♥ Tuinproof; maak van je tuin een woontuin

De tuin is meer dan alleen een plek waar je buiten kan zitten. De tuin is een verlengde van je huis. Net zoals we tegenwoordig een woonkeuken hebben, wordt de tuin een woontuin. Het is een plek waar we met mooie warme dagen de hele dag willen zitten. Maak het tuinproof voor de zomer!

Dit jaar moest ik voor het eerst in de tuin werken. Voor het eerst in mijn leven heb ik een eigen tuin. Al het onkruid is weg, de planten zijn gesnoeid en aan het mos wordt nog gewerkt (flessen schoonmaakazijn vliegen er doorheen).  Het saaie werk zit er grotendeels op, nu komt het leuke deel. Namelijk de tuin tuinproof maken voor mooie lentedagen en lange warme zomeravonden.

Is mijn tuin tuinproof?

Naast een kampeer opklapstoel en mijn geliefde pallets met een groot kussen erop bracht ik de eerste warme voorjaarsdagen dagen door in de tuin. Het zit lekker, maar het is niet ideaal om te werken (ik houd enorm van buiten in de zon werken). Daarom kocht ik een picknicktafel. Het is makkelijk en het ziet er gezellig uit.

pallet bank tuinproofMaar dit is niet het uiteindelijke plan! Die is namelijk veel groter, de picknicktafel is een tussenoplossing. En het werk prima totdat ik de juiste dingen heb gevonden om mijn tuin echt tuinproof te maken.

picknick tafel werken in de zonWanneer ik de juiste tuinmeubels heb gevonden gaat de picknicktafel naar de voortuin. Klinkt misschien een beetje tokkie, maar de voortuin is redelijk groot en de zon staat in de avond op de voortuin. Met een aantal lage boompjes aan de voorzijde en een struik aan de zijkant wil ik het zo een beetje afschermen. Zo kan ik heerlijk genieten van de avondzon tijdens het eten en een goed glas wijn. Lijkt mij een tuinproof voortuin plan!

tuinproof tuinmeubels rotan

De tuin tuinproof maken

♥ Voor de achtertuin deed ik laatst fijne inspiratie op, zoals de foto hierboven. Is het niet perfect? De rotanstoelen, hangstoel en de manden gecombineerd met de cactussen. I love it! Een natuurlijke look geeft de tuin een warme rustige uitstraling. Maar wat ook zeker niet mag ontbreken is een grote eettafel, waar je gezellig met z’n alle aan kan zitten tijden een BBQ!

tuin inrichten met tuinmeubels tuinproof

Bron: Carolinelegranddesign.com

Oké de buitenkeuken is een droom en er komen ook geen nieuwe tegels in de tuin (al vind ik de tegels op de foto wel super leuk). Maar de sfeer is wel te creëren door middel van de leuke buitenkleden die ze nu overal verkopen. Het maakt de tuin een stuk aangekleder en gezelliger.

♥ Naast een fijne werkplek en plaats waar je met zijn alle kan eten, is een tuin ook de plaats om lekker te kunnen rusten. De tuin is pas tuinproof als je een plekje hebt waar je weer helemaal zen kan worden en waar je je weer helemaal op kan laden. Een fijne zithoek met een hangmat of loungeset is hier bijvoorbeeld heel erg geschikt voor.

tuinproof schommelbank tuin

Bron: Lynden Foss voor Spell & the Gypsy Collective; STYLING: Tahnee Carroll

♥ Maar wat de tuin echt tuinproof maakt zijn de accessoires. Denk hierbij aan de juiste verlichting (de lampslinger zijn mijn favoriet), kussens, bloemen en planten (kijk wel goed wanneer wat bloeit, het is het leukst als de tuin altijd in beweging is) en vergeet vooral niet een beetje van jezelf te laten zien in de tuin. Houd je van bohemian chic, ga voor macramee aan de muur of wil je een zen uiterlijk ga voor boedha beelden in de tuin.

annettechristian+lighting tuinverlichting

Bron: Annettechristian.com

Ik kan niet wachten om mijn tuin tuinproof te maken, om het gezellig in te richten en het personaliseren. Daarnaast ben ik heel erg benieuwd of mijn moestuintje het gaat doen. Echte groene vingers heb ik niet. Ik laat zelfs een cactus doodgaan. Maar door ervaring op te doen leren we weer!

Heb jij groene vingers? En is jouw tuin al tuinproof?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

3 reacties

  1. Leuk zo die inspiratie! Wij willen in de tuin ook nog een mooie set hebben, met tafel en stoelen. Maar het is nog best lastig om iets leuks te vinden wat niet gelijk schreeuwend duur is, haha. Dit jaar maar even weer opnieuw kijken, want het is zo lekker om buiten te kunnen eten :).

  2. Sylvia schreef:

    Oh wauw heel gaaf. Op dit moment doen wij niks buiten heel klein terras. Zodra we ooit een eigen huis hebben dan is bovenstaande ook wel een beetje mijn/onze bedoeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com