♥ Salcura Bioskin, de natuurlijke oplossing voor huidproblemen

Een extreem droge huid en allergieën zijn vervelende problemen die in de huidige maatschappij veel voorkomen. Wanneer je ermee naar de dokter gaat krijg je vaak hormonen en paraffine voorgeschreven. Je mag blij zijn als het helpt, maar het heeft ook veel nadelige bijwerkingen. Salcura Bioskin heeft die bijwerkingen niet, want het is geheel natuurlijk. Maar is het ook de oplossing voor huidproblemen?

salcura bioskin ezceemcreme review

Mijn eczeem en de gevolgen van hormooncrème

Zelf heb ik last van eczeem (de visschubziekte) en een extreem droge huid. Met een hele vette hormooncrème en in de winter af en toe een zonnebank (soort lichttherapie) kan ik het beperken. Wat ook heel belangrijk is om goed voor mijzelf te zorgen. Een goede weerstand (vooral voldoende slaap) heeft veel effect op mijn eczeem. De laatste tijd was ik veel te druk en ik zorgde niet goed genoeg voor mijzelf. Met als gevolg dat mijn eczeem zeer zichtbaar was.
salcura bioskin eczeem oog

Je ziet het niet goed op de foto, maar op mijn ooglid en de rand van mijn oog aan de onderkant heb ik eczeem

salcura bioskin eczeem nek
Altijd hormooncrème smeren is niet goed voor je. Bij langdurig gebruik (ik gebruik het al vanaf kleins af aan) kan je huid dunner worden en in je gezicht kunnen er meer zichtbare bloedvaatjes ontstaan. Daarnaast kan er oedeem of een verhoogde bloeddruk ontstaan. Maar ook suikerziekte en botontkalking. Bij kinderen kan het zelfs de groei remmen. Het grootste probleem is dat mijn eczeem rondom mijn ogen zit. Een plek waar de huid al dunner is. Daarnaast kan het smeren van hormoonzalf rondom de ogen ook glaucoom veroorzaken. Met al die gevolgen is een natuurlijke en veilige crème zoals Salcura Bioskin een fijne uitvinding. Ik wilde dan ook maar ook al te graag kijken of het de oplossing voor huidproblemen is.
salcura bioskin eczeem arm
salcura bioskin eczeem binnenkant arm

Wat is Salcura Bioskin?

Het Britse merk is 10 jaar gelden in een laboratorium ontstaan. Biomedische wetenschapper Dr. Martin Schiele vond in natuurlijke ingrediënten verzorgende, kalmerende en genezende krachten Alle producten zijn zo geformuleerd dat ze snel krachtig kunnen werken en het natuurlijke herstelproces van de huid kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan huidproblemen zoals psoriasis, allergie, roodheid en eczeem. Allen op een volledig veilig, effectieve en natuurlijke manier. Onder Salcura valt een brede range aan producten, allen vrij van paraffine, steroïden, parabenen, SLS, hormonen en parfum.

salcura bioskin

Hoe gebruik je de Salcura Bioskin?

Ik heb de Salcura Bioskin DermaSerum, Zeoderm en de Dermaspray ontvangen. Ik ga niet te diep in op de samenstelling van de producten aangezien het dan een lang verhaal wordt. Voor meer informatie over samenstelling verwijs ik je door naar de website van Salcura Natural Skin Therapy.
salcura bioskin huidproblemen behandelen

Salcura Bioskin DermaSerum

De DermaSerum is een skin Nourishment. Het is een dagelijkse gezichtscrème die je ook rondom de ogen kan gebruiken zonder gevolgen. Het serum is erg licht van substantie en trekt snel in. Het ondersteunt de aanmaak van gezonde huidcellen door nieuwe huidcellen in een vroeg stadium in hun levenscyclus intens te voeden. Hierdoor is het een direct een verlichting voor de jeukende huid. De DermaSerum van 50ml kost €15,99.
dermaserum salcura bioskin gezichtscreme eczeem
salcura bioskin dermaserum gezichtscreme review

