♥ Zelf op de foto staan, hoe doe je dat?

Zelfverzekerde babes en prachtige reisselfies zie je constant voorbijkomen op Instagram. Inspirerend, zeker! Maar tegelijkertijd ook intimiderend en onbereikbaar. Want zulke foto’s krijg ik nooit voor elkaar. Zelf op de foto staan en zo mooi zijn, hoe doen de influencers dat toch?

festivaloutfit primark groningen look croptopEigenlijk sta ik liever achter de camera. Hoe belangrijker het in de online wereld wordt om meer van jezelf te laten zien, hoe enger ik het vind om mij te laten zien. Er zijn zoveel perfecte foto’s, zoveel perfecte mensen. En ik, ik ben gewoon ik. Helemaal niet zo zelfverzekerd zoals de influencers op de foto staan. Helemaal niet zo mooi en perfect als fitgirls en de fashionista’s. Ik kan wel 100 foto’s maken van een moment, maar voor mijn gevoel is het niet zoals het hoort te zijn. Het is zelfs zo erg dat ik even rustig ben op Instagram. Het plaatje was niet goed genoeg.

De online stilte gaf mij rust en liet mij wat inzien. Namelijk dat het belangrijkste is dat je plezier hebt. Door alle perfectie druk, die niemand oplegt behalve ikzelf, verloor ik plezier in Instagram. Maar ook in mijzelf zijn. Zelf op de foto staan werd steeds ongemakkelijker. Ik verlangde naar het perfecte lichaam, waar ik ondertussen hard aan werkte (nu ik dat heb los gelaten voel ik mij veel beter, ondanks de extra kilo’s). In het perfecte lichaam zit het geluk niet. Het perfecte plaatje kwam namelijk nog steeds niet. Maar wat maakt een foto zo perfect en hoe moet je dan zelf op de foto staan?

Zelf op de foto staan, hoe doe je dat?

Wees jezelf op de foto! Je kan wel iemand nadoen, maar uiteindelijk is een foto het mooist als je een stukje van jezelf laat zien. Er is een soort van hype om je tong uit te steken op de foto. Ziet er super vrolijk uit bij anderen, maar bij mij zal dat niet passen. Ik ben daar te rustig voor. Een foto op een leuke hotspot met een kop thee past veel beter bij mij. Door settingen te kiezen die bij jou passen creëer je een veiligere omgeving. De foto wordt hierdoor natuurlijker, echter en ook mooier. Daarnaast voel je je er ook beter bij. Ik althans wel.

thermaal bad nieuweschans sauna review

Kom uit je comfortzone.  Ik zei net dat je dichtbij jezelf moet blijven, maar soms blijf je daardoor te veel in een safezone. Daag jezelf uit, maar wel binnen je grenzen. Voor de grap probeerde ik in Bali een foto uit, als total babe voor de magische bubble. Zoals de echte influencers het doen. Het voelde ongemakkelijk, maar ik ging er gewoon staan. Als het niks werd dan post ik het niet. Niemand die het ziet, nergens om je voor te schamen. Uiteindelijk is het resultaat best mooi geworden. Trek je stoute schoenen aan (of zwempak) en durf jezelf te laten zien. Je bent mooi zoals je bent, en als je dat voelt zal de foto ook mooi worden.

De perfecte foto bestaat niet. Zelf op de foto staan staat gelijk aan 100en foto’s maken. Iedere influencer doet dat. En iedereen ziet wel iets wat hij/zij liever anders zou willen. Maar wat een foto echt mooi maakt is als het plezier uitstraalt. Een goede foto zorgt ervoor dat mensen het verhaal willen weten of het roept een gevoel op. Zet het perfecte plaatje uit je hoofd en wees tevreden met de omgeving en jezelf. Besteed meer aandacht aan het gevoel dat je krijgt en hoe je dat wilt weergeven.

