♥ Diaryblog update | vallen en opstaan

Verandering is nooit makkelijk. En de laatste maanden is er ontzettend veel gebeurd en veranderd. Dat is ook de reden waarom ik even offline was. Vandaar dat het weer tijd is voor een diaryblog update, eentje over vallen en opstaan.

soul quote vallen en opstaan

Met vallen en opstaan opener zijn

Het schrijven van blogs is best wel persoonlijk. Je laat een deel van jezelf aan de wereld zien. Nou ja, aan de mensen die het lezen en dat zijn ook mensen die je niet kent. Mensen die mij wel kennen weten dat ik niet graag persoonlijke dingen deel. Ik ben nou eenmaal een binnenvetter. Ik wil graag dingen alleen doen, ik wil dingen graag alleen oplossen. Wanneer het om echte persoonlijke dingen gaan nog meer, ik val er liever niemand mee lastig (ik weet dat, dat niet zo is, maar toch). Terwijl ik met liefde naar andermans verhalen luister en ze help. Daarom is het schrijven van deze diaryblog best lastig. In andere blogs, zoals de vorige diaryblog waarin ik schreef over tijd voor verandering, het dertigers dilemma of mijn eerste blog in de reeks leven met een hersenletsel, liet al iets meer zien van de echt ik. Met vallen en opstaan leer ik opener te zijn. Maar het blijft lastig.

Grote veranderingen

De grootste verandering is dat ik sinds een tijdje vrijgezel ben. De laatste jaren waren hectisch, ik ben drie keer verhuisd en dat koste enorm veel energie. Met mijn hersenletsel heb ik behoefte aan vastigheid, aan een vast ritme. Als je mij volgt weet je dat ik daar al jaren naar opzoek ben. Eigenlijk is het sinds ik Nijmegen heb verlaten zoek en nog steeds heb ik het niet gevonden. Met als gevolg dat ik mijzelf een beetje kwijt ben geraakt. Ook al geef ik het zoeken naar een klein beetje magie in de dag nooit op toch miste ik mijn (positieve) energie. Energie om uit bed te stappen, energie om te bloggen en energie om vollop te genieten.

Ik dacht dat ik er met vallen en opstaan wel kwam, maar ik denk dat achteraf mijn relatie hetgeen was wat mij vasthield. Wat mij tegenhield om mijzelf te kunnen zijn (en dat heb ikzelf gedaan hoor, geen verwijt naar andere).  Ik voelde mij gevangen (en dit klinkt negatiever dan ik eigenlijk bedoel) en ik merk dat sinds we uitelkaar zijn dat ik weer kan ademen. Dat ik weer de dingen kan doen zoals ik het wil en niet van wat er van mij verwacht wordt, en de verwachtingen legde ik vooral mijzelf op.

Hoe nu verder?

Ik woon sinds de zomervakantie weer thuis bij mijn ouders. Ideaal? Nee, maar wel even fijn. Dat ik in Nijmegen wil wonen is duidelijk, ik houd van mijn stad. Het is de plek waar ik mij thuis voel. Dus na even geld sparen (tja die vier vakanties van dit jaar hakken er wel in) wil ik weer opzoek naar een woonplek in Nijmegen (mocht je tips hebben, let me know). Daarnaast wil ik weer ritme creëren. Voor mij is dat nu drie keer in de week sporten en om de dag yogaen om mijn hoofd leeg te maken. Daarnaast wil ik het bloggen oppakken, want ook hier zit al jaren geen ritme meer in. Ik wil eerst weer twee blogs per week online zetten en het opbouwen naar drie. Wel moet dit in balans zijn met mijn gezondheid aangezien ik nog niet helemaal op mijn oude energieniveau ben. Maar het streven is er en ik ga er ook echt mijn best voor doen.

vallen en opstaan quote socratesNu moet ik dingen loslaten. De dingen die zijn gebeurd, zijn gebeurd. Ik moet stoppen met denken, twijfelen, maar gewoon erop vertrouwen dat het goed komt. Het enige wat ik er nu van kan doen is leren en mijn leven beteren. Het belangrijkste wat ik de afgelopen tijd heb geleerd is dat je altijd opnieuw kan beginnen, dat je meer kan dan je denkt en dat je vooral goed moet luisteren naar je gevoel. Want op een of andere manier heeft je gevoel altijd gelijk.

♥ Volg jij altijd je gevoel? Of denk jij praktisch na over dingen?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

4 reacties

 1. Leonie Jansen schreef:

  Mooi geschreven ?

 2. Leonie Scheers schreef:

  Mooi, persoonlijk verhaal, knap!
  En helemaal waar, áltijd naar je gevoel luisteren.
  Veel succes ?

 3. Marije schreef:

  You go girl. Het gaat allemaal goed komen.

  Ik heb dit jaar ook na 5 jaar mijn relatie verbroken omdat het niet meer oke voelde en mij tegenhield in mijn herstel. Het kost tijd om het een plek te geven en los te laten maar het heeft mij zoveel energie en ruimte opgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com