♥ Verhuizen en een nieuwe industriële tafel uitzoeken

Verhuizen kost veel energie, maar het brengt ook iets leuks met je mee. Namelijk woonwinkelen. Een nieuw huis staat voor een nieuw begin, een kans om dingen opnieuw te doen. Het is een kans om het huis helemaal anders in te richten. Eindelijk heb je een excuus om die ene perfecte industriële tafel kopen of een nieuw bed.

woonwinkelen industriele tafel inrichten huisVorige week dinsdag kreeg ik de sleutel van mijn nieuwe huisje. In een dorp, mijn ouderlijke dorp. Jarenlang was ik gewend om in de stad te wonen. Eerst in Nijmegen en daarna even in Groningen. Dat liep niet zoals gepland, ik belandde weer thuis bij mijn ouders. In opzoek naar balans tijdens drukte en grote veranderingen schreef ik hier al meer over. Uiteindelijk huur ik het huis nu eerst alleen. We kijken hoe het verder loopt, maar ik ben heel erg blij dat ik weer een eigen plek heb gevonden. Afgelopen weken stond in het teken van woonwinkelen, een zoektocht naar nieuwe meubels en verbouwen.

Woonwinkelen en verbouwen vs rust

De laatste weken ben ik minder actief op social media en de blog. Dit heeft alles te maken met de hoeveelheid tijd die ik kwijt ben aan woonwinkelen en verbouwen. Daarnaast probeer ik nog te sporten en voldoende rust te pakken, dit in verband met mijn hersenletsel. Dat is best een opgave. Lijstjes maken en alles goed inplannen is de key. Tot nu toe gaat het best aardig. Het scheelt dat ik qua woonwinkelen redelijk klaar ben en mij kan focussen op de verbouwing. Wat vooral verven inhoudt. Het hele huis is namelijk geel. Twee slaapkamers zijn al klaar, nu de masterbedroom nog. Daarna kan ik beneden aan de slag.

woonwinkelen inrichten huis

verhuizen verven geel witAlle grote dingen in huis had ik nog nodig. Denk hierbij aan een bank, een bed, een industriële tafel, stoelen, wasmachine en gasfornuis. Vele dagen heb ik doorgebracht op de woonboulevards in de buurt. Het fijne is dat je nu goed kan profiteren van de sales.

Industriële tafel en chill bank

Voordat ik begon met woonwinkelen had ik wel een beeld van wat ik mooi vind. En dat is een grote industriële tafel en een fijne chill bank. De industriële tafel moet groot zijn. Het is mijn werkplek, maar ik vind het ook gezellig als er de ruimte is om met een groepje lekker te kunnen tafelen. Daarnaast houd ik van een industriële en robuuste look. Het is al een tijdje hip, maar ik ben er nog steeds fan van. De warmte van een houten tafel, maar dan wel robuust zodat het natuurlijker lijkt. Dat gecombineerd met zwarte stalen poten zorgt ervoor dat het stoer is en ruimtelijker. Daarnaast is deze stijl gemakkelijk te combineren met andere stijlen. Een industriële tafel is een echte eyecatcher in huis. Net zoals een bank.

robuuste tafel lamp eettafel industriele tafel woonkamer inrichtenDe industriële tafel had ik best snel gevonden. Een goede bank uitzoeken met de juiste look was toch iets lastiger. Daarnaast moet het ook betaalbaar zijn. Leren banken vind ik mooi en erg praktisch. Maar een stoffenbank vind ik warmer en met warm weer blijven je benen er niet aan plakken. 3 zits vind ik er mooi uitzien, maar er kunnen minder mensen op zitten dan bij een hoekbank. En bij een hoekbank kan je zo lekker liggen. Ideaal voor een netflixavond. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een hoekbank, van look a like leer. In bewerkt cognac. De stof is heerlijk zacht, maar de bank is stevig. Zo gaat de bank langer mee.

cognac bank kwantum oker geelDe basis dingen heb ik nu allemaal wel gekocht (naast een gasfornuis en een wasmachine), kleine decoratie dingen koop ik pas als alles in huis staat en ik mijn dozen heb uitgepakt. Ik weet namelijk echt niet meer wat ik wel en niet heb. De industriële tafel ligt al in de verpakking in huis en ik kan niet wachten om het in elkaar te zetten. Maar eerst moet ik nog verven. Gelukkig lag er al een mooie vloer in het huis. Scheelt weer veel werk. Ik zal bloggen over het eindresultaat. Wil je tussendoor op hoogte blijven van de verbouwing, houd dan vooral mijn Instagram stories in de gaten!

Heerlijk is dat ik zo opnieuw kan beginnen. Maar je hoeft niet alles nieuw te hebben om een nieuwe start te maken. Je hoeft niet altijd te wachten op een grote verandering om opnieuw te beginnen. Je moet gewoon beginnen!

Hoe ziet jouw kamer eruit als je het opnieuw mag inrichten? Ga je dan voor een nieuwe frisse start? En wat vind jij van industriële tafels?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

5 reacties

 1. Zo leuk om alles weer uit te mogen zoeken! Ik vind zo’n cognac leren bank erg mooi, maar die tafel is ook tof zeg. Wij zoeken nog een mooie, maar komen er nog niet echt uit wat nu precies mooi staat bij een houten vloer. Je wilt wel wat contrast, maar ook warmte. Succes met alles inrichten!

  • Zeker leuk! Het is een leuke puzzel! Ik heb ook bewust voor een industriele tafel gekozen omdat de poten dan zwart zijn. Het is dan makkelijker te combineren met een houten vloer. Wel tof zeg dat je een houten vloer hebt!! Dankjewel en jullie ook succes met jullie zoektocht!

 2. Rachel schreef:

  ik ga ongeveer over 1,5 jaar uit huis en ben ook zo benieuwd hoe en wat ik allemaal ga doen. vooral mijn smaak rond die tijd.. ik vind nu een donkergroene muur met een cognac bruine bank ook heel tof! beetje industrieel, landelijk, sfeervol tropisch tintje? succes verder met inrichten en rustig aan doen iid! Denk goed aan jezelf

  • Oja ik snap je inrichting gevoel van nu helemaal! Mooi!
   Ik weet niet in hoeverre je dat al doet, maar als ik jou was zou ik nu langzaam aa al dingen kopen (nu kan het nog in de sale). Scheelt je zoveel uitzoek werk en kosten. Het is minder leuk als je alles in één keer moet doen. Je hebt in ieder geval een fijn vooruitzicht, over 1,5 jaar het huis uit. Leuk!

 3. Jantine schreef:

  Ik ben mega benieuwd naar het eindresultaat. Dat het maar echt als jouw thuis mag gaan worden en voelen ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com