♥ Slaapkamer inrichten met inspiratie

De slaapkamer is de plek waar je je dag begint en waar je je dag afsluit. Het is daardoor een belangrijke kamer in huis. Maar waar moet een slaapkamer aan voldoen? En hoe kan je het best een slaapkamer inrichten? Ik ging op onderzoek en vond fijne slaapkamer inspiratie.

Goedemorgen

Mijn oude slaapkamer in Nijmegen

Bekend is dat wij mensen gemiddeld acht uur per dag slaap nodig hebben. Dit houdt in dat wij eigenlijk groot deel van de dag in de slaapkamer doorbrengen. Van de acht uur dat je er bent, maak je het waarschijnlijk niet allemaal bewust mee, maar het geeft wel aan dat de slaapkamer niet zomaar een kamer is. In de slaapkamer doe je energie op om de rest van de dag door te kunnen brengen. Het is dan ook eigenlijk niet raar om goed over slaapkamer inrichten te denken.

Slaapkamer inrichten

Kies een goed bed

Natuurlijk heb je een goed bed nodig in een slaapkamer. Door een nacht goed te slapen laad je maximaal op en kan je fris aan de dag beginnen. Daarnaast voorkomt een goed bed ook dat je last krijgt van lichamelijke klachten. Houd bij het kiezen van een bed rekening met de afmeting, maar ook wat voor een type slaper je bent. Kies een bed uit waar je zo comfortabel mogelijk in ligt. Houd je van een stevig bed of juist een zacht matras? Zelf slaap ik sinds een maand op een schuimmatras, maar daar zal ik in een andere blog meer over vertellen.

slaapkamer inrichten bed

Dit is hoe mijn slaapkamer er nu uit ziet

Slaapkamer inrichten volgens Feng Shui

Volgens de Feng Shui mag je je bed niet recht tegenover de deur staan. Anders blokkeert het de doorstroom van energie. Ook mag het bed mag ook niet onder een raam staan. De Chi zal door het raam verdwijnen, met als gevolg dat je moe wakker wordt. Zo zijn er meerdere regels. Het is waar je in gelooft… Wel denk ik dat geen apparatuur en zachte verlichting je rust bevorderen.

Kies voor de juiste slaapkamer inrichting

Dit is natuurlijk een stukje persoonlijke smaak, maar het staat vast dat we allemaal moet denken aan welke vloer er in de slaapkamer ligt, verlichting of waar je je kleren in opbergt. Wil je een kleur op de muur? En voor welke kleur ga je dan? De kleur blauw geeft bijvoorbeeld rust en balans, het biedt veiligheid en vertrouwen. Ga je voor verf of voor behang? Kies in elk geval altijd iets wat je rust biedt, dat is belangrijk wanneer je je slaapkamer gaat inrichten.

Je slaapkamer hoort een oase van rust te zijn. Dit vind je altijd terug in natuurlijk kleuren. Ze weerspiegelen eerlijkheid en puurheid, waarin we tot rust komen. Denk hierbij aan zandkleur, grasgroen, klei, terracotta en luchtblauw. Combineer het met natuurlijke meubels en eenvoudige decoratie.

Slaapkamer inrichten inspiratie

Fotobehang in de slaapkamer

Wat ik zelf leuk vind is fotobehang. In een woonkamer vind ik het vaak te veel, omdat er al zoveel in staat. Maar in de slaapkamer kan het prima. Vooral als je gebruik maakt van natuurlijke afdrukken en je de slaapkamer rustig inricht.

Bij Pixers kan je onder andere super mooi fotobehang vinden. Vooral de Nature Hues lijn vind ik mooi. Mijn oog viel bijvoorbeeld op het onder staande fotobehang van gebergte. Maar ze hebben ook mooie landkaarten.

Slaapkamer inrichten met lijstjes

Toch denk ik dat mijn voorkeur uitgaat naar een slaapkamer met een kleur aan de muur en het aan te kleden met eenvoudige decoratie. Sterker nog de kleur zat er al op en ik vond het zo mooi dat het alleen verfrist is. Het is een matte licht groene kleur (beetje seafoam green), ik vind het een rustgevend en warm gevoel geven. Verder wil ik de slaapkamer inrichten met een wand met lijsten. Waarschijnlijk boven het bed. Bij Pixers verkopen ze naast fotobehang ook posters en muursticker, mocht jouw ideale afbeelding er niet tussen zitten. Dan kan je het ook zelf ontwerpen. Het voordeel van eenvoudige decoratie is dat je het tussendoor gemakkelijker kan veranderen.

slaapkamer inrichten met lijsten

Photography: Tarina Lyell  /  Interior: Sharon Sunderland

Mocht je meer slaapkamer inspiratie op willen doen, bekijk dan vooral mijn Pinterest board: sweet dreams!

Eindelijk kan ik beginnen met mijn slaapkamer inrichten nu ik het bed binnen heb. Ik wil graag mijn kamer inrichten met inspiratie. Het moet een ruimte worden waar ik mijn gedachten leeg kan maken, maar  het moet ook een ruimte worden waar ik dromen kan maken. Van het eindresultaat zal ik zeker een blog maken, nu eerst nog even dromen over de perfecte slaapkamer.

♥ Hoe zou je jouw slaapkamer inrichten als je het opnieuw mag inrichten?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

3 reacties

  1. september 2, 2017

    […] source – Slaapkamer Inrichten Met Inspiratie All Lovely Things binnen Inspiratie Slaapkamer Inrichten […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com