♥ Tag; wie ben ik als blogger

Het is bijna vanzelfsprekend geworden dat ik blog na al die jaren. Ik probeer altijd zoveel mogelijk van mijzelf te laten zien, maar ik probeer dingen ook wel privé te houden. In de tag laat ik weer een stukje meer van mijzelf zien als blogger. Welk het effect het op mij heeft en wat nou eigenlijk mijn doel is als blogger.

asus t100 chi review gebruik voor werkTags vind ik bij andere altijd leuk om te lezen. Je leert iemand beter kennen. Je krijgt het gevoel alsof iemand je in vertrouwen neemt met persoonlijke dingen. En op één of andere manier trekt dat aan. Nu ik nog last heb van de naweeën van een buikgriep had ik eindelijk eens meer tijd om blogs te lezen. Op Sylvana haar blog zag ik de tag en besloot het ook in te vullen.

Wie ben ik als blogger

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Als blogger haal ik mijn inspiratie uit het dagelijkse leven. Op één of andere manier hoef ik meestal niet eens na te denken. Zodra ik een pen in mijn handen heb of een toetsenbord dan gaan mijn vingers vanzelf. Al ben ik wel na 10 minuten weer afgeleid, maar dat komt door iets anders.

Wat eet of drink je tijdens het bloggen?

Meestal staat er een glas water en een kop thee naast mijn computer. Ik eet niet echt tijdens het bloggen. Al moet je geen zak snoep of reep chocolade naast mij neerleggen. Voor het artikel geschreven is, is de zak al leeg. En dan heb ik het vaak niet eens door. Wel ontbijt ik soms tijdens het kijken van mijn e-mail. Maar zodra ik moet typen zet ik het weg, dan leidt het alleen meer af.

als blogger bloggen plannen tijd voor verandering Als jij een jaaroverzicht voor je blog maakt, wanneer begin je daar dan mee?

Eerlijk gezegd maak ik nooit een jaaroverzicht. Moet dat als blogger? Ik denk dat ik het niet maak, omdat ik meer in het moment leef en wat komen gaat.

Wat is het meest waardevolle dat je als blogger geleerd hebt?

Dat het prima is zoals het is. Dat het niet perfect hoeft te zijn om mooi of goed te zijn. Ik heb mijn perfectie, wat mij enorm in de weg zat, door het bloggen los kunnen laten. Maar dat heb ik wel door de jaren heen geleerd. In het begin vond ik het een ramp als ik niet drie keer in de week kon bloggen. Nu vind ik het prima als ik een week niks post. Soms vind ik foto’s niet goed genoeg, maar ik heb geleerd minder streng te kijken. Gezondheid, plezier hebben en genieten gaan boven alles! Daarnaast heb ik ook geleerd om meer van mijzelf te laten zien, ik ben opener geworden en ik trek mij minder aan wat andere van mij denken.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

In de ochtend en dan om de dag, want dan ben ik nog fit in mijn hoofd. Door mijn hersenletsel ben ik enorm beperkt in mijn blog kunnen. Als blogger is het ook niet het meest handige om te hebben, want het bloggen gaat traag. Heel erg traag. Nu vind ik jaloers zijn een negatieve eigenschap, maar ik ben wel eens jaloers (niet op een evil manier hoor) op mensen die meerdere blogs op een dag schrijven. Ik ben heel erg blij als ik één blog in een hele dag kan schrijven. Meestal doe ik er drie dagen over, inclusief rust er tussen. Bloggen is nou eenmaal lastig met een hersenletsel. Tegelijkertijd is de blog mijn hele fijne bezigheidstherapie.

Wat zou je willen bereiken als blogger?

Dit vind ik een lastige vraag, want het is een valkuil. Zonder mijn hersenletsel had ik van mijn blog een goedlopend bedrijf willen maken. Ik zou meer posten, meer tijd er in steken, mooiere foto’s maken, meer filmpjes. Ik zou van de blog willen leven. Maar dat is niet de werkelijkheid, ik heb nou eenmaal een hersenletsel.buenos Aires la boca graffiti als bloggerWat ik dan wel wil bereiken als blogger? Ik zou willen dat mensen zich door de blog meer geïnspireerd voelen om te genieten van het leven. Van de dingen die ze doen, van de kleine en grote dingen. Hopelijk is de blog een eyeopener, alles wat je hebt en doet is niet zo vanzelfsprekend. Daarnaast wil ik ook mensen meer kennis geven over het leven met een hersenletsel. Ik wil mensen, met een beperking, helpen om meer uit het leven te halen.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Niet onzeker in de zin van dat het niet goed genoeg is. Dat had ik in het begin wel, hallo perfectionist. Nu ben ik soms wel eens onzeker na het posten van een persoonlijke post. Ik blijf het toch een beetje eng vinden om mijzelf te laten zien. Ik vond het posten van comfortzone en tijd om angst te overwinnen en dromen en belangrijke keuzes maken bijvoorbeeld  spannend om te posten.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Niet heel veel, maar dat kan ook niet met mijn hersenletsel. Daar heb ik te beperkt energie voor. Soms spreek ik iets af of we bezoeken samen persevents. Of we hebben contact via whats app of social media.

Wat voor muziek/programma staat er aan tijdens het bloggen?

Niks, ik wil zo min mogelijk prikkels om mij heen hebben. Anders lukt het bloggen helemaal niet.

thee drinken buenos aires teatro colon reizenOp welke dag ontstaan de meeste artikelen?

Ik probeer meestal op dinsdag, donderdag en zaterdag te bloggen zodat er maandag en woensdag een blog online kan komen.

Op welk artikel op je blog ben je het meest trots?

Hoe eng ze ook zijn, de persoonlijke blogs. Ik voel dan dat ik als persoon groei. Daarnaast ben ik ook erg blij met de Leven met een Hersenletsel blogreeks. Ik hoop zo zoveel mogelijk mensen te helpen.

Waarom zou iemand een blog moeten beginnen, volgens jou?

Als je de ambitie hebt, doen! Het is leuk. Je kan er veel in kwijt, maar ik zou het alleen maar doen als je het echt leuk vindt. Het is namelijk best veel werk, dus je moet veel investeren. Dan werkt het alleen als je er plezier in hebt. Je kan eerst een gratis blog beginnen. Je hebt niks te verliezen!

rains regenjas review angst te overwinenAls blogger heb je veel mogelijkheden. Het fijne van bloggen vind ik dat ik het kan indelen naar mijn kunnen. Lukt het niet dan stop ik. Heb ik extra inspiratie dan schrijf ik. Maar wat ik het allermooist vind is het inspireren van mensen. De wereld waarin wij leven is zoveel mooier dan je in eerste instantie ziet.

Heb je nog vragen voor mij als blogger? Of in het algemeen? Stel ze gerust!

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

1 reactie

  1. Rachel schreef:

    Wat heb je leuke antwoorden gegeven hehe en we denken vaak hetzelfde over dingen! leuk kom daar achter te komen via dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com