bubble hotel bali bijzonder overnachten zelf op de foto staan tips indonesie

Zorg voor goed apparatuur. Niet iedereen beschikt over een spiegelreflex camera en een heel team dat je helpt bij een foto maken. Ik ook niet. Het merendeel van de foto’s die ik deel op mijn Instagram zijn gemaakt met mijn telefoon. Ondanks dat dit niet het meest scherpe plaatje oplevert vind ik het goed genoeg. Of je nou met een mobiele telefoon met sim only een foto maakt of met een dure camera met 50mm lens, het is belangrijk dat je lens schoon is. Meestal maak ik snel nog even mijn lens schoon van de telefoon voordat ik een foto maak en dat maakt een wereld van verschil. Daarnaast doen apps zoals Snapseed (ik moet het nog een beetje uitpluizen) en VSCOcam wonderen. Neem geen standaard filter maar bewerk de foto handmatig. Zo kan je je eigen draai eraan geven.

Voer een handeling uit. Zelf op de foto staan heeft altijd iets ongemakkelijks vind ik. Ik kan niet zien hoe het totaal plaatje eruit ziet door de lens en dat maakt mij een beetje machteloos. Met als gevolg dat ik geen houding weet te geven. Wat mij vaak helpt is een handeling uitvoeren. Je bent dan daar meer mee bezig en ik ben mij dan minder bewust van de foto. Als je dan ook nog eens geniet van je handeling kan je foto bijna niet meer mislukken.

zelf op de foto staan ontbijt tinyhouses droomparken

♥ De goede hoek is bepalend bij zelf op de foto staan. Wist je dat je linker helft van je gezicht meer emotie laat zien en vaak mooier is? Als je een gevoel over wilt brengen laat dan die kant zien op de foto. Daarnaast is het ook handig om een kwart slag te draaien met je lichaam. Dat oogt vrouwelijker. De 5 andere foto tips van Simyo gaan meer op de technische regels van fotograferen in. Wat eigenlijk het belangrijkst is, is dat je plezier hebt in de het maken van de foto! En daarbij moet je soms een middelvinger opsteken naar de regels!

thee tijd angst te overwinnen meesterproef costes fashion specseavers

Zelf moet ik nog leren iets vaker uit mijn comfortzone te treden. Durven om meer van mezelf te laten zien. Dit doe ik al door zelf op de foto te staan in mijn instastories. Dit staat tijdelijk online, maar het geeft wel ruimte om te oefenen. Ik heb zelfs filmpjes gepost waarbij ik praat en weetje, het is helemaal niet zo eng. Het is een kwestie van gewoon doen. En de regels die ik mezelf had opgelegd (elke dag op hetzelfde tijdstip posten, het overzicht moet kloppen qua vormgeving etc.) laat ik lekker los. Daarnaast hangt je geluk ook niet af van het aantal likes. Er plezier in hebben is veel belangrijker!!

Wat vind jij van zelf op de foto staan? Gaat dat jou makkelijk af? En heb jij nog plezier in het maken van foto’s en Instagram?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

4 reacties

  1. Linda schreef:

    Ik vind het altijd mooi om te zien als iemand zichzelf is. Van de ‘perfecte’ Instagram girls (én de copy cats) zijn er tenslotte al genoeg. Al heb ik soms wel het idee dat je wat sneller zal groeien als je de main stream volgt. Maar het past niet bij mij, en ik vind jouw foto’s juist mooi omdat jij ook jezelf durft te zijn! Dan straal je automatisch meer en daardoor worden je foto’s automatisch mooier!

    • Ja dat heb ik ook bij jou! Ik vind jouw foto’s zoveel mooier dan sommige mensen die zoveel volgers hebben. Niet eerlijk! Al gaat het niet om het aantal volgers. Laten we gewoon ons eigen pad volgen en doen waar we ons prettig bij voelen! Dat is het belangrijkst!

  2. Kelly schreef:

    Leuke tips! Ik houd zelf niet zo van foto’s van mijzelf, simpelweg omdat ik het leuker vind om productfoto’s te maken! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com