♥ Wildebeast Techtrek, een budget daypack

Wanneer je een trekking maakt, een dagje naar het strand of een weekend weg gaat. Een daypack is altijd handig. Je kan alles meenemen en je hebt je handen vrij.  Maar een goede daypack is zo duur. Ik testte een budget daypack van Wildebeast Techtrek.

budget daypack rugzak wildebeastEen koffer of een backpack? En welk merk kies je? Hoeveel liter? En heb je genoeg aan een daypack of wil je een grote backpack? Er zijn zoveel mogelijkheden om je bagage mee te nemen. Maar uit eerdere blogs ; een mooie rugzak of koffer, wat is handiger op reis en een schoudertas of rugtas als handbagage werd al duidelijk wat mijn voorkeur heeft. Alleen ontbrak er bij mij nog een goede daypack.

Ik had wel een Herschel rugzak en een kleine rugzak van de Decathlon. Maar de Herschel rugzak vind ik zonde om te gebruiken tijdens een backpacktrip door Azië (naast ik het daarvoor ook niet geschikt vind) en de kleine rugzak bleek op de vorige reis toch te klein. Wanneer ik een nachtje weg ging kon er niet eens alles in kwijt. Tijd voor een nieuwe dus. Omdat het aanvulling is en ik er niet te veel geld aan wil geven kreeg ik op mijn verjaardag een budget daypack en tijdens de  twee weekse rondreis door Bali testte ik het uitgebreid uit.

budget daypack review wildebeast perry sportEen goede budget daypack

Een daypack gaat meestal tot de 40 liter. Wil je meer liter dan moet je bij de backpacks kijken. Zelf heb ik een Deuter Backpack voor vrouwen (en totaal niet budget). Een hele investering, wel het geld waard. Maar daardoor wilde ik niet te veel geld besteden aan een daypack. Een goede budget daypack is niet heel gemakkelijk te vinden.

rugzak review wildebeastWat je van een goede budget daypack verlangt is natuurlijk persoonlijk. Ik wilde bijvoorbeeld niet meer uitgeven dan 60 euro. Daarnaast moet het voor mij groot genoeg zijn om spullen voor een meerdaagse trektocht er in kwijt te kunnen (of een weekendje weg). maar het moet ook niet te groot en log zijn. Andere voorwaarden zijn dat de riemen verstelbaar moeten zijn, er goede stevige heupriemen zijn (niet alleen een koordje), een regenhoes moet aanwezig zijn en de budget daypack moet meerdere compartimenten en vakjes hebben. Daarnaast vind ik een goede ventilerende rugpand ook belangrijk. In Azië is het al zo benauwd en ik wil dan naast mijn T-shirt niet ook een rugzak tegen mijn rug aan hebben geplakt.

WildeBeast Techtrek Kavanga 35, een budget daypack

De Wildebeast Techtrek Kavanga 35 is een compacte, veelzijdige daypack. Met de inhoud van 35 liter is het perfect voor een een meerdaagse trektocht. Door de verschillende gespen aan de zijkant kan je het best smal maken. Door het aan te snoeren lijkt de rugzak niet heel groot, ideaal voor als je maar weinig spullen mee hoeft te nemen. De budget daypack bestaat uit twee compartimeten, maar je kan er ook één grote rugzak van maken voor de koord los te trekken. Zelf vind ik het fijner om twee compartimenten te hebben. Zo kan je makkelijker de rugzak ordenen en er iets uithalen zonder de hele tas uit te pakken.

wildebeast rugzak review budget daypackIn het grote compartiment zit ook een zak waar je je drinksysteem in kan doen. Zelf gebruik ik het gewoon als vak om spullen in op te bergen. Vooral de belangrijke papieren en mijn travel journal. Voor op de tas zitten nog twee vakjes met een ritssluiting. Handig om kleine dingen in op te bergen die je vaker nodig hebt. Zoals je zonnebril of telefoon. De rugtas heeft geïntegreerde regenhoes en afgesloten ritssluitingen. Zo blijven je spullen zeker droog tijdens een regenbui.

rugzak review wildebeast perry sport daypack ventilatieDe budget daypack voldoet ook aan de andere voorwaarden. Er is namelijk een ventilerende rugpand en het heeft verstelbare compressiebanden. Het heeft zelfs een gewatteerde, zachte dubbele draagband. Dit maakt het dragen van de tas heel comfortabel. Het sluit goed aan en het zit lekker. De tas plakte zelfs niet tegen mijn rug na een klim van 45 minuten in de hete Balinese zon. De heupriem heeft ook nog twee kleine zijzakken. Helaas zijn ze te klein voor de mobiele telefoon of een kleine portemonnee.

budget rugzak trekking daypack review wildebeastDaarnaast bevat de budget daypack ook nog twee zijzakken waar makkelijk een bidon in kan. Het reflecterende elementen zodat je zichtbaar bent in het donker en bij de borstsluiting zit een fluitje in weggewerkt in de sluiting. Handig voor in geval van nood, maar hopelijk hoef je het nooit te gebruiken.

bali rugtas budget daypack review wildebeast hiking indonesie nusa penida

Na wat verstelwerk past de budget daypack ook prima bij mijn vriend

Wat is mijn eindoordeel over de budget daypack?

Ik ben onwijs blij met de multifunctionele Wildebeast techtrek Kavanga 35. Het formaat is perfect en het zit fijn! De tas is stevig, maar soepel en het is mooi afgewerkt. Alle risten zijn waterdicht afgewerkt en het heeft genoeg vakjes om alles geordend kwijt te kunnen. De prijs viel ik ook nog eens ontzettend mee. Hij was in de aanbieding bij de Perry sport voor €49,99. Ik kan de budget daypack iedereen aanraden! De daypack is ook in het zwart verkrijgbaar, maar dat wordt zo warm in de zon. Daarnaast past de rode ritssluiting ook perfect bij mijn rode backpack. Als we dan toch kunnen kiezen dan willen we wel iets matchy hebben. Ondanks mijn positieve review, kies een daypack uit wat bij jou past. Qua wensen en lichaam. Comfort is het allerbelangrijkst en dat is iets persoonlijks.

Wat zijn jouw tips voor het uitzoeken van een budget daypack?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com