♥ Easy cooking| vega nachoschotel met linzen- notengehakt


De buiken zitten overvol. We hebben genoeg uren in de keuken gestaan of aan tafel gezeten. Na de kerst willen we iets makkelijks eten. Iets wat gezond is, iets wat licht is en vooral snel klaar is. Het onderstaande vega nacho schotel is het perfecte recept voor deze dagen. Maar het is ook perfect voor een feestje, of een lazy zondag.

vega nachoschotel tex mex alt

Eindelijk weer eens een easy coocking recept. Ideaal tijdens drukke dagen of wanneer je gezin hebt om te koken. Ondanks het een lichte en best verantwoorde maaltijd is, is de vega nachoschotel een feestje! Chips als hoofdgerecht, wie wilt dat nou niet? Het leuke van dit recept is dat je veel producten kan vervangen of kan toevoegen. Het onderstaande recept is het basisrecept. Lekker makkelijk, maar vanuit daar kan je alle kanten op uit gaan. Welke? Dat zal ik je na het recept vertellen.

Wat heb je nodig voor een vega nachoschotel met linzen- notengehakt? (2 personen)

Voor de vega nachoschotel:
♥ 1 Limoen
♥ Chili Con Carne mix (5 gram) of mix paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, komijn, cayennepeper, oregano, zout en kaneel
♥ Handje walnoten
♥ 1 blikje groene linzen
♥ Teentje knoflook
♥ 1 blikje mais
♥ 2 tomaten
♥ 1 zak nachos (smaak naar keuzes)
♥ 1 zakje geraspte jonge belegen kaas
♥ 10 gram verse koriander
♥ 1 rode ui
♥ 1 bakje sourcream
♥ Peper
♥ Zout
♥ Olijfolie

vega nachoschotel linzen noten gehakt

Voor de guacamole:
♥ 2 rijpe avocado’s, fijn geprakt
♥ 1/4 rode ui, fijngesneden
♥ 1 uitgeperst teentje knoflook
♥ Snuf zeezout
♥ 100 ml kwark (crème fraîche, sourcream, mayo of soyayoghurt)
♥ Limoen sap van 1 limoen
♥ Optioneel: halve rode peper zonder zaadjes, fijngesneden of cayennepeper
Of gebruik een zakje guacamole kruiden om nog sneller klaar te zijn

Keukenspullen:
♥ Oven
♥ Zeef
♥ Fijne keuken rasp
♥ Snijplank
♥ Messen
♥ Kleine schalen
♥ Ovenschaal
♥ Middelgrote koekenpan
♥ Pollepel oid

Bereidingswijze vega nachoschotel met linzen- notengehakt? (2 personen)

Verwarm de oven op 220 graden. Halveer en pel de ui. De ene helft hak je in fijne stukken, de andere helft juist grof. Vervolgens pel en hak je de knoflook fijn. De derde stap is het half grof hakken van de walnoten. Ik maak alles fijn in de vijf seconde chopper van de Tefal (niet tegelijkertijd natuurlijk). Ik heb het gekregen tijdens het bloggersdiner van Mr. Goodiebag, een ideaal apparaat!

linzen noten gehakt nachoschotel recept vegetarisch

De volgende stap is het schoonspoelen van de linzen. Die doe je door het af te gieten en schoon te spoelen onder de kraan met behulp van een zeef. Laat het vervolgens goed uitlekken.

notengehakt nachoschotel

In de koekenpan verhit je in een beetje olijfolie de gehakte walnoten. In twee tot drie minuten rooster je ze op middelhoog vuur goudbruin. Let goed op want ze verbranden snel. Haal ze vervolgens uit de pan en laat ze rusten in een kommetje. In dezelfde pan verhit je weer olie. Bak op middelhoog vuur de GROF gehakte ui twee tot drie minuten met een snuf zout. Voeg de knoflook en 2,5 gram chili con carne mix toe. Ik gebruik hiervoor de mix van Santa Maria Tex Mex.

chili con carne mix tex mex nachoschotel

Voeg na één minuut de linzen toe en bak het in vier tot vijf minuten. Ze zijn goed gebakken wanneer ze openknappen. Tot slot voeg je de walnoten toe en breng je het op smaak met zout en peper.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg er eerst een laagje nachos in. Schep er daarna de bovenstaande vulling op de nachos. De volgende stap is aan jou. Of je legt er weer een laagje nachos op of je legt er een laagje salsa op. Doe je dit niet, dan is het lekker om de salsa koud bij de vega nachoschotel te serveren.

vegetarische nachoschotel recept tex mex

De salsa is heel eenvoudig om te maken. Maar het voegt wel echt iets fris toe. Hiervoor moet je de tomaten in blokjes snijden. Hak de koriander fijn en giet vervolgens de mais af. De laatste stap voor de salsa is het raspen van limoen. Voeg alles samen, met de fijngesneden ui uit stap 1. Halveer daarna de limoen. De ene helft pers je uit en de andere helft gaat in partjes in de salsa.

tomaten salsa nachoschotel recept vegetarisch tex mex

Als je er voor kiest om ook nog een laagje salsa toe te voegen zorg er dan voor dat de tomaten goed zijn uitgelekt, dit om te voorkomen dat de schotel zacht wordt. De schotel maak je af door er weer een laagje nacho overheen te leggen en in beide varianten strooi je er kaas overheen.

Zet het 10 minuten in de oven. Ondertussen kan je guacamole maken. Ga voor de makkelijke versie door de twee avocado’s te prakken en het te mengen met een zakje Santa Maria Tex mex kruiden. Om een romiger te maken kan je er naar smaak sour cream, kwark o.i.d toevoegen. Wil je het zelf maken, voeg dan de ingrediënten die onder het kopje guacamole staan samen.

vega nachoschotel recept guacamole linzen

Zelf vind ik het lekkerder om de guacamole en de sour cream los bij de vega nachoschotel te serveren. Je kan er ook voor kiezen om het eroverheen te doen nadat het in de oven is geweest.

Varianten/ aanvullingen op de vega nacho schotel

Met de vega nachoschotel kan je eindeloos variëren. Dit zijn een aantal opties:

♥ Gebruik het linzengehakt als vulling voor wraps of taco’s
♥ Voor de vleeseters onder ons: gebruik gehakt in plaats van linzen en noten
♥ Voeg jalapeno peper toe om het pittiger te maken
♥ Voeg extra groente toe, zoals kidneybonen. Maar paprika zal ook lekker zijn.
♥ Maak de nachos chips door groente wraps in kleine stukken te scheuren en ze met olijfolie en een snufje zout te ‘drogen’ in de oven.

recept nachoschotel vegetarisch tex mex

Het fijne is dat de vega nachoschotel ontzettend makkelijk is om te maken, terwijl het wel vol van smaak is. Het is het perfecte gezondigen recept. Lekker en niet slecht voor je! Het is perfect voor als je weinig tijd hebt, geen zin hebt om te koken, maar je wel iets wil eten wat voedzaam is. En hoe heerlijk is het om met je handen te eten!

♥ Hoe zou jij de vega nachoschotel combineren? Kan jij ook zo genieten van eten met je handen?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com