♥ Vlog| Food & tennis; ABN AMRO WTT’s perfecte combinatie
Iedereen heeft wel eens gehoord over de Grand Slams, de vier grootste tennistoernooien van de wereld. Als kind zijnde was ik er eigenlijk nooit geïnteresseerd in, gaf mij maar ballet, maar toen ik tiener werd ontdekte ik Mark Philippoussis en mijn grote favoriet Andy Roddick en dus ook tennis. Ondertussen tennissen beide mannen niet meer, maar ik ben wel blijven kijken. Ik vond het onwijs leuk toen ik de uitnodiging kreeg voor de Vip-Tour met Walking Dinner tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam. Een perfecte dag om te vloggen!
Foto’s zijn leuk, maar film geeft soms net iets meer sfeer weer. De goede sfeer van het ABN AMRO WTT moet je zeker een keer gegroefd hebben! Vergeet de film niet in HD te zetten voor een betere kwaliteit. Mocht de vlog het niet doen klik dan op You Tube
Het ABN AMRO WTT is ´s werelds grootste indoor herentennistoernooi. Nee, er wordt niet alleen getennist door de wereldspelers, maar het is een waar event. Je kan je de hele avond vermaken bij de The Club, het VIP gedeelte van het toernooi. Om de tennisbeleving compleet te maken is een heus dorp gebouwd, geen houtje touwtje dorp, maar een sofisticated dorp met stijl. Chef-kok Mario De Ridder heeft het culinaire aanbod op een hoger niveau getild. De 42e editie van het ABN AMRO WTT kent zeven restaurants, waarvan wij de The Harber Club, CEO Baas van het Vlees en restaurant Aan de Zweth een bezoek brachten.
De avond begon met een welkomsthapje en – drankje en een toespraak van de directeur van Ahoy Rotterdam. Vol trots, zeer terecht, vertelde ze over het grote evenement. Wat mij gelijk opviel was dat alles zo tot in de detail aangekleed was, hier hou ik van. Overal mooie bloemen, hier en daar ligt op een mooie wijze een tennisbal en iedereen is behulpzaam en vriendelijk.
De tour ging verder naar Centre Court, leuk om het van dichtbij mee te maken. Dit jaar hebben ze van de opening iets speciaals gemaakt. Muziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, gecomponeerd en geproduceerd door Joos van Leeuwen en Mike Schäperclaus, begeleid de wereldtoppers wanneer zij het centre court betreden. Tijdens de finale speelden ze het zelfs live.
Van het ware gevecht tussen Stan Wawrinka en Guillermo Garcia-Lopez heb ik helaas niet lang kunnen genieten, na drie games gingen we namelijk naar tennislegende Richard Krajicek himself. Ook leuk!
Terwijl Krajicek (hij was nog veel langer en charmanter dan ik dacht) zijn verhaal deed over de beleving en de verandering van het tennisevent keken mensen op de achtergrond met een goed glas rode wijn naar de tenniswedstrijd. Een uitstekend voorbeeld van de combinatie food & tennis en vooral genieten. Krajicek’s favoriete plek was toch wel de sushi tafel, die moet van hem elke jaar weer terug komen. En o hij vertelde dat Daphne makkelijk één dropje kan pakken voor de TV (respect voor de discipline), maar tijdens het schrijven is dat wel anders… Joehoe, ik ben niet de enige! Bij hemzelf was de zak drop ook zo gehalveerd. Wat een inside information hè!
We volgde van het ene culinair hoogtepunt naar het andere. Het begon allemaal met de overheerlijke oesters, Moët & Chandon champagne en verse vissoorten uit de Noordzee bij The Harbour Club. Jaco de Kempenaer vertelde gepassioneerd over zijn begin van The Harbour Club op Ibiza (waar ze vis uit de Noordzee over laten vliegen!!), de drie restaurant die hij nu in Nederland bezit tot aan zijn toekomstige internationale plannen. In het trendy restaurant wordt alles, maar dan ook echt alles, zelf bereid. Tot aan de boterkoekjes toe. Daar gaat mijn foodiehart sneller van kloppen. Bezoekers konden tijdens het ABN AMRO WTT tijdens lunch en diner terecht voor een mooie combinatie van seafood-gerechten en champagne. Luxe genieten!
