♥ Backpacken in de Filipijnen; here we go

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat ik ging backpacken in de Filipijnen. Maar het is nog maar een maand geleden dat ik thuis kwam uit het paradijs. Hoog tijd om mijn reis en het mooie land te delen op de blog.

backpacken in de filipijnenOp 16 april, 1e paasdag, begon de reis naar de Filipijnen. Vanaf Dusseldorf vlogen we via Singapore in totaal in 19 uur (met overstap) naar Manilla. We vlogen met Singapore Airlines. Mijn favorieten vliegmaatschappij, ook al heb ik ze nog lang niet allemaal geprobeerd. En toen begon het backpacken in de Filipijnen echt!

Backpacken in de Filipijnen

De Filipijnen bestaan uit 7101 eilanden en is maar liefst zeven keer zo groot als Nederland. Tot 1898 was het zo’n 300 jaar lang een kolonie van Spanje. Daarna van Amerika. Dit zie je nog steeds terug in het land. Zo zijn de meeste mensen katholiek, spreken ze er allemaal Engels en sommige woorden zijn in het Spaans.

manilla filipijnen love parkOok vind je enorm veel westers (fastfood) eten, de Mc Donalds, de KFC en Filipijnse eigen trots de Jolliebee vind je in elke stad. Van te voren werden wij gewaarschuwd over het minder lekkere eten, maar ik heb echt elke dag heerlijk gegeten. Wel drie keer pizza, maar grotendeels hebben we rijst met heerlijke verse vis gegeten. Maar de typische gerechten als Tinola en Adobo waren ook favoriet.

eten in de filipijnenMaar waar de Filipijnen mij het meest aan doen denken zijn de prachtige (vaak lege) witte bountystranden, azuurblauwe zee en palmbomen. Het land is zo door en door prachtig en de mensen zijn zo ontzettend vriendelijk! Ik heb een groot deel van de vakantie gefilmd, helaas ben ik ook een aantal filmpjes kwijt geraakt (met name van het begin). Toch wil ik je graag meenemen in de reeks backpacken in de Filipijnen. Vergeet het niet op HD kwaliteit te zetten

Onze reisroute

De Filipijnen bestaat uit een aantal grote regio’s. Wij bezochten Luzon, de Visaya’s en Palawan. We begonnen de reis in Manilla. Daar bleven we één nacht om bij te komen, vervolgens zijn we met de nachtbus (wat een rit) naar Banaue gereden. Na drie dagen heerlijk hiken door de rijstvelden begonnen we weer met een hele reis. Met de nachtbus gingen we weer terug naar Manillla. Vanaf daar vlogen we naar Cebu om vervolgens de boot te pakken naar het eiland Bohol. Dit duurde bijna 20 uur. Na Bohol gingen we met de boot naar Siquijor waar we vier nachten bleven. Wat een fijn eiland was dat! Van Siquijor gingen we weer met de boot naar Moalboal (en Oslob).

backpacken deuter

Met mijn geliefde Deuter backpack

manilla backpacken in de filipijnen kinderenNa twee nachten pakten we via Cebu het vliegtuig naar Puerto Princessa. Na één nacht ging de reis weer verder naar Port Barton (dachten we, maar we zaten in San Vincente). Daar genoten we van het lege witte strand om vervolgens van nog meer mooie witte stranden te genieten in El Nido (kijkt iemand Adam zkt. Eva? Daar is het op genomen). Met de Buhay Isla expeditie (ik voelde mij een ware Robinson, ook daar opgenomen) gingen we in drie dagen naar Coron. We verbleven helaas maar één dag in Coron, de volgende dag vlogen we alweer naar Manilla. Waar we de dag erna helaas naar huis vlogen. Een maand vliegt zo voorbij!

Veiligheid en backpacken in de Filipijnen

Eerlijk is eerlijk backpacken in de Filipijnen is iets avontuurlijker dan in de meeste landen. Ookal heb ik mij overal onwijs veilig gevoeld, je moet wel goed de nieuwsberichten in de gaten houden. Op dit moment wordt het door Buitenlandse zaken afgeraden om niet naar het westelijk deel van het eiland Mindanao te reizen in verband met gevechten rondom Marawi. Voor het hele eiland is de staat van beleg afgekondigd. Als je wijs bent sla je dit dus over.

reisadvies_filipijnen_16-05-2017_620

Reisadvies 16-05-2017

Zoals je ziet is het noordelijke gedeelte te doen. Het is niet geheel veilig, maar waar ben je dat tegenwoordig wel? Op de website van Buitenlandse zaken zeggen ze dat je alleen naar het uiterste zuiden van de Visaya’s zoals de eilanden Siquijor, Camiguin, Bohol en het zuidelijke gebied van het eiland Cebu en Negros moet reizen als het noodzakelijk is. En dat terroristische groepen ontvoeringsoperaties plannen in de provincie Palawan hebben, met name Puerto Princesa. Als je net mijn reisroute hebt gelezen weet je dat wij dus op risicovolle plekken zijn geweest. Op de dag van aankomst op Bohol waren er zelfs drie terroristen doodgeschoten.

manilla backpacken in de filipijnen

Op de straten van Manilla

Iedereen moet voor zichzelf beslissen wat hij wil. Via de Facebookgroep van de Filipijnen blijf je goed op de hoogte van de huidige situatie. Andere reizigers vertellen wat zij ervaren op de bestemming, op basis hiervan hebben wij ervoor gekozen om wel te gaan. En daar ben ik blij om, ik vond het namelijk heel goed te doen. Praat met de locals en let goed op. Met gezond verstand kom je heel ver! Ga bijvoorbeeld niet in je eentje de jungle in. Bedenk dat er nu overal veel militairen lopen op risicovolle plaatsen. Vraag voor de zekerheid aan je homestay eigenaren waar je wel en of niet naartoe kan. Dan moet het helemaal goed komen!

skyline manilla filipijnen

Skyline Manilla

Backpacken door de Filipijnen is misschien iets lastiger dan in de rest van Azië, er zijn minder verbindingen tussen A en B. Maar het is zeker goed te doen, vooral in de toeristische gebieden. Net zoals in bijvoorbeeld Indonesie, moet je er rekening mee houden dat je veel tijd kwijt bent aan het verplaatsen, denk ik in een dag. Wat ik wel kan aanraden is om van te voren te kijken naar slaapplekken. Zo hadden wij in Moalboal echt geluk met een laatste slaapplek. Daarnaast geldt hier hoe eerder je een vlucht boekt hoe goedkoper, dus lastminute reizen is hier duurder. Het is een overheerlijk land. Een echte aanrader!

♥ Heb jij wel een gereisd door een gebied met een risicowaarschuwing? Wat zou jij doen?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com