♥ Koffie, stylingworkshop & Bitossi @ Italië event

Italiaans wijnen, brandende pizzaovens en heerlijke cappuccino’s. Eind mei werd het grootste kasteel van Nederland, De Haar, omgetoverd tot een grote Italiaanse markt. En niet een Hollandse markt met een Italiaans thema, nee echte Italiaanse producten werden er getoond door veelal echte Italianen (heerlijk om ze gezellig aan het werk te zien en te horen). Een echt Italiaans merk waar we kennis mee maakten tijdens het event was Bitossi.

Koffie, stylingworkshop & bitossi

Het familiebedrijf Bitossi

Zoals veel bedrijven in Italië is ook Bitossi een familiebedrijf. Sinds de 16e eeuw wordt in het dorpje Montelupo, waar Bitossi nog steeds gevestigd is, keramiek geproduceerd. Iets wat Bitossi overigens gebruikt ter inspiratie voor de collectie. In 1921 gaat Bitossi zelf aan de slag en maakt op ambachtelijke wijze prachtige keramiek. 40 jaar geleden is de dochter begonnen met het uitbreiden van de collectie om het héle huis extra cachet, stijl en sfeer te geven. Bitossi Home produceert servies, glaswerk en accessoires ingespeeld op de interieurtrends.

bitossi glazen cappuccino servies

bitossi theekan borden interieur

Bitossie borden PoisBitossi in Europa

In Italië zijn ze één van de grootste, de rest van Europa zijn ze stiekem aan het veroveren. Mij hebben ze al binnen! Sinds 2012 is het in Frankrijk en Engeland te koop in toonaangevende warenhuizen zoals Selfridges en Galeries Magasins La Fayette. Vanaf 2014 is het verkrijgbaar in Nederland in winkels zoals het Kookpunt en Sissy-Boy. Binnenkort is het ook te koop in België.

Bitossi is per toeval ontdekt. Tijdens de vakantie in Italië viel het leuke merk Bitossi op, dat moet gedeeld worden. De app werd verstuurd en het begin van Bitossi in Nederland daarmee geboren. Het leuke is dat wij in Rome een pizza kregen op de borden van Bitossi uit de Travel lijn. Toevallig kreeg ik Amsterdam. Maar ons interesse werd gewekt, want hoe leuk is het als je van elke grote stad waar je geweest ben een bord hebt. We keken onder het bord voor het merk, Bitossi. Geen flauw idee wat het was en nu twee jaar later gaat het Nederland veroveren.

Bitossi travel borden mokken londen milaan

Bitossi servies interieur accessoiresStyling workshop met Bitossi

Tijdens het event kregen we een styling workshop van trendwatcher en styliste Mara Stevelmans. Een heerlijke enthousiaste vrouw met veel liefde voor haar vak. Wat zij voornamelijk liet zien is dat je met de producten van Bitossi Home veel kanten op kan. Durf te mixen met verschillende kleuren, stijlen en materialen. Iets wat bij het merk zelf past. Ze bieden niet voor niks sets glazen in verschillende kleuren aan. Het hoeft allemaal niet meer zo strak en matching zoals men vroeger de tafel dekte. Maar pak uit met alle mooie dingen die je hebt, maak er een beleving van. Al word je tafel vanzelf al een gezellige en mooie tafel met het servies van Bitossi.

bitossi servies mix matchen

Bitossi servies tafellenJe kan rust creëren met het servies, maar je kan er ook helemaal mee uitpakken. Tijdens het event kregen we de mogelijkheid om zelf te spelen met het servies. Samen met Justine van Eat Sleep Dress ging ik aan de slag. We maakten twee settings, daarna kregen we een overheerlijke lunch.

Bitossi event italie

Bisotti italie event lunch

De styling trends & Bitossi

Volgens Mara zijn er komend seizoen vier belangrijke trends in de styling. Green Nature, Spacetime, Blue Splash en Hemel en Aarde Handcraft. 

Bitossi servies groenBij de trend Green nature ga je voor natuurlijke materialen. Voor hout met nerven en rijke kwaliteit. Voor natuurlijke kleuren, denk aan de warme kleuren van een herfstwandeling. De rust, evenwicht en het genieten van de omgeving. In de make up vertaal je het naar de plain nude look. Bij het servies kan je bijvoorbeeld gaan voor de traditionele keramiek servies Rose in de kleur Green met de Bitossi schalen van kurk.

Bitossi borden romantisch rose, glamour, Pois

Bitossi borden uit de lijnen, van onder naar boven: Rose, Glamour en Pois

Vernieuwende materialen en coole tinten zijn de key voor Spacetime. Items zijn extreem uitvergroot, er zit beweging in (de zandlopers zijn zo leuk), het object is bijna een kunstwerk. Less is More. De grote kommen zijn meer dan alleen kommen, je kan ze gebruiken voor soep, cappuccino’s maar ook om het toetje in te serveren.

bitossi zandloper servies Pois borden

Bitossi Malmo servies Sorbetto

Mix and match de lijn Malmo en Sorbetto Bron; Bitossi

Blue Splash is de voorloper van Spacetime. Ook hier ben je geïnteresseerd in vernieuwing. Je wilt alles weten, maar je zoekt ook naar innerlijke rust. Objecten zijn perfect voor ASMR, denk aan een rimpeling over het water. Hoe ontstaat het, maar ook de rust die je er van krijgt als je er naar kijkt. Hoe je dit vertaalt naar je interieur? Ga voor structuur en een cleane opmaak. Zet kannen op tafel met vier verschillende soorten smaken water. Een perfect voorbeeld zijn de gave cocktail glazen, waar ik opslag verliefd op ben geworden. Er zit beweging in het glas. De binnenwand zorgt voor een andere beleving.

glazen Bitossi

bitossi borden sorbetto Bij de styling trend Hemel en Aarden Handcraft kan je helemaal uitpakken. Laat alles zien wat je in huis hebt, wat je hebt meegemaakt (tijdens reizen). Ga voor veel structuur, de Pois Bitossi lijn is hier perfect voor, voor warmte, verschillende kleuren en overdaad. Soms sta je uren in de keuken en dat mag je ook laten zien! Serveer elk hapje op ander servies. Denk hierbij aan de Italiaanse gezelligheid van lekker lang tafelen. Aan hoe zij genieten van het nu, van het bij elkaar zijn en het eten.

Italie event kasteel de haarHet Italië event zelf was super leuk, echt alsof je even op een Italiaanse markt liep. Overal hoor, zag en rook je de gezelligheid terug. Het is zeker een aanrader om er volgend jaar naartoe te gaan. Maar Bitossi heeft mij nog het meest verrast. Helemaal enthousiast over het hoogwaardig geglazuurd aardewerk ging ik naar huis.  De gehele collectie van Bitossi Home inspireert om naar eigen idee te mixen en matchen. Je kan het eindeloos combineren en dat maakt het zo uniek en tijdloos. Je moet het alleen durven en doen!

♥ Hoe dek jij het liefst de tafel? Maak jij van het avond eten een moment of eet je je avondeten op de bank voor de tv op?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

6 reacties

 1. Wat een leuk event! Prachtig service en leuke accessoires!

 2. Dana schreef:

  Ziet er echt leuk uit! Al dat eten ook <3

 3. Michaela schreef:

  Wat leuk om dit te zien! Ik ben gek op de Italiaanse keuken!

 1. augustus 3, 2015

  […] door droomde ik weg bij te mooie plaatjes in de Columbus met een heerlijke koffie uit het te mooie Bitossi glas. Door pauzes te nemen kan je jezelf weer even opladen, na de pauze kan je er weer fris tegen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com