♥ Shine bright like a diamond!

Het is zo fijn om creatief bezig te zijn. Voor het schrijven van een blog moet je natuurlijk ook creatief zijn, maar dat is meer in je hoofd. Wanneer je iets met je handen maakt voelt het toch anders aan. Ik wil het niet echter creatief noemen, maar meer tastbaar creatief ofzo. Kan je me nog volgen? 🙂 Ik wil in de toekomst toch vaker dan één keer in de maand iets gaan maken, het is toch zonde om iets wat je zo graag doet niet te doen!

Ik vond het wel weer eens tijd worden om een sieraad te maken. Via blogs als I Spy DIY en Atelier Luna deed ik inspiratie op voor deze DIY.

Wat heb je nodig?
(voor één armband)
♥ Koord
♥ Diamant bedel of andere bedels*
♥ Kralen, zes stuks**
♥ Schaar

Eventueel:
♥ Tornmesje
♥ Aansteker

* Let er op dat zowel links als rechts van de bedel het koord er doorheen moet kunnen
** Het koord wat je gaat gebruiken moet twee keer door het oog van de kraal heen, dus let op de grote van het oog

De belangrijkste benodigheden

De belangrijkste benodigdheden

Om te beginnen kies je een koord uit, je kan verschillende koorden gebruiken. Ik ben zelf voor elastiek gegaan, maar een nylonkoord is bijvoorbeeld hiervoor ook geschikt. Aangezien elastiek elastisch is (goh) kan je koord wat korter zijn dan wanneer je een nylonkoord gebruikt. Ik heb mijn koord om mijn pols heen gemeten, op anderhalf keer rond om mijn pols heb ik het touw afgeknipt. Met een nylonkoord zou ik voor twee keer rond gaan. Als het veel te lang blijkt te zijn, kan je het later altijd nog afknippen.

Afmeten en knippen

Afmeten en knippen

Ik heb overigens dit draad niet meer gebruikt. Het heeft te maken met mijn comments bij **, 😉 . Ik heb in mijn voorbeeld een diamant gebruikt, maar je kan natuurlijk ook andere bedels gebruiken.

Voorbeeld van geschikte bedels voor deze DIY

Voorbeeld van geschikte bedels voor deze DIY

Je begint met het rijgen van twee kralen op je koord. Vervolgens ga je  met het koord onderlangs door de opening van je bedel, op de hoogte waar je het wil hebben.

De eerste stappen

De eerste stappen

Haal het koord terug. Dit doe je door het koord opnieuw door het oog van beide de kralen te halen. Nu zit het draad twee keer door het oog van de kraal.

Het terug halen van het draad

Het terug halen van het koord

Herhaal de bovenste stappen voor de andere kant van je bedel, vergeet niet om eerst twee kralen te rijgen. Let er ook op dat je niet te hard trekt aan je koord, anders schiet het aan de andere kant los.

Rijg een eindkraal

Rijg een eindkraal

Wanneer je aan beide kanten van de bedel het koord hebt bevestigd, rijg je een nieuwe kraal aan een uiteinde van je koord. Leg hier een standaard knoop. Je kan ook voor een dubbele knoop gaan voor de zekerheid, dit heb ik ook gedaan. Herhaal dit aan het andere kant van je koord.

Diamonds!

Diamonds!

Om de uiteindes van je draad mooi af te werken kan je er een vlam onder houden. Hou je koord niet in de vlam, maar een stukje erboven. Het koord moet rustig smelten, niet verbanden.

Ik heb meerdere armbandjes gemaakt, één is ook zo saai.

De stappen voor armband nummer twee

De stappen voor armband nummer twee

Je kan eventueel ook een tornmesje gebruiken om je koord door het oog van kraal te krijgen.

Alle DIY armbandjes

Alle DIY armbandjes

Armcandy

Arm candy <3

Armcandy met iets meer kleur

Arm candy met iets meer kleur

♥ Welke armband vind jij het leukst? Heb jij wel eens sieraden gemaakt?

 

 

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

15 reacties

 1. Marloes schreef:

  Wat leuk gedaan! Ik ben dol op dit soort armbandjes. Die met ‘love’ is mijn favo! 🙂

 2. Valerie schreef:

  Oh wat leuk! Bedankt voor de tip 😉

 3. Jana Vmh schreef:

  Echt leuk dat je dit zelf kan maken! 🙂

 4. Kiss & Make-up schreef:

  Oh wat leuk en creatief, mooi gemaakt!

 5. Dagmar schreef:

  Whooo echt super super mooi! Heel inspirerend en echt tof resultaat <3

 6. Maaike schreef:

  Wat een leuke armbandjes! Ik was je net gaan volgen en dit stond nog bij een van je laatste artikels en ik was ook op zoek naar zo’n artikel, lucky me! Echt heel leuk gedaan, ik ga het nu ook proberen, heb van de week draad gekocht 🙂 Wist niet zo goed hoe ik die uiteindes moest doen, maar nu kan ik eindelijk aan de slag 🙂 Mag ik vragen waar je die leuke diamond bedels vandaan hebt? 🙂

  • Super leuk dat je me volgt!! Was dit mijn laatste artikel op Bloglovin?

   • O stom ik kreeg je halve reactie door. Maar nu heb ik het helemaal gelezen :D. Ik heb de diamonds via ebay besteld. Als je zoekt op diamonds, free shipping, worldwide en dan op lowest price dan vind je ze vast wel. Als je in de buurt van Nijmegen woont mag je er ook een komen halen. Ik heb nog over. Stuur je het resultaat door op een van mijn social media kanalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com