♥ Chocolade pimpen
Als chocolade -addicted kan het bijna niet, toch heb ik chocoladeletters over van Sinterklaas. Kan jij het geloven? Het leek me wel leuk om iets lekkerders van de chocolade te maken. Als klein kind maakte we chocolademelk van de chocoladeletters. We hadden wel cacaopoeder in huis, maar chocolade smelten en omtoveren in chocolademelk is als kind toch veel leuker :D. Later voegde ik allerlei andere dingen aan gesmolten chocolade toe, zoals koekjes en marshmallows, nooit geweten dat dit recept een naam heeft. Ik denk dat er pas één jaar achter ben dat ze Rocky Roads worden genoemd.
Wat heb je nodig
♥ Chocolade; melk, puur of wit, 350-400 gram
♥ Cranberry’s, één handje
♥ Mariakoekjes, ongeveer 50 gram
♥ Marshmallows, ongeveer 50 gram
♥ Noten, ongeveer 50 gram (ik gebruik hazennoten)
♥ Optioneel; boter, 30 gram
♥ Bakpapier
♥ Pan
♥ Spatel
♥ Mengkom
♥ Browniebakvorm of een andere schaal/ (siliconen) bakvorm
Voorbereiding
Je begint met het fijn maken van de koekjes, de stukjes mogen best grof zijn. Hak ook de marshmallows (ik gebruik gewoon spekjes) en de noten in kleine stukken. De marshmallows kan je ook in kleine stukje plukken en breek tot slot ook de chocolade in stukken.
Bereidingswijze
Ik gebruik hazelnotenchocolade, omdat ik daar nog veel van heb. Ik was alleen even vergeten dat daar dan al hazelnoten in zitten, heel slim 😉 . Smelt de chocolade au- bain marie, dit kan ook in de magnetron. Smelt de chocolade dan op een laag wattage en roer regelmatig, het brand namelijk makkelijk aan in de magnetron (ik spreek helaas uit ervaring). Ik gebruik nooit boter, maar volgens het officiële recept hoort er ook boter in. Als je wel boter wil gebruiken dan moet je het samen met de chocolade smelten.
Als alles gesmolten is haal je het van het vuur en kan je alle ingrediënten toevoegen. Voeg de marshmallows als laatste toe, soms is de chocolade zo heet dat ze gelijk smelten. Roer alles goed door elkaar en schep het in je bakvorm. Officieel zet je het nu drie à vier uur in de koelkast, maar ik leg het altijd in de vriezer. Het wordt dan lekker knapperig. Wanneer de chocolade stijf is kan je het in stukken snijden en serveren.
Ook kan je van de chocolade Fudge maken. Fudge is iets zachter en voller van smaak dan de Rocky Roads, maar net zo makkelijk te maken. Ik heb het recept van Nigella Lawson.
Wat heb je nodig
♥ Chocolade; melk, puur of wit, 350-400 gram
♥ Mariakoekjes, ongeveer 50 gram
♥ Marshmallows, ongeveer 50 gram
♥ Nougat, ongeveer 50 gram (ik gebruik een notenmix van de Action)
♥ Gecondenseerde melk, 397 gram
♥ Boter, 30 gram
♥ Snufje zout
♥ Bakpapier
♥ Pan
♥ Spatel
♥ Mengkom
♥ Browniebakvorm of een andere schaal/ bak
Voorbereiding
Eigenlijk is dit hetzelfde als bij de Rocky Roads. Ik gebruik alleen een paar andere ingredienten.
Bereidingswijze
Volg de stappen zoals omschreven bij de Rocky Roads, alleen voeg hier ook de gecondenseerde melk en het snufje zout toe bij het smelten van het chocolade en boter. Ik warm alles in de pan op, doordat er boter en gecondenseerde melk in de pan zit zal het niet snel aanbranden. Wel is het belangrijk om het chocolade op laag temperatuur te smelten en regelmatig te roeren.
De ingrediënten die je hiervoor gebruikt staan niet vast, je kan eigenlijk alles wat je lekker vindt toevoegen aan de chocolade. Marshmallows zijn wel vaak een standaard. Je kan alle soorten noten toevoegen, maar in plaats van Mariakoekjes kan je bijvoorbeeld ook kokoskoekjes toevoegen. Of popcorn. Laat je fantasie er op los 😉 .
Ik heb nu een overvloed aan chocolade. Mijn tip hiervoor bewaar de in stukken gesneden Rocky Roads en Fudge in de vriezer. Erg handig als je een keer (onverwachts) visite krijgt. Schrijf wel even op je diepvrieszak wat wat is.
♥ Ben jij ook gek op chocolade? Wat is jouw favoriete chocolade?
Ziet er heerlijk uit! Wel een caloriebom volgens mij 😀
De noten en cranberry’s zijn goed voor je 😉
Oh yummie! Dat ziet er lekker uit zeg!
Wat een leuk idee! Ziet er echt super lekker uit ;D
En je hebt de beste ingredienten meestal al in huis liggen 😀
Hmmm….ziet er echt lekker uit!
oh yummyyy!! Echt een leuk idee ^^
Met gecondenseerde melk heb ik nog nooit geprobeerd, is vast erg lekker! Ik doe er altijd een eigeel en twee eetlepels honing bij. Ben benieuwd naar je volgende keuken experiment.
Oehh met honing lijkt het me ook erg lekker!
Oeh, dit is té lekker allemaal, yum yum!!