Over mij

Via deze blog wil ik je een kijkje geven in mijn leven. Niet dat mijn leven zo bijzonder is,
maar het is wel anders. In ieder gev20130506_141743al anders dan ik had gepland. Begin 2009 heb ik een ongeluk gehad, waardoor ik een hersenletsel heb opgelopen. Samenvattend gezegd werkt mijn filter in mijn hersenen niet meer goed. Ik blijf constant prikkels opnemen, waardoor ik slecht tegen geluid en beweging kan. Dit zorgt dan weer dat ik constant hoofdpijn heb en altijd erg moe ben. Heel erg vervelend, maar er valt mee te leven door me te houden aan de regels (laat ik niet altijd goed zijn in het opvolgen van regels :s ).

Ik ben blij dat ik positief ben ingesteld en dat ik altijd overal mogelijkheden in zie, dit zorgt er voor dat ik kan genieten van mijn aangepaste leven. Om mij heen zie ik veel dat mensen anders zijn ingesteld. Zonde, want je leeft maar één keer, dan kan je er beter maar altijd van genieten. Bij alles wat je doet.

Do What You Love, Love What You Do!

Ik probeer zoveel mogelijk uit mijn leven te halen. Hoe ik dat doe, daar gaat mijn blog over. Hopelijk kan ik mensen hiermee inspireren, ook al is het maar voor een kleine vijf minuten.

All Lovely Things & ik

Ik ben Mandy en ik blog gemiddeld twee keer per week op All Lovely Things. Op maandag en donderdag probeer ik een blog online te zetten over alles wat ik tegen kom in het leven. Soms kom ik er wegens mijn gezondheid niet aan toe. Inmiddels heb ik geleerd dat minder bloggen niet erg is. Luisteren naar je lichaam is altijd het belangrijkst.

Ik schrijf over alles wat het leven mooier, makkelijker, lekkerder en leuker maakt. Mijn focus ligt erop dat je moet genieten van de dingen die je doet, ziet en voelt. Van grote dingen, maar juist ook van de kleine en dagelijkse dingen. Denk hierbij aan onderwerpen zoals reizen, DIY’s, eten, interieur sporten, gezond leven, fashion, beauty & make-up. Het zijn veel uiteenlopende onderwerpen, maar het zijn de dingen waarmee ik mij dagelijks bezig houd en die jij ook altijd tegen komt. Veelal onbewust, zonde want hierin zitten ook genietmomenten! Daarnaast probeer ik ook meer bekendheid te creëren over het leven met een hersenletsel.

Wie ben ik en waar komen mijn loves vandaan?

Voor het ongeluk was ik een echte duizendpoot, ik deed van alles en zat nooit stil. Als klein kind wilde ik altijd danseres worden (het liefst in musicals), dit heb ik tot mijn 18e volgehouden. Ik deed auditie op de kunstacademie in Tilburg, maar kwam niet verder dan de vooropleiding. En dan, wat ga je dan doen na de HAVO? Ik besloot de opleiding Hoger Toeristische & Recreatief Onderwijs te volgen aan de Saxion Hogeschool in Deventer, met extra vakken op de Hogere Hotelschool. Mijn oma was een echte reizigster en heeft ons altijd aangespoord om zoveel mogelijk van de wereld te zien. Ik denk dat mijn liefde voor reizen hieruit is voortgekomen. Maar mijn oma was wel een nette reiziger, op haar toilettafel stonden altijd Dior, YSL en Lancôme lipsticks. “Ga nooit de deur uit zonder lipstick op te doen“, en hieruit kan ik mijn liefde voor fashion, beauty en make up verklaren. Ik ben er gewoon mee opgegroeid. Hetzelfde geldt voor eten. Ik ben een indo (mijn moeders familie komt uit Indonesië). Dat indo’s gek zijn op eten (makan) hoef ik denk ik niet verder uit te leggen, toch?

Gladskin eczeem creme reviewTijdens de HTRO kwam ik er achter dat ik het vak marketing wel heel erg leuk vind, maar ik vond dat ik er nog te weinig vanaf wist. Na het halen van mijn HBO diploma ben ik daarom door gaan studeren. Communicatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (mijn geboortestad). Met veel plezier en interesse haalde ik mijn tweede Bachelor diploma en alle master vakken (plus een extra vak), bij het afronden van mijn masterscriptie ging het mis. Mijn onderzoek (ging over het mediawijsheid niveau van tieners ten aanzien van TV reclames) was bijna klaar. De analyses waren uitgevoerd, alleen de resultaten en de conclusie moest nog geschreven worden toen ik het ongeluk kreeg. Mijn scriptie is in de kast beland en ik ben weer meer gaan genieten van hobby’s waarvoor je normaal geen tijd hebt.

Na lang te hebben gerevalideerd ben ik meer gaan bewegen en ik begon steeds meer dingen te maken (DIYen). Met als gevolg dat mensen vroegen hoe ik dat deed. Hoe ik zo positief kon zijn, hoe ik nog steeds dingen kon ondernemen, genieten en hoe ik alle DIY’s maakte. En zo is mijn blog begonnen.

Social Media

Naast mijn blog ben ik ook actief op Social Media. Zo post ik bijvoorbeeld regelmatig filmpjes, denk aan shoplogs, unboxing video’s en vlogs, op You Tube. Ook op mijn Instagram account post ik dagelijks foto’s van belangrijke, leuke, lekkere of gezellig dingen. Verder kan je mij volgen op Facebook en Twitter. 

waterval ijsland gullfoss

Disclaimer

All Lovely Things is mijn persoonlijke blog, tenzij het ander vermeld staat, zijn alle teksten en foto’s door mij zelf geschreven en gemaakt. Mocht je een foto of een stuk tekst willen gebruiken plaats altijd een link naar mijn blog.

Wanneer ik een product gekregen heb ter review zal ik het altijd vermelden door het aan te geven met met een € teken. Ookal is het een gesponsord artikel het zal geen invloed uitoefenen op mijn mening. Mijn mening blijft mijn mening.

Privacyverklaring

Op All Lovely Things maak ik gebruik van Google Analytics. Persoonsgevens worden hierin opgeslagen, daarbij moet ik melden dat ik niet alle gevens met Google deel. De gegeven worden ook niet gedeeld met andere partijen. De gegevens worden alleen door mij gebruikt om inzicht te krijgen in de statistieken van de blog. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik daar nauwelijks naar kijk, het kost mij veel te veel energie. Liever schrijf ik, of maak ik foto’s.

Share Button