♥ Mijn favoriete TBS lijn; Mango

Je proeft bijna de zoete, aromatische en frisse smaak van een mango wanneer je je insmeert met de mango shower gel van The Body Shop. Wie mij mij een beetje volgt weet dat ik gek ben op mango, het is dan ook niet gek dat de Mango productlijn één van mijn favoriete lijn is van TBS. Vlak voor mijn vakantie liep ik even TBS in. Even kijken en ruiken aan alle overheerlijke gels en bodybutters. Onwijs gevaarlijk natuurlijk, want wie kan door TBS lopen zonder iets te kopen? Ik in ieder geval niet! En zo kocht ik ook deze keer iets. Mijn collectie heb ik uitgebreid met de bodyscrub en shower gel van de geliefde mango lijn. Ik gebruik de producten nu een paar weken, het wordt dus hoog tijd voor een review!

The- Body-Shop- Mango- scrub- gel- bodywhip- reviewEen tijdje terug in een TBS shoplog liet ik jullie al zien dat ik mini’s van de mango lijn had gekocht. Ik vond ze zo fijn (kan niet anders met TBS) en lekker dat ik heel erg graag de grote versies wilde hebben. Het leuke was ook nog eens dat de body scrub in de aanbieding was en ik had nog een tegoedbon. Helemaal top natuurlijk! Ik heb voor deze grote pot van 300 ml maar acht euro betaald. De bodyscrub was een pot uit de oude collectie, vandaar dat het zo goedkoop was. Het maakt mij niet veel uit wat het uiterlijk is van de pot, ik ben er super blij mee. Het werkt toch hetzelfde.

Mango-Bodyscrub-review-The-Body-ShopDe Mango Bodyscrub is een milde scrub gemaakt op basis van zout en suiker. Dit zijn ze ingrediënten:

Octyl Palmitate, Sucrose, Sodium Chloride (zout), Helianthus annuus (zonnebloemolie), Silica, Mangifera indica (mangozaadolie), Glycine soja (soja-olie), Parfum, Benzyl Benzoate, Phenoxyethanol, Ricinus communis (wonderolie), Hexyl Cinnamal, Prunus dulcis (zoete amandelolie), Linalool, Tocopherol (antioxidant), Butyl Methoxydibenzoylmethan, Amyl Cinnamal, Limonene (Fragrance Ingredient), Capsicum frutescens (capsicumextract), Citral, Eugenol, Amylcinnamyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Rosmarinus officinalis (rozemarijnextract), Methyl 2-Octynoate, Propylparaben, Anisyl Alcohol, Farnesol, Geraniol, kleurstoffen: CI 77891, CI 19140.

Met een ronddraaiende en masserende beweging breng je de scrub over de gehele huid aan. Hierdoor verwijder je de dode huidcellen (daaag) en maak je de huid zacht (heel erg zacht) en glad. Er blijft een soort olielaag op de huid liggen na het afspoelen. Dit is niet op een vervelende manier. Je bent niet zo glad als een aal als je onder de douche uitstapt, gelukkig trekt het heel erg snel in. Ik met mijn droge huid hoef me niet eens perse in te smeren met een bodybutter of -lotion nadat ik de scrub heb gebruikt. Je huid wordt er echt soepel van. De Mango geur blijft na het scrubben even hangen, love it! Het enige kleine nadeel is dat de scrub in een pot zit (is meestal het geval), het is handiger om schepje scrub voor het douchen in een apart bakje te doen. Zo voorkom je dat je pot helemaal vol loopt met water.

Shower-gel-Mango -The-Body-ShopDe Mango Shower gel is de inmiddels vijfde shower gel die ik in de douche heb staan. Het zijn er best veel, maar ze zijn zo fijn in gebruik, dat ik het niet kon laten staan. Het fijne aan de shower gels van TBS is dat ze zeepvrij zijn. Het droogt de huid niet uit, maakt het schoon en laat een subtiele geur achter. Vooral als je het in combinatie met de scrub gebruikt ruik je het na het douchen nog beter. Mango-shower-gel-review-The-Body-ShopDe ingrediënten:

Aqua (water), Sodium Laureth Sulfate, Glycerin (glycerine), Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Coco-Glucoside, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Carthamus tinctorius (saffloerolie), Citric Acid (citroenzuur), Limonene, Linalool, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Propylene Glycol, Benzophenone-4, Mangifera indica (mango-extract), Hexyl Cinnamal, Disodium EDTA, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Benzyl Alcohol, Citral, Geraniol, kleurstoffen: CI 19140, CI 15985, CI 17200.

Ondanks er SLS in de shower gel zit droogt het mijn huid niet uit. Dit komt waarschijnlijk door de olieën (zoals castor oil) die er in zitten. De gel is in vergelijking met de meeste douche gels iets vloeibaarder qua substantie, het smeert gemakkelijk uit en het ruikt heerlijk naar Mango. Zoals je op de foto hierboven kan zien, komt er niet veel schuimvrij. Wanneer je een puf gebruikt komt er iets meer schuim, dus als je graag doucht met schuim zeep dan raad ik je zeker aan een puf te gebruiken. Een ander voordeel van een puf is dat je minder shower gel hoeft te gebruiken, waardoor je weer langer van je Mango Shower gel kan genieten. Eén keer raden of ik een puf gebruik onder de douche!?

