♥ Voel je zelfverzekerder in de juiste bh maat

Het zit mooier onder je kleding en je voelt je veel lekkerder wanneer je de juiste bh draagt. Maar nog steeds dragen veel mensen niet de juiste bh maat. Maar hoe vind je de juiste bh maat?

juiste bh maat hunkemollerOokal zit het onder je kleding, toch is het dragen van je juiste lingerie belangrijk voor je. Want wie voelt zich nou fijn in een bh die in de zij drukt? Bandjes die constant afzakken. Of als de bhband zo knelt dat je huid er overheen hangt en je een rollade effect creëert? Door het dragen van je juiste lingerie en vooral de juiste bh komt je figuur beter uit. Het gekke is dat we dit allemaal weten, maar toch draagt zo’n 80 % van de vrouwen nog altijd de verkeerde bh maat (Hunkemöller).

Juiste bh maat

Toch is het redelijk simpel om de juiste BH maat te vinden zodat je borsten perfect ondersteund worden. Zoals je waarschijnlijk weer zijn er twee delen die belangrijk zijn bij het meten van een bh maar. De omtrek onder je borsten (de omvangsmaat) en de borstomvang (de cupmaat).

Meet de maat altijd met bh aan en zonder bovenkleding. Het meten van de borstomvang doe je door centimeter helemaal onder de borst te plaatsen.  Het getal dat de centimeter aangeeft is de omvangsmaat. Zorg dat het voor en achter helemaal recht is en dat je strak genoeg meet. Een bh is namelijk elastisch waardoor je meting speling heeft van 2,5 centimeter. 73 centimeter is bijvoorbeeld maar 75.

De cupmaat meet je door de volle gedeelte van je borst op te meten. Leg de centimeter ter hoogte van je tepels en doe dit niet te strak.  Er zijn tabellen om de juiste cupmaat te berekenen. Wat nog veel handiger is, is het invullen van de bh calculator . Wanneer je het lastig vindt om het te meten kan je altijd hulp vragen in een lingeriewinkel.

 

 

Juiste pasvorm

Wat naast de juiste bh maat nog meer belangrijker is, is de juiste pasvorm van bh. Niet alle borsten zijn het hetzelfde en hebben op dezelfde plaats extra stimulans nodig. De juiste pasvorm bh laat je borsten beter uit komen en zorgt er voor dat het mooi zit onder je kleding. Draagcomfort is belangrijk, maar het moet er ook mooi/ sexy uitzien. Want wie er nou niet een prachtig decolleté? Hunkemöller heeft hier een onwijs handige tool voor ontwikkeld die de juiste vorm bh uitzoekt. Namelijk de Sexy Comes in all Shape tool.

sexy shape tool hunkemullerIn drie simpele stappen wordt jouw sexy shape bepaald en welke vorm bh daarbij hoort. Het verschil zit vooral in de vorm van de cups. Zo hebben ze de The Beautiful Balcony (Half uitgesneden, horizontale cups) The Delicious Demi (laag uitgesneden en geeft een beetje decolleté). The Fabulous Full Cup (hoger uitgesneden cups, maximale ondersteuning, niet voorgevormd) en The Perfect Plunge (Dieper uitgesneden cups, push-up/maximiser bh). In de tool wordt er gekeken naar de volheid van je borsten, de positie van je borsten en de juiste bh maat. In mijn geval kwam er de Delicious Demi uit, het is de populairste shape en past bij de meeste borsten.

Een bh uitkiezen in de juiste maat en vorm

Na het meten en het invullen van de tool werd het tijd om een nieuwe bh uit te zoeken in de juiste maat. Gelukkig had ik mijn maat goed, maar dat kwam meer doordat ik het regelmatig laat opmeten. Want ja borsten veranderen nu eenmaal en zo ook je maat. Nu ik minder vaak sport en minder goed eet merk ik dat mijn borsten iets groter zijn geworden, dus een nieuwe bh was wel gewenst. Ik houd persoonlijk niet zo van online winkelen (ik denk dat ik de enige ben…) dus ik ging naar de winkel om een nieuwe bh uit te zoeken. Hunkemöller heeft de bh’s getagd met de vorm bh, hierdoor maken ze het je makkelijk om de juiste vorm bh uit te kiezen. Daarnaast vind ik het fijn dat het personeel nog een laatste maatcheck kan doen zodat je zeker weet dat je de juiste bh maat hebt gepakt.

hunkemoller juiste bh maat

Ik ging voor het lingerie setje Lalia. Een voorgevormde bh met een romantische look. Ik houd enorm van kanten bh’s. Ik voel mij er chique, verleidend en vooral heel vrouwelijk in. Daarbij koos ik de bijpassende string en brazilian uit. Ik vind brazilians het comfortabelst zitten en het fijne is dat je billen er zo mooi van uitkomen.

hunkemoller lalia

Met de juiste bh maat en de juiste vorm hangt het gewicht van je borsten niet langer aan je nek en schouders, waardoor je je  vrijer voelt en minder zwaar. Je lijkt er slanker door. Met als gevolg dat je je veel zelfverzekerder voelt en dat zal je dan non verbaal ook uit gaan stralen. En dat gun ik elke vrouw! Wie weet trekt juist dat je over de drempel om je droombaan binnen te halen of een date scoren met de man die je al een tijdje op het oog hebt.

Draag jij de juiste bh maat? En welke pasvorm bh past het beste bij jouw lichaam?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

  1. Loes schreef:

    Ideaal deze test! Ik heb me laatst op laten meten bij Victoria’s Secret en ben zo tevreden over de bh’s die ik nu heb. Mijn bhmaat was ook een stuk anders dan verwacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com