♥ 3 x rust vinden in een overvolle agenda

Een mega to do list, verjaardagen en babyshowers. De agenda staat de hele maand vol gepland, allemaal heel erg gezellig maar mijn hoofd slaat er van op hol! Rust inplannen is des te meer van groot belang dan. Maar hoe kan je rust vinden in een overvolle agenda en alle sociale verplichtingen. Ik heb er zo ondertussen mijn trucjes voor.

goed slapen slaapkamer rust vinden

Het belang van rust

Energie hebben om altijd 24 uur door te gaan klinkt heerlijk. Want wat zou je dan toch veel kunnen doen en zien. Maar helaas iedereen heeft op zijn tijd rust nodig. Wanneer je een hersenletsel hebt is rust nog belangrijker. Bij mij werkt het verwerkingsproces minder snel. Ik kan een uur later nog bezig zijn met ordenen in mijn hoofd terwijl ik al lang niet meer op die plek ben. Als ik dan verder ga wordt de wachtrij in mijn hoofd voor het verwerken zo lang dat ik overloop. Met als resultaat dat mijn lichaam gaat protesteren. Dingen die normaal vanzelf gaan, gaan dan mis.

rust vinden hangstoel foodparade kimpton hotel amsterdamNeem bijvoorbeeld een slok drinken nemen. Mijn hoofd denkt dat ik het glas al aan mijn mond heb, maar helaas. Het resultaat is een natte trui. Of het glas vasthouden kan al mis gaan. Vaak genoeg laat ik het uit mijn handen vallen, gewoon omdat ik vergeet dat het kracht kost om iets vast te houden. Tussendoor rust vinden zorgt ervoor dat ik dit soort dingen kan voorkomen. Maar deze trucjes zijn niet alleen voor mensen met een hersenletsel handig. Iedereen heeft zo zijn tijd nodig om even op te laden, rust vinden zorgt ervoor dat je daarna weer meer kan geven. Maar ook dat je meer kan genieten van de dingen die je doet!

Rust vinden? Waar haal ik de tijd vandaan?

Maar waar haal je de tijd vandaan in je overvolle agenda? De truc is dat je rustmomenten moet inplannen. En ookal klinkt het als verloren tijd, dat is het niet!  Gemiddelde kan je je tussen de 15 en de 45 minuten concentreren, daarna pak je dingen al minder goed op. Rust vinden na 30 minuten, zoals op de onderstaan manieren, van ongeveer vijf tot 10 minuten geven je hersenen de ruimte om informatie te verwerken. Na dit ongeveer vier gedaan te hebben, hebben je hersenen eigenlijk 30 minuten rust nodig. Je zal merken dat als je dit doet dat je eigenlijk veel productiever te werk gaat. De pauze zorgt ervoor dat je hersenen weer scherper zijn en je ook sneller werkt. Dus extra tijd inplannen voor rust vinden zorgt ervoor dat je tijd wint!

3 x rust vinden

Mediteren en yoga

Door te mediteren kan je rust vinden in jezelf. Dit klinkt zo zweverig en mediteren is de eerste keer niet heel makkelijk. Gedachten vlogen bij mij alle kanten op. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt ( de app headspace is hiervoor onwijs fijn) is het echt een break. Even alles uitschakelen. Doordat je je meer focust op je ademhaling doorbreek je een stresspatroon in je lichaam. Je laat even al je gedachten los waardoor je mentale rust creëert. Rust vinden door middel van mediteren en yoga bleek tijdens het revalideren voor mij het best te werken. En het mooie van mediteren is dat het ook in vijf minuten kan, in de bus en zelfs als je op een verjaardag zit.

yoga op reis yogamat review superyoga

Buitenlucht

Een plek waar ik mij onwijs fijn kan terug trekken is in de tuin. Vooral nu de zon doorbreekt en de temperaturen weer omhoog gaan. Heerlijk dat het buiten leven weer in het vooruitzicht ligt, want wat krijg je daar altijd veel energie van. Door frisse lucht raken de hersenen in een hogere versnelling, wat mij gezonder lijkt dan een kopje cafeïne. Maar uit onderzoek is ook gebleken dat door in de buitenlucht te zijn de prefrontale cortex even tot rust komt en het stressniveau verlaagt.  We reageren positief op dingen die goed voor ons zijn. Dus maak van je tuin met Homingxl.nl een oase van rust. Zorg ervoor dat je een heerlijke zitplek creëert en je zal zeker rust vinden. Wiegend in een hangmat, bloemen om mij heen waar bijen en vlinders op af komen en de zon in mijn gezicht, dat is voor mij een ultiem rust en geniet moment.

tuin picknick tafel

Mijn oude fijne tuin, een oase van rust en buitenleven

hangmat tropilex review winactie all lovely thingsSchrijven

Door te schrijven kan je rust vinden. Dingen van je af schrijven kan helpen stress te verminderen. We moeten zoveel dingen onthouden en doen, wat is het heerlijk als je dat los kan laten. En dat kan door te plannen en to do lijstjes te maken. Tijdens het revalideren leerde ik een weekplanning te maken gekoppeld aan een puntensysteem. 33 punten was mijn maximale belastbare energie op een dag. En zo vulde ik de dagen in.

Nu een paar jaar later heb ik het puntensysteem (wat overigens goed werkt) los gelaten. Maar ik plan nog wel de week en dat per dagdeel. Niet meer per half uur. Door het te plannen pak ik meer rust, maar ik kan het ook los laten wat ik allemaal moet doen. Het staat immers op papier. De to do lijst geeft mij inzicht in wat ik allemaal al gedaan heb en nog moet doen. Dit scheelt een heleboel piekeren en malen.

verlichting bullet journal miracle morning koffieRust vinden kan op verschillende manieren en voor iedereen werkt iets anders. Je moet alleen jouw manier van rust vinden zoeken. Het is het waard! Je hebt meer energie, je bent vrolijker en je kan zoveel meer genieten van de dingen die je doet.

Wat is jouw ultieme rust vinden tip? Waar haal jij energie uit wanneer je het onwijs druk hebt?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com