Body- Whip- Mango- The- Body-Shop- reviewIk had nog nooit een Body Whip geprobeerd van de TBS en aangezien ik nog een aantal Body Butters van mezelf op moet maken voordat ik een mag kopen leek het me wel wat om een mini Body Whip uit te proberen. Het is een handig formaat voor op vakantie. Voor een flacon van 60 ml heb ik vier euro betaald. De mini verpakkingen zijn in verhouding redelijk duur (250ml kost tien euro), maar om te testen vond ik het prima.

Mango-Bodylotion-TBS- reviewTBS geeft aan dat een body whip lichter is dan een body butter en dat is het ook. De whip voelt echt een beetje aan als slagroom, mmm Mango Slagroom 🙂 . De structuur is heel luchtig, licht en romig. Het smeert gemakkelijk uit en het voelt erg zacht aan. Ik moet wel zeggen dat ik de Mango geur iets minder sterk vind, alsof je er een soort slagroom of yoghurt geur doorheen ruikt.

Body-Shop-Bodylotion-Mango- reviewDe vochtregulerende Body Whip is volgens TBS zeer geschikt voor mensen met een zeer droge huid. Ook al doet het zijn werk goed, toch zal ik eerder een Body Butter aanraden voor mensen met een zeer droge huid. Het is namelijk net iets voedender, mijn huid blijft bij gebruik van een Body Butter langer soepel en zacht. Al is de mangopitolie in de Body Whip ook voedend. Het is ook maar net wat je fijn vindt. De Body Whip geeft mij meer een verkoelend effect dan een Body Butter en het voelt veel minder vettig aan. Dit komt ook doordat er geen vettige ingrediënten in de whip zitten.

De ingrediënten:

Aqua (water), Helianthus annuus (zonnebloemolie), Stearic Acid, Talc, Glycerin (glycerine), Orbignya oleifera (babassu-olie), Coco-Caprylate/Caprate, Dicaprylyl Ether, Mangifera indica (mango-extract), Corn Starch Modified, Parfum, Phenoxyethanol, Pentaerythrityl Distearate, Sodium Polyacrylate, Methylparaben, Limonene, Sodium Hydroxide, Linalool, Hexyl Cinnamal, Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone) (zonnefilter (om het product te beschermen tegen verkleuring)), Disodium EDTA, Butylparaben, Ethylparaben, Butylphenyl Methylpropional, Propylparaben, Isobutylparaben, Citronellol, Benzyl Alcohol, Citral, Geraniol, kleurstoffen: CI 19140, CI 15985.

Body-Shop- Mango- review- scrub- showergel-bodylotionMet de drie pareltjes van TBS ben ik super blij! Ze zijn heerlijk in gebruik en die geur, mmmm. Vooral de Shower Gel en de Body Scrub kan ik van harte aanbevelen. Ze zijn zo fijn, en had ik al gezegd dat het lekker ruikt? 😉

Tip: TBS heeft nu een 2e Halve prijs op geselecteerde bad & body-producten actie!

♥ Heb jij al kennis gemaakt met de Mango lijn van TBS? Wat vind jij er van?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

19 reacties

 1. Jaa de mango geur van TBS is erg lekker! Fijne review!

 2. Oum Feerozah schreef:

  Mango! Hmm lekker ook maar eens proberen! Meestal grijp ik naar de wat zoetere luchtjes haha maar tijd voor verandering. Ben benieuwd

 3. Dionne schreef:

  Mooie producten! TBS is zo’n fijn winkel!

 4. Wat een super review meis. Je enthousiasme spat ervan af. Erg leuk. Ik ben een wijzer geworden door jou. Momenteel ben ik heel benieuwd naar de handcremes van TBS

 5. Jana schreef:

  Ik heb de mango bodymist! Ruikt ook erg lekker 🙂

 6. Julie schreef:

  Ik heb niet echt één favoriete lijn, ik heb er meerdere! 😀
  Ik vind het vaak gewoon fijn om af te wisselen 🙂

 7. marlies schreef:

  Leuke review! Ik ben toevallig vandaag ook bij TBS geweest. Ik moest een cadeautje halen en dan kan ik het ook niet weerstaan om iets voor mezelf mee te nemen. Ik heb de Moringa body butter gekocht. Heel benieuwd naar!

 8. Sandra schreef:

  Ohhh, ik ben gek op mango. Dit MOET ik hebben!

 9. Manon schreef:

  De producten zien er heerlijk uit.

 10. Chahrazad schreef:

  Lijkt mij een heerlijke lijn!

 11. Sas schreef:

  Zo fijn altijd de producten van Body Shop. Ik vind het alleen altijd aan de dure kant…

 12. marieken schreef:

  Gevaarlijke winkel, die Bodyshop! Word er altijd erg hebberig van.

 13. Sylvana schreef:

  De geur van deze lijn is zooo heerlijk! En sowieso heeft The Body Shop hele fijne producten :)!

 14. Sarah schreef:

  Hmm, de mango geur heb ik eigenlijk nooit echt aan geroken. Ik neem altijd de kokos lijn, dat is echt mijn favoriet! Maar volgende keer zal ik ook even de mango ruiken aangezien jij zo enthousiast bent, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com