♥ Op zoek naar balans tijdens drukte en grote veranderingen

Drukke werkdagen en familie verplichtingen. De week is voorbij voordat je het weet en je bent er nog niet aan toe gekomen om bij te komen.  Door op zoek naar balans te gaan kan je meer genieten. Een zoektocht die niet altijd even makkelijk is, maar wel noodzakelijk.

zoek naar balans vw busje weddingBalans in je leven zorgt voor rust en minder stress. Wat uiteindelijk weer goed is voor je vitaliteit. Balans in je dagelijkse leven zorgt ervoor dat je meer uit je dag kan halen en dat je meer kan genieten van de dingen die je doet. Balans in je leven is belangrijk. Op het moment ben ik even mijn balans kwijt. Of nou je even, ik denk al een half jaar. Een half jaar is mijn leven hectisch en ongestructureerd. Het is niet dat ik mega gestresst ben, maar ik heb ook geen rust. Ik balanceer en ben nog steeds op zoek naar balans.

Verwachtingen, veranderingen en op zoek naar balans

Verwachtingen van de maatschappij en jezelf maken het soms zo lastig om goed voor jezelf te zorgen. Het zijn vaak verwachtingen die je jezelf oplegt en waar je eigenlijk lak aan moet hebben. Toch wil je niemand teleurstellen. Ook jezelf niet. Het 30-ers dilemma spookt weer vaker door mijn hoofd. Als ik de blog met de struggels van een dertiger terug lees, zie ik dat er inmiddels veel is veranderd. En dat allemaal in iets meer dan een jaar.

♥ Het grote mensen huis heb ik inmiddels niet meer. Het is zelfs “erger” geworden, ik ben 33 jaar en ik woon weer bij mijn ouders. Hoe lief het ook is dat ik weer thuis mocht komen wonen na een mislukte relatie, het is niet zoals het hoort. Alleen wie zegt wat hoort? Waar je woont en hoe je je leven invult moet je eigenlijk gewoon zelf weten. Ik heb er toen die tijd voor gekozen om eerst te wonen in een veilige en vertrouwde omgeving. Zo kon ik rustig uitzoeken waar ik wilde gaan wonen, in wat voor iets en ik kon zo eerst aan mijzelf werken zonder de heisa van een nieuw huis (verhuizen kost nou eenmaal veel energie).

goed slapen slaapkamer rust vindenDus ik slaap weer in mijn oude kamer en deel weer een keuken. Nu wel met mijn ouders en zusje, maakt het ietsjes makkelijker dan met vreemde. Ik merk dat ik nu weer toe ben aan een eigen plek. Samen met mijn vriend ging ik opzoek en we vonden iets. Iets waar ik één jaar geleden heel erg hard nee tegen riep, maar waar ik ondertussen wel meer rust bij heb gevonden.

♥ Een andere complete verandering is het krijgen van kinderen. Nog steeds houd ik van mijn vrijheid, sterker nog ik kan niet zonder. Maar mijn gedachten zijn hierin veranderd. Mijn vriend heeft dat gedaan. Niet dat hij mij over heeft gehaald, maar mijn gevoelens hier tegenover zijn letterlijk 100% gedraaid. Om echte liefde te kunnen voelen en geven heb ik uit mijn comfortzone moeten stappen en mijn angsten overwonnen. Hij maakte dat mogelijk en uit die liefde bestond een kinderwens. Een gedachten waar ik nog aan moet wennen. Ik ben nog op zoek naar balans hierin. Vooral in hoe ik dat later in combinatie met mijn hersenletsel moet gaan doen. Mijn vertrouwen hierin dat het gaat lukken gaat ervoor zorgen dat het ook daadwerkelijk lukt. Misschien niet op een standaard manier(wat is standaard?), maar wel op een manier wat werkt voor ons.

bubble hotel bali vriend bijzondere overnachting indonesie reizen

leven in een bubbel

Hoe ga ik op zoek naar balans?

Deze twee grote veranderingen in combinatie met de drukte van meer mensen in huis, verwachtingen, verplichtingen, de blog en veel heen en weer gereis tussen mijn vriend en thuis zorgen er voor dat het chaos is mijn hoofd. Zoveel chaos dat ik geen balans kan vinden in de dagelijkse dingen. Toch probeer ik het. Ik zoek balans in de volgende dingen:

♥ Nog meer genieten van kleine momenten. Kleine momenten doe je vaak onbewust, maar de jouwbox heeft mij in laten zien weer meer te genieten van kleine dagelijkse dingen. Hier haal je zoveel positieve energie uit.

kruiden thee van simplici-tea hangstoel rusten♥ Je tijd beter in delen zorgt voor meer rust. Ik pak vaker mijn agenda erbij en plan meer. Dit zorgt voor overzicht en meer rust. Zoek naar balans in je indeling, wissel een activiteit af met een half uurtje thee pauze. Een pauze waarin je alleen geniet van je thee. Ook probeer ik mij minder af te laten leiden door mijn mobiele telefoon en social media. Vooral in de avond. Wat een rust geeft dat.

♥ Stel geen hoge eisen! Ik moest van mijzelf twee keer bloggen in de week (voorheen drie), drie keer sporten en een goed onderhouden sociaal leven hebben. Opzich een goed en gezond voornemen, maar ik trek het op het moment niet door alle veranderingen. Het belangrijkst is om goed naar je lichaam te luisteren wanneer je op zoek naar balans bent. Mijn lichaam geeft veel vermoeidheid aan, dus ik rust meer dan normaal. Dat levert mij nu veel meer op dan het blijven volgen van mijn eisen.

♥ Zorg goed voor jezelf. Eet gezond en leef gezond, maar wel in balans. Een frietje mag heus wel en het is niet erg als je een keer niet gaat sporten. Ik probeer nu drie keer in de week te yogaen. Dit zorgt voor rust in mijn hoofd en houdt mijn lichaam soepel en sterk. Hardlopen of iets dergelijks is nu even een te grote inspanning. Doe wat goed voor jou voelt.

gevolgen van overprikkeling hersenletsel rusten hangmatIk zoek naar balans, het is een proces en daarin moet je groeien. Het is er niet in één keer, maar met kleine stapjes en aanpassingen vind je het. Je moet dingen uitproberen en kijken wat werk voor jou en je huidige situatie. Wanneer een situatie veranderd is het ook niet gek dat er disbalans ontstaat. Je moet jezelf tijd en rust gunnen. Je moet vertrouwen op het proces, leer van de dingen die je tegen komt en uiteindelijk vind je de juiste balans. En dan is het nu tijd voor een glas koud water en wat me time! Want dat heb ik na een blog wel verdiend en jij ook!

Hoe ga jij om met grote veranderingen en verwachtingen? Ben je dan net zoals ik op zoek naar balans? Of ben je zo steady dat het geen impact heeft?

 

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com