♥ DIY| een kerstige Velda indoor vijver!?

Kerststukjes maken is echt iets voor moeders of het is een traditie dingetje van moeders met dochters. Maar heb je dit nooit meegekregen, dan durf ik te wedden dat jij er ook geen in huis hebt staan. Ja, de kerstboom staat er wel, maar een echt kerstukje met oase en rode kaarsen. Nee, dat zal niet snel bij mij in huis komen te staan. Maar er zijn natuurlijk vele manier om een kersstukje te maken. Ik werd uitgedaagd om met de Velda indoorvijver een kerststuk te maken en die uitdaging nam ik met twee handen aan. Ja, je moet mij ook niet uitdagen 😉 .

velda trendy pond vijver

Ik begon met het inventariseren van kerstdingen die ik over had. Dat waren een aantal kerstspullen om op te hangen, zoals de rode en doorzichtige kerstballen en de slee heb ik uit de kerstboom gehaald. Die wilde ik graag gebruiken. Daarna bedacht ik me wat ik nog miste. Op de kerstmarkt op Middachten zag ik leuke glazen bollen in de bomen hangen waar ze bloemen in hadden gezet. Zo iets wilde ik ook. Op naar de bloemist. Heb je van die kleine bollen met een tutje waar je een klein bloemetje in kan doen en op kan hangen? Weet ik veel hoe zo iets heet? Maar de omschrijving was blijkbaar duidelijk, want ze kon het gelijk pakken. Top! Hoeveel wil je er? Damn, keuzes, ik ging voor drie. De laatste drie die ze had.

diy kerststuk indoor vijver

En takken wilde ik of een amaryllis of katoenbollen. Och jee, zoveel leuke kerstachtige bloemen. Meestal als ik voor één ding ga, kom ik thuis en bedenk ik me dat ik toch liever het andere had gehad. Dan maar alle drie. In een kerststukje hoort iets van lichtjes of kaarsjes. Anders is het niet compleet. Aangezien het een vijver is leek het me leuk om voor drijfkaarsen te gaan. Vroeger toen ze nog hip waren, vond ik ze fascinerend. Nu zijn ze blijkbaar niet meer hip, want je kan ze bijna nergens meer kopen. Misschien dat ik ze nu wel herhip 😀 . velda indoor pond diy kerst

Velda indoor vijver

Eenmaal alles uitgestald te hebben begon ik met het uitpakken van de indoor vijver. Ik had echt geen flauw idee van wat het moest voorstellen. Heb jij er al een voorstelling bij? Heel simpel gezegd is het gewoon een hele stevige zak, met aan de binnenkant een soort zijl zoals bij een vijver. De buitenkant is wat steviger en minder flexibel (nog steeds flexibel, maar minder dan de binnenkant). Ik koos een neutrale kleur, beige. Het lijkt op jutte. Omdat het beter bij mijn interieur past koos ik hiervoor, maar de grijze versies met een roze rand vond ik ook erg leuk. De vijver is compact opgevouwen, maar wanneer je het opent zie je dat het best groot is. De perfecte maat voor in huis.

velda vijver opzetten

Waar je goed op moet letten is dat de onderkant helemaal vlak staat. Wanneer je waterplanten in de vijver zet kan je het best de omschrijving volgen die op de gebruiksaanwijzing staat, maar aangezien ik er alleen een tak in ging zetten besloot ik er geen algenspul etc. in te gooien. Of dat een goed besluit was, moet nog blijken….

velda vijver indoor pond diy

velda indoor pond diy takken

Daarna begon het passen en meten. De amaryllis viel al snel af. Hij was veel te lang en ze hebben weinig water nodig, ik denk dat ik hem zo zou verzuipen. Je kan natuurlijk wel een vaas in de vijver zetten. Daar kan je minder water in doen. Je creëert een extra dimensie in de vijver, maar ik besloot verder te puzzelen. Al snel legde ik de grote tak horizontaal op de vijver. Dat leek mij het handigst. Zo kon ik de kerstartikelen er makkelijk in zetten. Katoenbollen vind ik iets gezellig hebben, dus die stak ik tussen de takken die ik aan elkaar had gemaakt met een stukje ijzerdraad. Dat ging niet helemaal zonder problemen. De tak viel namelijk elke keer om en ineens had ik de juiste balans te pakken. Het leek wel op een Japanse bloemsierkunst, waar je alles zen en in balans moet krijgen.

