terrasana is lekker en vol van smaak.
Biobites
Voor mij een nieuw merk, maar het past helemaal in de foodtrends van 2018. Want in 2018 willen we nog steeds goed voor ons lichaam zorgen. We willen geen troep binnen krijgen en eerlijk eten. Biobites is zo’n merk die 100% Biologisch, verantwoorde en voedzaame Raw Food crackers en Paleo cookies maakt zonder E- nummers en additieven. En uiteraard ook erg lekker!
Koken met stikstof
Koken met stikstof is zeker een van de leuke foodtrends van 2018. Het natuurlijke gas dat vloeibaar is bij een temperatuur lager dan -196 graden en verdampt tot gas wanneer het verwarmt wordt zorgt voor een spectaculair effect. Chefkoks gebruiken het al lang in de keuken, maar het wordt steeds toegankelijker om er mee te koken. Het effect is in ieder geval onwijs spectaculair en vooral verrassend als je het uitademt.
Potverdorie
Weer een nieuw product wat past bij de foodtrends van 2018. We willen namelijk geen eten verspillen. En dat is waar Potverdorie voor staat, no waste! Een paar keer per week gaan ze naar supermarkten om groente te kopen die niet geschikt zijn voor de verkoop maar nog prima te eten zijn. Fuck de houdbaarheidsdatum. Daarvan maken ze heerlijke jam en chutneys.
Bobby’s Gin
Een gin van Nederlandse bodem, Schiedam. Bobby dronk graag jenever toen hij vanuit Ambon naar Nederland kwam. Maar toch miste hij iets aan de smaak. Dus in 1955 paste hij de smaak aan, een smaak die hem weer mee nam naar zijn geliefde Ambon. Zijn kleinzoon ontdekte in 2012 een fles jenever met de aangepaste smaak bij oma in huis en daarmee ging hij naar Schiedam. Waar het origineel was gemaakt. Samen ging ze opzoek naar het recept van zijn opa en zo ontstond in 2014 een gin met een Indonesische smaak. En nu snap ik ook waarom ik het zo lekker vond, het neem mij terug naar mijn roots.
Amsterdam good Cookies
Geen nieuw product, stroopwafels. Maar ze doen wel helemaal mee in de foodtrends van 2018. Stroopwafels zijn namelijk helemaal hip en al helemaal in het buitenland. Het gekke is er bestaat helemaal geen stroopwafelmerk, zo ontdekte Kevin zeven jaar geleden in Costa Rica. En zo werd Amsterdam good cookies geboren. Super slim, want overal waar ik kom in het buitenland en stroopwafels meenemen zijn ze lyrisch.
Het leuke is dat ze ook een foodtruck hebben, dus als je een keer een feestje moet organiseren… Want damn wat is het leuk om zelf je stroopwafel te versieren. Het neemt mij weer helemaal terug naar mijn kinderfeestjes van vroeger, want wie vond het toen niet leuk om cake te versieren??
Met een gevulde buik, een gin tonic to go en een mega goodiebag gingen we geheel geïnspireerd naar huis. Wat duidelijk is is dat de foodtrends van 2018 niet veel verschillen van 2017. Bewust met je eten omgaan is nog steeds hot. We willen vooral geen eten verspillen en pure verantwoorde producten hebben nog steeds de voorkeur in 2018. En ik pas mij daar geheel aan, want we moeten goed voor ons lichaam zorgen. En dat kan alleen met eerlijke producten.
♥ Wat vind jij van de foodtrends van 2018? Wat springt er voor jou uit?
Ohhhhh, die stroopwafel! ♥
Elke keer als ik hem zie krijg ik er weer trek in!!