Salcura Bioskin Zeoderm

De Salcura Bioskin Zeoderm is een skin repair Moisturiser die je zowel op gezicht als lichaam kan aanbrengen.
Het is voor 99% natuurlijk en bevat geen steroïden of andere harde chemicaliën. Zeoderm ontleent haar naam aan en het vulkanische kleimineraal Zeoliet. Het uniek mineraal helpt de huid te herstellen door mogelijke schadelijke stoffen aan de huid te onttrekken. Zeoderm is een  diep hydraterende en verkoelende crème, de substantie is ook veel romiger dan de DermaSerum. Zeoderm werkt het best als je het direct aanbrengt na de Bioskin DermaSpray voor het lichaam of het DermaSerum voor het gezicht. De Zeoderm van 50 ml kost €14,99.
Salcura bioskin zeoderm review
salcura bioskin zeoderm gezichts en lichaamscreme

Salcura Bioskin DermaSpray

De Dermaspray is een Skin Nourishmen die je aan kan brengen op je lichaam. Het zorgt dat de huid gehydrateerd blijft en het verlicht direct de jeuk. De substantie is er erg dun en trek snel in.  Je hoeft het zelf niet in te wrijven. Dit voorkomt verdere irritatie. De  DermaSpray kan ook gemakkelijk gebruikt worden langs de haargrens of op de schedel. De Dermaspray van 100 ml kost €19,99
dermaspray salcura bioskin lichaamsverzorging eczeem
salcura bioskin eczeem binnenkant arm
Er wordt aangeraden om de producten drie tot vier keer per dag aan te brengen door het voorzichtig te deppen of licht te wrijven. Zodra de symptomen verminderen kan je de toepassingsfrequentie verminderen. Maar je moet het wel blijven gebruiken. Door het Serum twee tot drie keer per week te blijven gebruiken, blijft de huid voorzien van de benodigde mineralen en vitaminen en houd je de huidproblemen onder controle.

Wat vind ik van de Salcura Bioskin?

In het begin bracht ik de producten ’s ochtens en ’s avonds aan. Heel eerlijk, wie heeft er nou zin om het vier keer per dag aan te brengen. Dat houdt in dat je het altijd bij je moet hebben en dat doet niemand. Helaas was er geen gewenst effect na twee weken. De eczeem werd niet minder, zelfs erger. Dit kan vaker voorkomen bij een nieuw product dus ik gaf het nog niet op.

salcura bioskin review eczeem behandelen 2 wekenIn de derde week bracht ik het drie keer per dag aan, maar het hielp niet echt. Het verzachte zeker de jeuk en het voelde minder droog aan na het aanbrengen. Maar het ging niet weg. De DermaSerum prikte echt heel erg als ik het aan bracht. Geen heel fijn gevoel. Ook ruikt het eigenaardig, al is dat maar van korte duur. In de vierde week besloot ik de hormooncrème te smeren omdat ik gewoon echt heel veel last had. Dat werkte gelijk. Het komt misschien omdat het veel vetter is en dat heb ik nodig.

salcura bioskin eczeem na 3 weken

Vooral in mijn hals zie je een wereld van verschil

Later heb ik het om en om gebruikt. De ene dag de hormooncrème de andere dag Salcura Bioskin. Dat werkte goed. Toen het redelijk weg was ben ik overgestapt naar alleen Salcure Bioskin. Ik smeer het nu drie keer per week in en daarmee kan ik het onder controle houden. Nu de eczeem redelijk onder controle is prikt de Salcura Bioskin ook totaal niet meer.

zeoderm salcura bioskin

Net zoals bij de Gladskin gaat de eczeem er niet helemaal mee weg. Salcura Bioskin is voor mij dan ook meer een aanvulling dan het wondermiddel. In plaats van elke dag nu slechte stoffen op mijn gezicht te smeren heb ik het nu wel minimaal gehalveerd en dat is al een mega pluspunt opzich. Een ander plus punt is dat het ook vegan proof is en totaal niet schadelijk. Voor iedereen en voor elk huidprobleem werkt het anders, maar ik kan het zeker aanrader om het te proberen. Je wilt toch ook je huid alleen maar behandelen met goede producten?!

♥ Wat doe jij tegen een extreem droge huid of eczeem? Wat vind jij van de Salcura Bioskin lijn?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

4 reacties

  1. marieken schreef:

    Heb je wel eens de babyzalf van Bepanthen geprobeerd? Die vind ik erg fijn!

  2. Rachel schreef:

    Wauw dat is wel een heel flink verschil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com