Het volgende hoogtepunt was bij CEO Baas van het Vlees. Chef-kok Mario de Ridder vertelde dat hij alleen CEO Baas van het Vlees wilden presenteren op het ABN AMRO WTT als ze hun geliefde Amerikaanse grillplaat de Broiler konden gebruiken. En dat kon, tot mijn grote vreugde, want ik was heel erg benieuwd naar het veel besproken vlees van de Vleeskantine uit Katendrecht.
Het vlees is van pure kwaliteit van Black Angus runderen afkomstig van de Creekstone Farms in Texas (Amerika), 100% hormoonvrij vlees. En vooral héél erg lekker! Als ik er weer aan denk dan proef ik het bijna weer, zo mals, zacht en heerlijk van smaak. Dat terwijl ik helemaal geen entrecôte/ biefstuk type ben. De C.Ôte de boef en de E.ntrecôte zijn specialiteit. Al zal de O.ssenhaas er ook erg lekker zijn (zie je het? -> C. E. O.).
Ook al ligt Aan de Zweth nog onder de vleugel van Mario de Ridder, toch heeft topchef Joris Peters het naar zijn hand kunnen zetten. Het nieuwe concept is betaalbaar, de kwaliteit is hoog, de sfeer is relaxt en no-nonsense. Het signaturedesssert is zo ontworpen dat het aangepast kan worden aan de seizoensproducten, die van ons met onder andere chocolade was overheerlijk en een plaatje voor het oog! De bijpassende Hongaarse wijn, hoe ouder hoe beter, was heerlijk.
Van het laatste hoogtepunt heb ik maar een heel klein beetje mogen proeven, namelijk de Hidden bar. Ergens in de Ahoy zat een deur, de toegang tot de Hidden Bar waar je alleen binnenkomt als je weet waar het zit en de juiste code hebt. Hoe leuk!?! Dr. Rotterdam verzorgt je tot in de puntjes met hun speciale drankjes. Tijdens het ABN AMRO WTT hebben ze een speciale kaart waardoor je nog meer Aces kan slaan.
Helaas heb ik de cocktails gemist, omdat ik de trein moest halen, maar van horen zeggen waren ze erg lekker! Krajicek heeft volgens het NOS (bron) nog de stille wens om zijn evenement naar een masters-status te tillen, maar op culinaire gebied zijn ze daar al zeker in geslaagd! Wat heb ik een heerlijke avond gehad vol lekkere foodies en tennis! Wat mij betreft een hele goede combinatie!
♥ Wist jij dat er om het ABN AMRO WTT een heel culinair belevenis was?
Miss Publicity bedankt voor de geweldige VIP Tour! Ik heb er onwijs van genoten! Volgend jaar weer? 😉
Wat een geweldig event om eens mee te mogen maken! Al die culinaire kennis bij elkaar.. smullen!
Ja dat was een super ervaring, zoveel briljante koks. Heerlijk om te zien en proeven 😉
wat een leuke vlog: straalt er in ieder geval vanaf dat je het naar je zin hebt gehad. Alles zag er ook echt superverzorgd en uit dat vlees haha: echt heerlijk. En wat gaaf trouwens dat je Krajicek mocht ontmoeten. Hele leuke dag zo te zien 🙂 X
Het was zo leuk, fijn dat het een beetje over kwam. Blijft toch lastig om de sfeer goed over te brengen. Oja het vlees, zooo lekker.
Super awesome naar de ABN tournament te mogen gaan he!
Ja het was zooooo leuk!! 😀
Zo te horen en te zien heb je een hele leuke dag gehad! Lijkt me ook wel een keer leuk om naar toe te gaan. Je kunt er makkelijk een hele dag van maken want je kunt er ook lekker eten zie ik 🙂
M’n zus is er ook naartoe geweest, maar ik wist eigenlijk niet dat er ook nog van alles op gebied van eten was. Ziet er heel chique uit allemaal!
Leuk Mandy! Ik wist niet dat ze rondom het toernooi zoveel met eten bezig zijn. Ziet er allemaal erg lekker uit!
Wow, lekker hoor al dat eten nomnomnommm! Ik ha geen idee dat dit zo leuk kon zijn!
Ziet er uit als echt een hele leuke dag! Krijg ook helemaal zin in het toetje door die foto 🙂
“Brood halen bij de bakker voordat het op is”. Woeps, ik ben het vandaag wéér vergeten en rond dit tijdstip is al het lekkere brood alweer verkocht.
Leuke vlog! En wat een heerlijk eten allemaal zeg! Ziet er echt uit als een leuk event 🙂