♥ Slaapkamer geheimen en goed slapen

Een goede nachtrust is belangrijk, het geeft je energie en het geeft je hersenen de mogelijkheid om de dag te ordenen. Maar het zorg er ook voor dat je lichaam beter functioneert. Kortom goed slapen is een must en dat kan natuurlijk alleen in een fijne slaapkamer met een fijn bed.

goed slapen slaapkamerDat mijn slaapkamer op het moment een zolderkamer bij mijn ouders is kon je al eerder lezen in het artikel over hoe een kleine slaapkamer in te richten blog. Nu een paar maanden later is de slaapkamer wel echt mijn slaapkamer geworden in plaats van de logeer-\ opslagkamer. Een omgeving waar je je fijn voelt zorgt er ook voor dat je goed slapen kan.

Goed slapen

Niet iedereen heeft even veel slaap nodig. Ik zelf heb met mijn hersenletsel best veel slaap nodig. Als ik niet voldoende slaap kan ik het overdag niet helemaal aan. Ik heb dan nog meer hoofdpijn en dingen gaan veel meer langs mij op. Dit zijn niet de enige klachten, maar dat is een blog opzich. Een ander gevolg van te weinig slaap is dat het je eetlust stimuleert. Ik heb echt altijd de hele tijd honger. Ik moet mij dan echt inhouden om dan geen ongezonde dingen te gaan eten. Een nacht goed slapen gaat dit echt tegen. Het goed slapen kan je makkelijk bevorderen met de volgende tips:

Creëer een avondritueel

Door een avondritueel geef je je lichaam een seintje dat het tijd is om te gaan slapen. Naast dat het psychologisch werkt, werkt het ook fysiologisch. Je lichaam gaat namelijk het slaaphormoon melatonine aanmaken. Wat bij mij heel goed werkt is het optijd reinigen van het gezicht en tandenpoetsen. Dit doe ik ongeveer een uur voordat ik ga slapen. Zo voorkom ik ook dat ik niet nog snel een late night snack pak. Dan trek ik makkelijke kleding aan (niks is zo lekker dan op de bank liggen in je huispak), ik dim de lichten zodat mijn biologische klok merkt dat het avond is en ik probeer zo min mogelijk te doen en zo veel mogelijk te ontspannen.

Ventileren

Frisse lucht is nodig wil je gezond en goed slapen. Wanneer je niet goed ventileert ontstaat er een benauwd klimaat voor de kooldioxide die in de nacht uitademt. Met als gevolg dat je minder uitgerust wakker wordt.

goed slapen slaapkamer bedEen goed matras

Een goed matras zorgt er zeker voor dat je goed slapen kan. Het juiste matras zorg er voor dat je ruggengraat zo min mogelijk belast en dat je lichaam zo veel mogelijk rust krijgt. Er zijn verschillende soorten matrassen, bij elke lichaamstype en slaaptype past iets anders het beste. Lusanne biedt verschillende soorten matrassen en andere slaapkamer benodigdheden aan van verschillende merken. Zo hebben ze koudschuimmatrassen, ideaal als je het snel warm hebt in bed, en traagschuimmatrassen. Voorheen had ik zo’n matras. Alhoewel ik zelf van stevige matrassen houd, lag ik hier toch wel erg lekker op. Het vormt namelijk helemaal mee met je lichaam zodat je altijd soepele spieren hebt. Ik werd elke ochtend veel fitter wakker. Stiekem mis ik het matras wel hoor! Maar ik koop het pas als we een nieuw huis hebben.

Slaapkamer geheimen

♥  You + Me. Bed. Now.

Vorig jaar eindigde onverwachts heel goed na een bewogen jaar. Ineens was hij daar en ik kon er niet omheen. Mijn grootste geheim van het moment is dus dat ik een nieuwe vriend heb. Eén die ik al heel lang ken, maar nu op het juiste moment op de juiste plaats was. Alles lijkt nu op zijn plek te vallen en alles lijkt te kloppen. Ik ben gelukkig, hij maakt mij gelukkig.

slaapkamer letterbord typmachine beter slapen tipsBed als opslagplaats

Naast dat ik blij ben met mijn slaapkamer, is het wel een beetje passen en meten. Daarom is mijn bed stiekem ook wel een opslagplaats geworden. Althans onder het bed. Maar hé dat ziet niemand toch 😉 ?!

iejoor in bedIejoor

Ik slaap bijna nooit meer alleen. Maar als ik dan alleen slaap, slaap ik nog niet alleen. Ik deel mijn bed dan met Iejoor. Mijn favoriete mega zachte kussen.

Naakt-ish slapen

Ik slaap het liefst naakt of in mijn ondergoed. Zelf heb ik altijd vrij snel warm, maar ik vind het gewoon lekkerder liggen.  Maar wist je dat het eigenlijk ook beter is. Wil je goed slapen dan moet je lichaamstemperatuur dalen in de nacht. Een pyjama verstoort dit natuurlijke proces. Een ander voordeel is dat je lichaam harder moet werken als je naakt slaapt om het op temperatuur te houden en je dus meer calorieën verbrand. Het geeft bacteriën en schimmels minder de kans op de perfecte broedplaats te vinden en je bent ’s ochtends eerder klaar. Daarnaast voel je je naakt sexyer en verlaagt het de drempel tot het hebben van intimiteit. Naakt slapen is dus eigenlijk een win-win-win-win-win-situatie.

slaapkamer geheimen tips beter slapenDat goed slapen belangrijk is, is wel duidelijk. De verschillende manieren waarop je het kan bereiken zijn eigenlijk simpel. Het zijn kleine dingen die je makkelijk kan aanpassen. Naast het kopen van een goed bed en matras. Dat is een investering. Toch is het de key voor een goede nachtrust en de investering zeker waard. Ik ben al aan het sparen voor het perfecte bed als we gaan samen wonen. Voor nu ben ik blij en zen in mijn slaapkamer en doe ik er zoveel mogelijk aan om goed te kunnen slapen.

Hoe zorg jij dat je goed slapen kan? Wat voor een bed en matras heb jij? En hoe ziet jouw avondritueel er uit?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

5 reacties

 1. Rachel schreef:

  Wat heb ik geleerd van dit artikel? Dat ik gewoon lekker naakt moet gaan slapen haha! thanks girl!

 2. marije schreef:

  Wat leuk dat je een nieuwe vriend hebt!

  En naakt slapen rules .. hahaha

 3. Jana schreef:

  Wat mooi dat je dat hebt aangeleerd, dat kan niet iedereen! Haha en Anna zal ze nu vast beter gaan onthouden! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com