♥ Een schoudertas of rugtas als handbagage

Je telefoon, paspoort, een extra trui, geld, en je reisgids zitten allemaal in je handbagage. Wanneer je gaat reizen neem je vaak te veel spullen mee. De koffer moet je aanduwen en de laatste dingen prop je nog in de handbagage. Maar wat is nou handig om mee te nemen op reis, een koffer, een schoudertas of rugtas als handbagage?

rugtas als handbagage vliegen filipijnenIn een eerdere blog schreef ik al wat ik handiger vind, het reizen met een koffer of een rugzak. Dat is voor de ‘gewone’ bagage. Maar daar houdt het niet mee op als je gaat reizen. Je hebt namelijk nog je handbagage. En ook hier heb je keuzes in. Je kan een koffer, schoudertas of rugtas als handbagage meenemen.

Schoudertas vs rugtas als handbagage

Duidelijk is dat ik een haat-liefde verhouding heb met koffers. Op één of andere manier krijg ik het voor elkaar om met blauwe enkels en een lamme arm aan te komen op de bestemming als ik een koffer mee rol. Naast ik ook nog eens overal tegenaan rol als ik lekker wil duty free shoppen op het vliegveld. Nee, ze zien mij niet rollin’ met een koffer als ik op vakantie ga. Niet als gewone bagage en ook niet als handbagage. Dan blijft er een schoudertas en rugtas als handbagage over.

Brug TangkahanEen rugtas als handbagage

Een rugtas als handbagage is handig. Je hebt je handen vrij en je kan er van alles in kwijt. Rugzakken hebben vaak verschillende vakken waardoor je je spullen makkelijk kan ordenen en terug kan vinden. Dat in tegenstelling van een grote schoudertas (denk aan size voetbaltas). Mijn hele tas moet ik altijd ondersteboven gooien als ik iets nodig heb, want het lot bepaald altijd dat het geen wat ik nodig heb onderaan ligt. Een klein nadeel van een rugtas als handbagage is wel dat je er niet al te veel in kwijt kan.

Het ligt er natuurlijk aan hoeveel liter de rugtas is. Voor een erbij tas is een rugzak rond 20 liter meer dan voldoende. Hier kunnen je vliegspullen makkelijk in doen en op plaats van bestemming kan het prima gebruikt worden als je op dagtrip gaat.  Ga je meerdaagse tochten doen dan zou ik voor een rugzak van 30/35 liter gaan. Je wilt geen te grote rugzak hebben als je ook nog gewone bagage bij je hebt. Vooral als je gaat backpacken is een grote rugtas als handbagage niet handig. Je hebt dan al een grote tas op je rug en dan wil je niet met een mega tas op je buik lopen.

koffer handbagage rugzak of schoudertas indonesie reizen prambanan

Soms neem ik alleen mijn cameratas mee op dagtrip

Een schoudertas als handbagage

Een schoudertas (maatje sporttas) als bagage neem ik vaak mee als ik een weekendje weg ga. Of wanneer ik alleen handbagage meeneem. Er kan namelijk lekker veel in en het weegt niks (in tegenstelling tot een koffer). Maar het moet wel een grote zijn en het moet een lange strap hebben zodat ik het schuin over mijn schouder kan dragen. Anders sjouw je je een ongeluk. Een roadtrip of een dagtrip ondernemen met een schoudertas is niet ideaal. Het is of te groot en onhandig om te vervoeren of het is te klein. Wel kan je een schoudertas prima gebruiken als je een dagje naar het strand gaat. Maar dat kan ook met een rugtas.

Een kleinere schoudertas, maat dagelijks gebruik, neem ik eigenlijk bijna nooit mee op vakantie. Ik vind het vaak te groot en te log. Als ik reis wil ik mij vrij voelen. Mijn voorkeur gaat dan uit naar een kleine, flexibele handtas. Maat clutch + zoals op de onderstaande foto. Mocht je alleen een koffer inchecken dan kan je dagelijkse schoudertas wel meenemen als handbagage. Je moet toch ergens je telefoon en paspoort in doen.

schoudertas of rugtas als handbagage frankrijk markt hoedHet mag duidelijk zijn dat mijn voorkeur uitgaat naar een rugtas als handbagage. Maar het ligt ook aan het type vakantie. en waarmee je vliegt. Bij sommige vliegtuigmaatschappijen mag je namelijk twee stuks handbagage meenemen. Wanneer ik op stedentrip ga neem ik het liefst een weekendtas als handbagage mee en een kleine schoudertas. Vaak is een weekendtas dan het enige wat ik meenemen qua grote bagage. In de kleine handtas houd ik mijn persoonlijke spullen bij mij.

Wanneer ik een backpack trip maak doe ik meestal een kleine schoudertas of canvastas in de grote backpack. Dat is handig als ik daar ben. Je hebt niet altijd zin in een rugtas. Alle andere spullen, zoals mijn camera en extra kleding (je weet nooit zeker of je backpack wel goed aankomt), gaan in de rugzak en dat is dan mijn enige handbagage. Bij een lange vlucht heb ik geen zin om meerdere tassen bij mij te hebben.

♥ Waar gaat jouw voorkeur naar uit, een schoudertas of rugtas als handbagage? Of toch een koffer?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com