♥ How to| Yoga op reis

Yoga is mijn zen, ik word er rustig van in mijn hoofd, maar ook in mijn lichaam. Het biedt balans in lichaam en geest, maar wanneer je op vakantie bent kan je niet naar je favoriete yogastudio. Toch is het makkelijk om yoga op reis uit te voeren.

yoga op reis yogamat review superyoga

Yoga op reis

Wanneer ik op vakantie ben, probeer ik altijd wel te yogaen. Het zijn geen hele lange sessies, maar met een paar zonnegroeten begin ik mijn dag al veel energieker en soepeler. Hiervoor hoef je helemaal niet naar een yogastudio, het fijne van yoga is dat je het overal kan uitvoeren. Je hoeft alleen een matje te hebben en je bent klaar voor yoga op reis.

Dancer pose yoga travel matJe kan je yoga op reis via fijne you tube filmpjes uitvoeren, dit doe ik thuis eigenlijk ook altijd. Als je internet hebt op vakantie kan je dit natuurlijk gewoon ook zo doen. Kies een fijn plekje uit in de natuur voor nog meer zenheid! Mijn favo yoga instructrice Adriene heeft een aantal filmpjes op you tube gezet, speciaal voor yoga op reis. Ze zijn vooral fijn om weer even soepel te worden.

Wanneer je geen internet hebt is het nog steeds mogelijk om te yogaen. Wanneer je vaak yogaed weet je wel een welke yoga poses je fijn vindt en hoe je ze uit moet voeren. Weet je het niet dan is het verstandig om van te voren yogaposes uit te printen zodat je af en toe kan spieken op een A-4tje. Op mijn Pinterest board Yoga it is vind je verschillende yoga oefeningen zoals de onderstaande afbeelding.

Yogamat voor op reis

Tijdens mijn reis door Indonesië vond ik het vaak jammer dat ik mijn yoga mat niet mee kon nemen. Mijn oude yoga mat was een standaard yoga mat en dus ook veel te groot om het mee te nemen in mijn backpack. Via Superyoga.nl ontdekte ik de reis yoga mat van Eko Superlite. Een yoga mat speciaal ontworpen voor de yogis on the go.

yoga op reis superyoga

eKO Superlite Manduka

De eKO Superlite Manduka yoga mat is superlicht, het weegt maar één kilo en je kan hem niet alleen oprollen. Het is zelfs opvouwbaar, hierdoor past het ook in je koffer. Ideaal dus voor op reis! De mat kan aan twee kanten worden gebruikt, door de speciale dubbellaagsetechnologie heb je altijd voldoende grip hebt. Welk type yoga je ook uitvoert. De mat is 1,5 mm dik, toch zorgt het voor een zachte ondergrond waar je fijn je oefeningen op uit kan voeren.

eko superlite manduka yoga matDankzij de strak geweven linnen structuur van de mat wordt het oppervlak beschermd tegen scheuren en uitrekken. De bovenkant heeft een gesloten celstructuur, bacteriën krijgen hierdoor geen kans om zich te nestelen in de mat. De onderkant heeft een open celstructuur en biedt daardoor meer vering en grip dan de bovenkant. Ideaal voor een intensievere yogasessie.

yoga reis mat review eko superliteEen dikke plus is ook dat de eKO Superlite travel mat 100% milieuvriendelijk is. De mat komt uit een eKO travel serie die 100% biologisch afbreekbaar is, het is namelijk gemaakt van natuurrubber. Je beschermt met de mat dus niet alleen je lichaam, maar ook de natuur. Het bevat geen giftige PVC weekmakers of schadelijke kleurstoffen.

head stand yoga op reis

superyoga reis yoga mat review

yoga mat voor op reis eko superlite mandukaEen klein nadeel is dat veel zonlicht niet goed is voor je mat. Het zorgt ervoor dat de mat sneller uitdroogt. Jammer, want het is juist fijn om te yogaen in de zon. Nu zal dit natuurlijk niet uitdrogen door een paar yogasessies, het heeft waarschijnlijk  heel veel zonuren nodig om daardoor uit te drogen. Ergens is het ook logisch, natuurlijk rubber kent een natuurlijk afbreekproces. Afhankelijk van de frequentie en aard van de oefeningen zal de mat een organische slijtage ondergaan. Bewaar het in een droge omgeving, uit het zonlicht.

yoga op reis travel mat reviewIk ben erg blij met de reis yoga mat, ik neem het ook overal mee naartoe. Zelfs als ik naar mijn ouders ga. Ik heb het nu ook meegenomen naar Spanje. Yoga op reis is zo misschien nog wel fijner dan thuis. En zoals je ziet de mat is geschikt voor vele verschillende yoga poses. Mijn eKO Superlite yoga mat is in de paarse kleur ‘acai’, het kost €40,95.

Sport jij als je op vakantie bent? Zo ja, hoe doe je dat? Onder de yogi´s onder ons, hoe voer jij je yoga uit op vakantie?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

10 reacties

 1. Manon schreef:

  Wauw impressive foto’s <3 ik ben sinds kort ook weer opnieuw begonnen, miste het toch en op vakantie wordt het gewoon aangeboden dus ik ga het misschien nog wel vaker doen dan normaal 🙂

 2. Svenja schreef:

  Heerlijk om op zo een mooie en rustgevende locatie yoga oefeningen te doen. Ik probeer thuis af en toe ook via het kanaal van Adriene wat lesjes te volgen, maar vind het stiekem best lastig om mezelf in al die posities te manoeuvreren haha, ik ben absoluut niet lenig.

  • Yoga ziet er zo makkelijk uit, maar dat is het echt niet. Zelfs de relaxposes zijn nog best lastig. Dus het is helemaal niet gek dat je het lastig vind! Maar veel oefenen en je komt er vanzelf (en zelfs dan word je elke keer nog beter)!

 3. Rowan schreef:

  Klinkt als een fijn matje! Lijkt mij ook heerlijk om tijdens vakanties yoga te doen!

 4. Deisy schreef:

  Hallo! Check jou even gaan met je geweldige poses zeg! Dat wil ik ook kunnen haha 😉 Wat tof dat je dit deelt: zeker inspirerend en wil ook toch nog een yoga gaan doen. Door dit artikel begint het helemaal te kriebelen

  • Haha, nou het valt wel mee hoor lieve Deisy! Sommige poses zien er moeilijker uit dan ze zijn (en helaas is het soms ook andersom). Yoga is heel fijn, als beginner kan de filmpjes van Erin Motz en dan de 30 day yoga challenge aanraden. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

 5. Letitia schreef:

  Toch fijn om te yoga-en! Heb het zelf een tijdje best wel intensief gedaan. Gewoon thuis en dan oefeningen en series opzoeken die bij mijn bui pasten (of de bui waar ik in wilde komen haha). Zou het eigenlijk weer op moeten pakken! Oh en handig trouwens, zo’n yogamat om mee te nemen op reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com