♥ Slimmer koken met de Marley Spoon box

Slimmer koken noemen ze het. Koken met verse producten en vernieuwde recepten. Van vegetarische, naar bliksemsnelle recepten, gezonde keus en er zijn zelfs kindvriendelijke recepten. Afgelopen weekend probeerde ik voor het eerst de Marley Spoon box uit. Of het nu echt zo lekker, gezond en handig is? En draagt de Marley Spoon box bij het voornemen gezonder eten? Ik testte het.

marley spoon box reviewNieuwe recepten uitproberen die ook nog eens duurzaam en vers zijn en waarbij ze rekening houden met het dierenwelzijn. De Marley Spoon box klinkt voor mij als muziek in de oren. Ook al is het concept van een foodbox niet geheel vernieuwend meer en bestaat de Marley Spoon box al een tijdje. Ik had het nog nooit geprobeerd en ik was toch wel nieuwsgierig. 2018 ben ik begonnen met het voornemen om gezonder te gaan eten. Dit had ik even laten varen, maar het is tijd om het weer op te pakken. Ik ben heel erg benieuwd of de box mij hierbij kan helpen.

De Marley Spoon box, wat is het? 

De Marley Spoon box is een maaltijdbox. Je kan kiezen uit een box voor twee of drie tot vier personen. Daarnaast heb je ook nog keuze uit twee, drie of vier gerechten. De laatste optie waar je uit kan kiezen is vegetarisch of niet. Ik ging voor twee gerechten voor drie tot vier personen, met vlees. Je komt dan vervolgens in het menu terecht waar de chef-koks van Marley Spoon 12  bijzondere recepten plaatsen met verse, hoogwaardige ingrediënten.

marley spoon box receptenDe recepten zijn getagd met labels die je kunnen helpen bij je keuze. Mag je geen gluten dan ga je voor recepten met een glutenarme label, heb je geen zin om langer in de keuken te staan dan zijn de recepten met de tag bliksemsnel iets voor jou. Daarnaast staat er ook altijd aangegeven wat het hoofdingrediënt is. Het icoontje rechtsboven in de overheerlijke foodpics geeft aan of er bijvoorbeeld vis in zit. Of dat het gemaakt is van varkensvlees.

marley spoon box bloemkool tajineDe Marley Spoon Box is zo afgemeten dat er meer dan voldoende eten is voor het gekozen aantal, maar dat je ook niks hoeft te verspillen. Daarnaast komen de producten uit een korte supply chain. Ze kunnen dus vertellen waar de hoogwaardige, duurzame en milieuvriendelijke producten vandaan komen.  Dit zijn altijd kleinschalige en lokale producenten (een dikke plus als je het mij vraagt). Daarnaast krijg je altijd seizoensingrediënten. Het eten krijg je in recyclebare papieren zakken aangeleverd. Alles is netjes per recept verpakt. Zo hoef je niet meer alle ingrediënten voor het recept bij elkaar te zoeken. Zo kan je dus ook niet iets vergeten of kwijt raken. Super handig!

Koken met de Marley Spoon box

Heerlijk is het als je niet de deur uit hoeft om eten in huis te halen. Het enige wat je in huis hoeft te hebben is zout, peper, olie en bloem. Op de afgesproken dag worden de twee zakken met de ingrediënten aan huis geleverd. Het gemiddelde recept duurt ongeveer 30 minuten, een prima preparatie tijd voor een gezonde en voedzame maaltijd. De gerechten die ik heb gekozen hebben iets meer tijd nodig. Ik ging voor een vegetarisch gerecht, Oosterse bloemkooltajine, en een vleesgerecht, Chorizo met bonen. Beide redelijk gezonde recepten met veel groente.

marley spoon box recepten stap voor stapNaast de ingrediënten krijg je de recepten op een A4 formaat, waarbij stap voor stap wordt uitgelegd hoe je gerecht moet bereiden. Dit aan de hand van woorden, maar ook van foto’s. Zo kan er eigenlijk bijna niks mis gaan met het koken. Daarnaast bevat het een lijst van benodigdheden, een kooktip, welke allergenen er in zitten en de voedingswaarde staan er netjes onder uitgeschreven. Ideaal voor de fitgirls (en -boys) onder ons.

Wat vind ik van de Marley Spoon box?

De recepten die ik heb geprobeerd waren erg lekker, gemakkelijk te maken en ze waren bovendien erg verrassend. Beide gerechten waren gerechten die ik normaal nooit zou maken (de recepten zal ik snel online zetten), terwijl ik het juist heel leuk vind om nieuwe dingen uit te proberen. Dat maakte het koken met Marley Spoon zo leuk. Het is een makkelijke culinaire ontdekkingstocht.

Daarnaast is het ook nog goed uitgebalanceerd, de smaken passen perfect bij elkaar en het was erg gezond wat ik had gegeten. Het lijkt er dan ook echt op dat de Marley Spoon box je echt kan helpen wil je gezonder eten. Er is namelijk genoeg keus qua gezond en voedzaam eten. Wij zijn best grote eters en hadden meer dan genoeg te eten. Wat ik ook een echte plus vind is dat ik mijn koelkast niet vol had staan met half aangebroken spullen. Ik houd nou eenmaal niet van voedselverspilling en daar houd de Marley Spoon box perfect rekening mee.

foodart marley spoon boxVoor twee personen en drie gerechten betaal je normaal 39,90 euro. Dat komt neer op 6,65 euro per persoon per gerecht. Dat is niet heel erg goedkoop, maar je krijgt het wel thuis bezorgd en je hebt diervriendelijke en duurzame producten van hoge kwaliteit. Dat is mij ook wel iets waard.

chorizo met bonen marley spoon box geroosterde groenteDagelijks koken vind ik eigenlijk helemaal niet zo heel leuk, maar koken met de Marley Spoon box heeft het plezier in koken voor mij wel terug gebracht. De minder leuke dingen hoef je niet te doen, denk aan het halen van de boodschappen en het bedenken van wat gaan we eten. Alleen het leuke blijft over, lekker koken met originele recepten.

Wil je ook graag iets nieuws uitproberen, gezond eten en plezier hebben met koken? Vul dan op de bestelpagina de kortingscode ALLLOVELYTHINGS in voor 25 euro korting. De actiecode is geldig tot en met 31-03-2018.

Houd je ook van koken? Probeer je ook graag nieuwe recepten uit? En wat vind je van het slim koken met de Marley Spoon box?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com