♥ Vliegen met je hond

Knuffel en spelen met je hond is toch één van de leukere dingen om te doen. Het afscheid nemen wanneer je op vakantie gaat kan zwaar zijn. Maar je kan het ook anders doen. Net zoals Prince kan jij namelijk ook vliegen met je hond. Zo kan je op vakantie samen de boel verkennen. Let echter wel op, want voor vliegen met je hond gelden wel bepaalde regels!

suit suit koffer pomeranian reizen bagageonline koffer of rugzakOntmoet mijn BDF

Prince is mijn best dog friend. Geboren in Prinsenbeek in Nederland. Hij was toen nog wat kleiner en fluffy en ik was toen wat groter en ook wat fluffy. Ondertussen is hij iets gegroeid en ik iets minder fluffy (met de nadruk op iets, want wie wil hier nou niet mee knuffelen) en ik ben iets smaller en minder fluffy. Het enige nadeel is dat hij na een paar weken is verhuisd naar Helsinki. Toch zie ik mijn BDF regelmatig. Veel mensen vragen altijd hoe hij dan hier komt. Het antwoord is simpel hij vliegt gewoon mee. Prince is een echte hondenreiziger en hij bewijs dat vliegen met je hond makkelijk kan. Maar er zijn wel een aantal regels!

vliegen met je hond puppy pom

Toen we nog fluffy waren en foto’s maakten met een Samsung S2

Vliegen met je hond regels

Prince heeft geluk dat hij zo klein is. Voor vliegen met een hond gelden namelijk verschillende regels betreft formaat. De onderstaande regels voor vliegen met je hond zijn wel redelijk globaal. Let echter wel op, per vliegtuigmaatschappij kunnen de regels afwijken. Informeer dus altijd even bij de desbetreffende vliegtuigmaatschappij.

Vliegen met je hond in de cabine

Je kan gewoon vliegen met je hond of kat wanneer het onder de acht kilo weegt bij KLM. Bij Transavia is het10 kilo. Je hond mag dan gewoon in de cabine. Maar dit gaat niet zomaar, ook hier moet je aan een aantal regels voldoen. Je hond moet namelijk in een daartoe geschikte reistas. Daarin moeten ze gemakkelijk kunnen staan en liggen. Het is ook veel te zielig als je hond er opgepropt in zit!

vliegen met je hond reistasEr zijn maximale afmetingen voor de reistas. Voor KLM geldt bijvoorbeeld de afmeting: 46 cm (lengte) x  28 cm (breedte) x 24 cm (hoogte). De tas moet onder de stoel voor je passen en het is niet toegestaan om de hond of ander huisdier uit de tas te halen. Het is verplicht om vooraf te melden dat je reis met een huisdier. Er zijn namelijk maar een x aantal plekken per vlucht beschikbaar voor een huisdier.

Vliegen met je hond bagageruimte of cargo

Wanneer je wilt vliegen met je hond en hij weegt zwaarder dan negen kilo dan moet hij mee in de bagageruimte. De hond gaat in een kennel in een speciale ruimte waar de luchtdruk en temperatuur gereguleerd wordt. Wanneer je wilt vliegen met je hond en hij weegt meer dan 75 kilo dan moet hij mee als vracht. Je huisdier hoeft niet in slaap gebracht te worden, zoals veel mensen wel denken.

vliegen met je hond pomDe kennel moet ook aan een aantal eisen voldoen: het moet van glasvezel of hard plastic zijn gemaakt, wielen moeten verwijderbaar zijn, de deur moet beschikken over een centraal vergrendelsysteem, de twee helften moeten met bouten en moeren aan elkaar geschroefd zijn en de hond moet kunnen staan en draaien zonder de bovenkant te raken. In de kennel moet ook een deken, krant of absorberend materiaal liggen.

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen

Welke reisdocumenten en gezondheidsverklaringen je mee moeten is een beetje afhankelijk van de bestemmingen. Raadpleeg hiervoor de ambassades van het land van vertrek en het land van bestemming. Vaak is het zo dat inentingen en vaccinaties een minimum aantal dagen voor vertrek gegeven moeten zijn (soms zelfs zes maanden voor vertrek). In bijna alle gevallen moet je hond voorzien zijn van een leesbare ID-microchip, een dierenpaspoort en een anti rabiës-vaccinatie.

vliegen met je hond dieren paspoort pomStompneuzige honden zoals Boston Terriers, Mopshonden, Bulldoggen, Boxers, Chow Chows, Lhasa Apso′s, Pekineesjes enz. kunnen op grote hoogte last krijgen van ademhalingsmoeilijkheden door de ijle lucht. Dit soort honden vliegen dus liever niet of alleen in de cabine. Sommige maatschappij weigeren het vervoeren van stompneuzige honden.

Aanraders wanneer je gaat vliegen met je hond

Kalmerende middelen worden in principe afgeraden. Het heeft namelijk bloeddrukdaling en lichaamstemperatuur daling tot gevolg. Een duffe hond kan sneller zenuwachtig worden omdat hij voelt dat hij niet in staat is om adequaat te reageren in vreemde situaties. Bovendien is de kans op ademhalingsmoeilijkheden op grote hoogten groter en kan hij niet goed braken als hij onverhoopt luchtziek wordt.

vliegen met je hond prince pom reistasPrince zijn reismand is ook zijn gewonde mand, zonder moeite gaat hij erin. Het is zijn veilige plek. Creëer van de reismand of kennel ook een veilige plek voor de hond. Laat de hond er al een paar weken voor de reis regelmatig in en leg er een doek in waarop de hond al regelmatig ligt.

Zorg ervoor dat wanneer je gaat vliegen met je hond dat hij geen volle maag en een lege blaas heeft bij vertrek. Het beste is om je hond zes uur van te voren niet meer te laten eten en drie uur van tevoren niet meer te laten drinken. Doe een goede hondenriem om en laat hem nog snel uit voor vertrek in een speciale honden ruimte op het vliegveld en doe dit ook gelijk bij een stop over of bij aankomst.

Diary plog wandelen met de hond PomeranianVeel mensen vinden het zielig als je gaat vliegen met je hond. Maar Prince vindt het leuk om te reizen, hij is het gewend. Het geeft aan dat het zeker mogelijk is. Je hond moet gewoon wennen. Ga er als baas gewoon rustig mee om, behandel je hond zoals altijd. Als de hond zich vertrouwt voelt kan je makkelijk vliegen met je hond. In augustus komt Prince weer naar Nederland vliegen en kunnen we eindelijk knuffelen en rondjes rennen in het bos. Ik kan niet wachten!

Zou jij vliegen met je hond? En waarom wel of niet?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

  1. Marieken schreef:

    Wat gezellig dat Prince weer komt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com