♥ Van jezelf houden op Valentijnsdag

Vandaag een repost van het artikel van vorig jaar. Gewoon, omdat de boodschap zo belangrijk is. Voor jezelf kiezen en van jezelf houden nog altijd het beste is wat je kan doen!

Jaren geleden was het de dag waarbij je je secret lover kon verrassen, tegenwoordig is Valentijnsdag in mijn ogen maar een commerciële dag. Al is het wel leuk om je huidige geliefde extra te verwennen, maar of dat dan speciaal nu moet… Maar waarom draait de dag van de liefde nou alleen om extra aandacht geven aan een ander en niet aan jezelf? Daarom een blog over van jezelf houden, gewoon omdat je het waard bent!

van jezelf houden, hart

Liefde voor familie en vrienden, het gaat zo vanzelf en het is ook zo mooi om te delen. Maar het gekke is dat van jezelf houden ingewikkeld is. Het is niet dat ik ontevreden ben met mezelf, maar er zijn gewoon een heel aantal verbeterpunten (klinkt zo toch positiever). Maar misschien ben jij er beter in dan ik. Gevormde vrouwen zoals Beyoncé en JLO ik houd er van, maar als ik in de spiegel kijk dan vind ik mijn eigen vormen toch te gevormd. Ik hoef echt geen blokjesbuik te hebben (heel goed hoor als je fit bezig bent, maar ik denk dat we over 10 jaar denken dat we nu een beetje doordraaien met fit is the new skinny) (ik dwaal af), maar toch zou het fijn zijn als het vet op mijn onderbuik er niet zou zijn. Dan heb je het haar dat nooit wilt zitten en de to do list die alleen maar langer wordt dan korter. Of denk aan persoonlijke inperfecties. In mijn geval denk ik vaak kon ik maar langer en geconcentreerder werken. Kon mijn hersenen het maar verwerken.

to be good quoteDit zijn nog maar een paar dingen van mijn verbeterpuntenlijst. Zo lang de verbeterpunten maar realistisch zijn is het helemaal niet slecht om jezelf te willen verbeteren. Zelfontplooiing doet niemand kwaad, maar kunnen we met z’n alle niet gewoon een keer tevreden zijn met alles wat we wel hebben en kunnen?! En het prima vinden hoe we eruit zien?!

Is Valentijnsdag nou niet de perfecte dag om jezelf in het zonnetje te zetten? Om jezelf extra liefde te geven en tevreden te zijn met precies zoals het is?!

Hoe kan je meer van jezelf houden?

♥ Kijk in de spiegel en focus je nou een keer niet op hoe je lichaam er uit ziet of hoe je kleding zit. Maar kijk je zelf recht in de spiegel aan, lach naar je zelf. Wees gelukkig met wat je ziet!
♥ Zeg tegen jezelf dat je mooi bent. Want dat ben je ook op jouw unieke manier!
♥ Focus je op je sterke punten en complimenteer jezelf
♥ Plan me time in waarin je dingen die doet die jij leuk vindt, want dat ben je waard!
♥ Geloof in wat je kan! Stiekem kan en doe je op een dag je veel meer dan je denkt. Geloof je het niet, maak eens een lijstje van met alle activiteiten. Je bent helemaal niet zo nutteloos bezig als je soms denkt!
♥ Bedenk wat je echt gelukkig maakt, doe je dat vaak genoeg? Zo niet, plan het vaker in!
♥ Wees trots op alle dingen die je al gedaan/ bereikt hebt in je leven. En bedenk ook hoe je het hebt gedaan. Geniet van elke stap die je neemt.
♥ Zorg goed voor jezelf! Leef gebalanceerd en het is helemaal niet erg als het soms even niet lukt.

van jezelf houden being happy

Gedachten en verwachtingen vs. van jezelf houden

Ik ben het er helemaal mee eens dat wanneer je niet/ minder gelukkig met jezelf bent dat je dit zelf moet aanpakken. Je moet het zelf omzetten in een actie zodat je gelukkig wordt. Maar soms is de actie veel makkelijker dan zeven keer in de week heel hard gaan trainen. Het heeft namelijk ook te maken met je gedachten en je verwachtingen. Ik maak me er ook schuldig aan, ik vergelijk mezelf veel te vaak met andere. En daarmee wil ik stoppen. Want het is prima zoals het is. De fitgirlsgoal foto’s werken motiverend, maar aan de andere kant ga ik me er ook dikker door voelen dan ik daadwerkelijk ben. Als ik alleen maar gezonde foodpics zie, kan ik alleen maar bij mijn broodje denken is het wel gezond genoeg. Terwijl je ook gewoon kan genieten en blij kan zijn met jezelf. Gebruik de social media wereld als stimulans, maar vergeet daarbij niet dat het niet de daadwerkelijke wereld is. Het is een in elkaar geknutselde ‘perfecte’ wereld en jouw wereld kan er zelfs niet op lijken. Het is namelijk niet compleet, die van jou wel!

love yourself quoteVandaag met Valentijnsdag is het de perfecte dag om te beginnen met blij te zijn met alles zoals het is en te genieten. Genieten van alles was je doet, ziet en proeft zonder je te vergelijken met andere. Want niemand is zoals jij bent en je bent perfect precies zoals je bent!

Heb je liefde in overvloed en wil je toch nog een beetje liefde delen met andere dan is de sharpie mok misschien een snelle en makkelijke DIY of lees nog meer Valentijnstips in het artikel Nil nequit amor.

Geef jij jezelf vandaag ook extra liefde? Hoe ga jij meer van jezelf houden?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

  1. Marsha schreef:

    Heel mooi geschreven! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com