♥ Tongstrelende amuse

Amuses vind ik iets luxes hebben. Ik weet niet waarom, misschien omdat ik het alleen eet als ik in een restaurant (vaak ook prijzig) ben of met een speciale gelegenheid zoals Kerst. Meestal wordt deze tijdens het aan tafel gaan aangeboden, maar wist je dat het van oudsher bedoeld is als een klein hapje tussen de gangen door? Ook is ‘amuse’ niet de juiste benaming, de volledige naam voor een amuse is amuse -guele of amuse -bouche. Het mag duidelijk zijn dat dit uit de Franse taal komt, het betekent letterlijk ‘vermaak voor de mond’. Ik vind het persoonlijk zo minder smakelijk klinken een houd het gewoon op amuse; een klein gerecht te bevordering van de spijsvertering en om de smaakpupillen op gang te brengen.

Prachtige amuses

Prachtige amuses Bron

De amuses op de foto hierboven zien er natuurlijk overheerlijk en te mooi uit, maar het zijn niet de amuses die ik gemaakt heb, helaas. Ik vraag me ook altijd af hoe ze het zo mooi kunnen maken…

Vandaag wil ik jullie mijn eerste zelfgemaakte amuse laten zien, champignons gevuld met garnalen. Het is misschien niet de meest hoogstaande amuse die je kan bedenken, maar hij is wel héél erg lekker. En dat lijkt mij het belangrijkst. De amuse is trouwens ook best snel gemaakt, ideaal voor als je een grote groep ontvangt of je een hele drukke week hebt en je toch iets speciaals wil serveren.

De ingrediënten voor 12 champignons:
♥ 12 champignons, medium formaat
♥ 50 gram garnalen (Hollandse zijn natuurlijk het lekkerst)
♥ 50 gram boter
♥ 1 teentje knoflook
♥ 1/2 bosje peterselie
♥  peper en zout
♥ Kom
♥ Ovenschaal
♥ Amuselepels of een mooie schaal

Voorbereiding:
Maak de champignons goed schoon met een borstel en haal voorzichtig de steeltjes eruit met een mesje. Zorg dat de champignon verder heel blijft. Meng in een kom de boter, de geperste knoflook, 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie met wat peper en zout door elkaar. Dit kan gewoon met een lepel of een vork.

De steeltjes zijn uit de champignons gehaald

De steeltjes zijn uit de champignons gehaald

Bereidingswijze (ja, zo snel gaat het):
Vul de champignons met de aangemaakte boter en garnalen. Ik heb het om en om erin gedaan zodat alles goed door elkaar verdeeld is. Leg de gevulde champignons in een ovenschaal en zet het voor ongeveer 10 minuten in de grill. Je kan het eventueel ook in de oven zetten, lage stand, 180 graden, ongeveer 15 minuten.

Ze klaar voor de grill

Klaar voor de grill

Net uit de grill

Net uit de grill

In eerste instantie was het de bedoeling om de gevulde champignons op amuselepels te zetten, maar die had ik allemaal al gevuld met andere amuses, vandaar het vintage schaaltje. Je kan in plaats van boter de champignons ook vullen met Boursin, maar ik lust geen kaas dus ik ga het niet proberen. Op de foto zie je dat ik nog geen garnering over de garnaaltjes heb gestrooid, dit hoeft ook niet, maar het ziet er natuurlijk wel zo leuk uit. Aangezien er nog veel peterselie over was, heb ik dat er overheen gestrooid. In ongeveer 20 minuten heb je de super lekkere en leuke amuse gemaakt.

♥ Waarmee zou jij de amuse maken, met boter of kaas? Een hele andere vraag; wat vind je van de grootte van de foto’s? Zijn ze zo te groot? Te klein? Of is het zo goed?

Volg je me al op Bloglovin? Ik zou het super leuk vinden als je me toevoegt: http://www.bloglovin.com/blog/11351727/all-lovely-things

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

9 reacties

 1. Marieken schreef:

  Meestal ga ik voor de kaas, maar champignong gebakken in kruidenboter zijn erg lekker, dus kan me voorstellen dat dit zo ook erg smakelijk is! Ik ben pro grote foto’s 🙂

 2. Mattania schreef:

  Wow looks yummy! Nooit geprobeerd maar ik wil het wel een keer proberen 😀

 3. Marloes schreef:

  Kaas!! Ziet er goed uit!

 4. Michaela schreef:

  Ook ik heb het nooit geprobeerd, maar het ziet er echt heerlijk uit <3

 5. Wilma schreef:

  Ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com