diy hang vaasje ijzerdraad Velda indoor vijver

Diy vaasje om op te hangen Velda indoor pond

De balans werd gelijk verstoord toen ik de bolvaasjes (ik noem ze maar even zo) in de tak wilde hangen. Alles viel in het water. Letterlijk dan, ik gaf natuurlijk nog niet op. Weer opzoek naar de innerrust en de juiste verdeling. Tijd voor een andere aanpak. Het is natuurlijk veel slimmer om eerst de zwaardere dingen in de takken te hangen en zetten. Zo blijft de tak meer op zijn plaats. Ik knipte een takje met rode bessen af, deed het in de vaas. En hing het op met goud ijzerdraad wat ik normaal gebruik voor sieraden maken. Werkt prima en goud is net iets feestelijker dan een saai stuk normaal ijzerdraad. Met wat nep sneeuw onder de slee, werd het al echt een kerststukje.

diy kerst stuk velda indoor pond

Aan de andere kant plaatste ik de kerstboom (met heel veel zenheid en kalmte, anders zou het omvallen). Op het eind plaatste ik de katoentak weer in het stuk. Daarbij hield ik de grote tak vast, zodat het niet weer (grr) zou omvallen. Deze techniek heb ik helemaal zelf ontwikkeld na alles 10 keer te hebben moeten uitvoeren. Nee, een kerststukje maken is blijkbaar niet makkelijk. Go moeders en traditiedochters!

Diy velda indoor pond kerststuk

diy velda indoor pond drijfkaarsen

Op het laatst vulde ik mijn lege kerstballen met sneeuw en rode mini kersballen en gooide ze met beleid, zennnn, in het water. De drijfkaarsen erin en eindelijk was ik klaar. Het resultaat: ik ben er stiekem best blij mee. Wie had gedacht dat je van een indoorvijver een kerststuk kon maken? Ik niet!

velda indoor pond diy

Diy velda indoor vijver kerst

Velda indoor pond kerststukDe drijfkaarsen bleken achteraf geen goed idee, vuur en hout gaan natuurlijk niet zo goed samen. Hihi. Gelukkig rook ik het optijd en kon ik de kaarsen uitblazen. Ze verkopen ook drijflichtjes op batterij, veel veiliger. Als kerst is afgelopen ga ik er denk ik mooie bloemen in zetten, in de tak. En in de zomer misschien wel een waterlelie. Dat vind ik in echte buiten vijvers altijd zo leuk! Maar wij hebben geen buiten, dus dit is ideaal! Op het balkon of dakterras zou het ook super leuk staan. Als je wil kan je er zelfs vissen in doen. De trendy Velda indoorvijver met een doorsnede van 40 cm kost €24,95 en kan je kopen bij aangesloten verkooppunten.

Velda indoor vijver diy resultaat

De Velda vijver staat naast mijn palletbank

Heb jij een kersttuk in huis staan? Had jij gehoord over de Velda indoor vijver?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

6 reacties

 1. Anouk schreef:

  Wat ziet dat er leuk uit! Dit heb ik nog niet eerder gezien.

 2. Jenn schreef:

  Superleuk! Opeens heb ik ook dringend een indoor vijver nodig!

 3. Kelly schreef:

  Wauw, wat is dit leuk!

 4. Lieke schreef:

  Wat een grappig idee zeg! Nog nooit van gehoord en zou er nooit aan gedacht hebben! Leuk ook met die katoentakken. Doet een beetje denken aan een witte kerst 😉 Waar heb je die katoentakken gekocht trouwens?
  Fijne kerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com