♥ Easy cooking: gevulde paprika
Ik vind koken best leuk, maar het everday koken vind ik dus helemaal niks aan. Ik vind het niet eens echt koken. Als ik aan koken denk, dan denk ik aan uitgebreid koken met verse producten en ‘ingewikkelde’ technieken. Het komt er op neer dat ik maar twee keer in het jaar echt kook, met kerst en pasen. Best zonde eigenlijk. Voor de overige dagen kies ik toch meestal voor de easy cooking methode. Tenzij ik Indisch kook, je kan niet ’s avonds pas besluiten om Indisch te koken. Het eten moet namelijk goed gemarineerd zijn en dat kan niet in een uurtje. Vandaag heb ik een easy cooking recept voor jullie. Dit recept voor gevulde paprika’s heb ik eigenlijk van het zusje van mijn vriend (volg je het nog?) geleerd.
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
♥ Drie paprika’s
♥ Ui
♥ Champignons
♥ 150 gram gehakt, ik gebruik rundergehakt
♥ Risotto, ongeveer 125 gram
♥ Geitenkaas of mozzarella
♥ Italiaanse kruiden of andere kruiden om het op smaak te brengen
♥ Peper
♥ Zout
♥ Grote pan
♥ Ovenschaal
♥ Oven
♥ Snijplank
♥ Mes
Voorbereiding
Snijd de kaas in stukjes, dit te grote van dobbelsteentjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes en pel de ui om het vervolgens ook fijn te snijden. Maak de paprika’s schoon. Eén paprika mag je op de normale maniervan het zaad ontdoen en in stukjes snijden. De twee overige paprika’s gaan we op een andere manier bewerken. De volgorde van alles snijden mag je helemaal zelf bepalen.
Snijd voorzichtig het bovenste stuk van de paprika, dit is je kapje. Snijd voorzichtig het zaad (witte gedeelte in de paprika) los van de zijkanten van de paprika en trek het er uit. De onderkant van de paprika is natuurlijk niet recht, hierdoor valt het om in de schaal. Door heel zorgvuldig een klein stukje van de onderkant eraf te snijden maak je de paprika rechter. Doe dit niet in zijn geheel, want dan maak je de paprika open. Je moet er dus voor zorgen dat je de paprika niet open snijdt.
Zoals je op de bovenstaande foto ziet gaat het echt om een heel smal en klein stukje wat je eraf snijdt. Dit doe je met beide paprika’s.
Bereidingswijze
Zet de oven op 180 graden, zo kan het vast voorverwarmen.
Kook de risottorijst zoals omschreven staat op de verpakking. Ik gebruik de Risotto Funghi rijst van de het eigen merk van de AH. Hier zitten ook stukjes verse oesterzammen in en het heeft een krachtige champignonsmaak. Je moet dus wel van champignons houden.
Als de risotto opstaat bak je het ui in de pan, ongeveer een minuut lang. Vervolgens rul je het gehakt die je met peper, zout en Italiaanse kruiden op smaak brengt.
Vul ondertussen de paprika’s met een paar blokjes kaas, zodat er onderin een laagje kaas komt (ik lust geen kaas, dus ik sla dit voor mij altijd over). Zet daarna de paprika’s in een ovenschaal. Een kleinere ovenschaal is handiger dan een hele grote, de paprika’s vallen hierdoor nog minder snel om.
Voeg vervolgens de champignons en de gesneden paprika toe aan de gehakt en bak het een paar minuutjes mee. Wanneer de risotto klaar is kan je het ook toevoegen aan de gehakt met groente. Roer alles goed door elkaar.
Ik maak nu altijd gebruik van twee pannen, in de ene pan schep ik wat vulling in de pan zoals het al is en in de andere pan voeg ik de kaas toe. Hou nog een paar blokjes kaas over om het later te garneren. Alles alles goed gemengd is kan je de paprika’s vullen met je mengsel. Vul het tot de rand, leg er nog wat blokjes bovenop en sluit de paprika met je kapje.
Zet vervolgens de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten. Wij hebben een combi oven en die werken over het algemeen iets minder goed. Als je een goede oven hebt (ik ben zo blij als ik later een goede oven heb)dan zal ik adviseren om eerder even te kijken, na 20 minuten bijvoorbeeld. Als de bovenkant zwart is dan had het er eerder uit gemoeten 😉 .
Meestal hou ik nog vulling over, dat warm ik nog een paar minuten op en serveer het samen met de paprika. Zo heb je heel simpel, een voedzaam en lekkere maaltijd. Als je geen paprika lust, dan kan je ook een courgette vullen. Je kan een courgette makkelijk uithollen met een (ijs)lepel en eigenlijk kan je alle groente toevoegen aan het gehakt. Dus als je prei heel lekker vind, voeg het vooral toe!
♥ Wat is jouw favoriete makkelijke gerecht?
Oohh, lekker! Ik hou altijd wel van gevulde paprika’s 😀
Ziet er heerlijk uit!
Het is ook lekker 😉
Ziet er lekker uit!
Dat ziet er echt super lekker uit. Zelfs voor een niet keukenprinses als ik moet het te doen zijn.
Haha, ik geloof in je Gemma!!
Lijkt me zo lekker! Ik ben alleen niet zo dol op risotto… Zou je dat ook kunnen vervangen voor iets anders?
Je kan het ook met rijst eten of couscous. Quina heb ik nog nooit gegeten, maar ik kan me wel voorstellen dat dat ook kan. Hopelijk lust je dit wel!
Ik heb eens een zelfde soort gerecht gehad, maar dan met tomaat. Erg lekker!
Met tomaat klinkt ook goed!
Oehh dit ziet er heerlijk uit! Dit ga ik snel eens proberen. Thanks for sharing! 😉
Graag gedaan 🙂
Die zien er echt heerlijk uit zeg! Heb nog nooit gevulde paprika met risotto gemaakt, doe er meestal kip of gehakt, mozzarella of feta en andere groenten in. Dit binnenkort maar eens proberen als ik alleen moet eten (mijn vriend houdt totaal niet van paprika helaas) 🙂
Gevulde courgette is ook lekker. Lust hij dat wel?
Wauw, ziet er superlekker uit!