♥ Een rustige reisroute door Bali in twee weken

Bali, het Indonesische eiland dat bekend staat om de prachtige natuur, heerlijke stranden en eten, Balineese tempels en de traditionele kecak dans. Het heerlijke eiland is een droombestemming voor vele en dat is terecht. Ik bezocht het nu voor de tweede keer en ik heb nog steeds veel niet gezien. In deze blog onze rustige reisroute door Bali die ik veel andere kan aanraden!

Rustige reisroute door baliEr zijn zoveel mooi dingen te zien, zoveel unieke plekken om te ontdekken en zoveel plaatsen om te bezoeken. Maar in 2,5 week kan je niet alles zien. Sterker nog ik denk dat je daar minstens een maand voor nodig hebt. Of je bent een flash reiziger, zo iemand die heel Europa ziet in drie weken. Dat is gewoon onmogelijk! Je hebt Nederland toch ook niet gezien als je alleen Amsterdam bent geweest. Ik had ook deze reis weer los gelaten dat ik niet alles kon zien en ik wilde dit keer ook echt vakantie hebben. Vandaar ook de rustige reisroute door Bali.

Rustige reisroute door Bali

Bali staat bekend als het eiland van de 1000 tempels. Allemaal even mooi, maar bij een rustige reisroute door Bali moet je keuzes maken. Anders is het niet meer rustig en kom je alsnog vermoeid terug van vakantie. Iets wat wij niet wilden. Van de 17 vakantiedagen waren we drie dagen kwijt aan reizen. We vlogen met China Southern, het zusje van KLM, en een prima maatschappij om mee te vliegen. We reisden via Londen en Guangzhou. De heenweg duurde 21 uur en 30 minuten en de terugweg bijna 24 uur en 30 minuten. Wat een behoorlijke reis is, maar het scheelde ons zeker 100 euro per persoon. Wel de moeite waard!

bona kubu canggu guesthouse rustige reisroute door bali indonesie

Bona Kubu Guesthouse, een oase van rust in het toch wel drukke Canggu!

Onze rustige reisroute door Bali in twee weken

Uiteindelijk zijn we op vier verschillende plekken geweest en dat is goed te doen als je twee weken in Bali hebt en je wilt wel een beetje rondreizen maar ook relaxen.

Canggu, de eerste stop van de rustige reisroute door Bali

De eerste vier nachten verbleven we in Canggu. Een kustplaats wat bekend staat als surfers hotspot en de vele vegan en organic hotspots. Het is op dit moment de bestemming op Bali. Canggu ligt op ongeveer een uurtje rijden van het vliegveld van Denpasar. Volgens ons is het de perfecte bestemming om rustig bij te komen van de lange reis en een jetlag. Omdat het toch wel een beetje gericht is op westerse mensen is het ook een prima plek om rustig te acclimatiseren. Ik ben gewend aan de chaos van Azië, maar mijn vriend niet. Zo kon hij rustig in stappen wennen aan een andere cultuur.

canggu zondsondergang indonesie rustige reisroute door baliDe eerste dag Canggu waren we eigenlijk al kwijt aan het reizen en de laatste dag ga je weer naar de volgende bestemming. We hadden dus twee volle dagen om te relaxen aan het zwembad van ons heerlijke guesthouse Bona Kubu. Lekker te eten, strandwandelingen te maken en surfers te spotten op Echo Beach.

Uluwatu,  de tweede stop van de rustige reisrouten door Bali

Eigenlijk was het een klein plaatsje naast Uluwatu. Maar we verbleven daar één nacht bij het bubble hotel. Een ervaring die ik nooit meer vergeet. Later lees je meer over alle plaatsen met mijn reistips in andere blogs.

bubble hotel bali indonesie reisroute

tirta empul bali holy water indonesie resiroute

Rijstterrassen en tempels bezoeken in Ubud

Ubud, de volgende bestemming in de rustige reisroute door Bali. Een mustsee als je er nog nooit geweest bent. We verbleven vier nachten in Ubud in het tophotel Gana Ubud hotel. Het kan korter, maar als je het lekker rustig aan wilt doen heb je het wel nodig. Zo hebben we daar een middag lekker in het zwembad gelegen en een dag rondgelopen door Ubud zelf. Op de derde dag zijn we met de scooter rond gaan rijden om de prachtige tempels te bezoeken en de rijstvelden. Eén van de hoogtepunten van Ubud.

Nusa Penida, zoals Bali hoort te zijn

Vijf nachten verbleven we op Nusa Penida. Maar ik zou mij er zo een maand kunnen vermaken. Nusa Penida, het prachtige eiland. Het eiland want nu nog redelijk rustig is en nog authentiek. Het is zoals Bali ooit was, lang geleden. Nog zonder mega hotels, zonder chaotisch verkeer en je komt niet op elke meter een westers persoon tegen. We kwam zelfs op stukken waar ze nauwelijks Engels spraken. Nusa Penida is nog echt Indonesië en het heeft prachtige hotspots. Je kan er heerlijk rondrijden op de scooter, snorkelen bij Crystal bay en prachtig duiken met Manta’s. Als je een kleinschalig verblijf zoekt met een prachtige bungalow, Apit Lawang resort is een dikke aanrader!

rustige reisroute door bali, guesthouse, nusa penida apit lawang zwemmen indonesie

Afsluiten op Canggu

We sloten de reis af op Canggu. Eigenlijk wilde we langer op Nusa Penida blijven, maar we wilden niet op de laatste dag met de boot reizen. Stel je voor dat de zee te wild is en de boot gaat niet. Kans is klein, maar het blijft een kans. De laatste twee dagen verbleven we dus weer op Canggu. Om de gunstige ligging en het is veel minder druk dan Sanur, Seminyak of Kuta. De laatste dagen nog even genieten van lekker eten, een kokosnoot op het strand en een heerlijke massage.

rustige reisroute door bali, guesthouse, nusa penida apit lawang zwemmen indonesie Wat ontzettend fijn aan deze rustige reisroute door Bali is, is dat het afwisselend is. Je komt helemaal tot rust, maar je ziet ook veel. We liepen veel dus we kwamen ook aan onze dagelijkse beweging, maar we gunde onze lichaam ook de nodige ontspanning. We aten typische indofood, maar ook healthy dingen. Bali blijft een prachtig eiland waar nog altijd veel te ontdekken valt!

Hoe reis jij het liefst? Houdt je meer van rustige reisroutes of ben je meer een flash reiziger?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com