♥ Een mooie rugzak of koffer, wat is handiger voor op reis?

Het aftellen tot aan de vakantie is begonnen, jeuj! Kleine confession… Er is altijd een vraag waar ik een klein beetje mee vecht voordat ik op vakantie ga. Ga ik voor een rugzak of een koffer? De grote koffer, een handbagage koffer, de backpack of wordt het toch een rugzak?

Brug Tangkahan reizen met rugzak

Rugzak vs koffer

Deze zomer ga ik naar Spanje en misschien ga ik nog een weekje een mini roadtrip doen door ergens in Europa. Maar wat is nou handiger om mee te nemen? Een rugzak of een koffer? Beide hebben zo zijn voor- en nadelen en het is dan denk ik afwegen wat voor jou het beste werkt.

suit suit koffer pomeranian reizen bagageonline koffer of rugzak

Voor- en nadelen van een koffer

Het grootste voordeel van een koffer is dat je hem niet hoeft te tillen. Maar daar komt denk ik wel mijn grootste ergernis bij kijken, (oké het ligt zeker ook aan de kwaliteit van een koffer) maar als de vloer niet gelijk is of zanderig dan rolt een koffer voor geen meter. Ik blijf altijd overal aan hangen en knal altijd met mijn hielen tegen de koffer aan. Misschien ben ik te onhandig of mijn armen zijn gewoon echt te kort (Aziaten hebben in verhouding echt kortere armen!). Ik heb een heuse haat-liefde verhouding met koffers!

fietstas-en-reiskoffer-fastriderEen ander groot voordeel is dat je spullen iets beter beveiligd zijn tegen valschade in een koffer. Daarnaast is een koffer overzichtelijker. Spullen kan je makkelijker ordenen en je kunt ze er makkelijk uit halen (vooral wanneer je maar één ding nodig hebt). Een ander voordeel wat ook een nadeel is, in een koffer kan meestal veel! Met als gevolg dat je meer meeneemt dan je eigenlijk nodig hebt. De high heels die zo goed staan onder die ene jurk kan je gemakkelijk meenemen.

Voor- en nadelen van een rugzak

Met een rugzak kan je makkelijk op reis. Stiekem kom je altijd best wel wat trappen tegen wanneer je op reis bent (het begint al op het vliegveld). Met een rugzak loop je er zo op en af. Je hebt altijd twee handen vrij en je blijft nergens hangen als je naar je hotel loopt.

Deuter backpack voor vrouwen Fututra vario SLOf een rugtas zwaar op je rug is? Nee, wanneer je een goede rugzak hebt en je hebt hem goed afgesteld dan niet. Met een rugzak til je namelijk alles met je rug (en heupen als het om een backpack gaat) en die kan veel meer hebben dan je arm. Daarnaast is een rugtas ook veel compacter. Vooral wanneer je met een gezelschap reist, dan ben je heel blij als er een rugzak is. Want hoe krijg je anders vier koffers in een huurauto?

Een andere voordeel is dat je de rugzak ook voor overdag kan gebruiken op plaats van bestemming. Bijvoorbeeld bij daguitjes of naar het strand. Wat zeker een nadeel is, is dat je kleren meer in de kreuk raken. Al gaat het oprollen van kleding dit wel tegen. Een ander nadeel is dat je vaak de hele tas overhoop moet gooien om iets te vinden. Maar wanneer ik voor een langere tijd op één bestemming ben pak ik mijn tas altijd uit. Dus in hoeverre heb je hier eigenlijk last van? In een backpack heb je trouwens vaak meerdere openingen, zodat je niet de complete tas om hoeft te gooien. Ook kan je gebruik maken van speciale packing cubes (of gebruik net zoals ik gewoon plastic tasjes) om je spullen te scheiden.

Ryan-Air-Spanje- vliegen-DiaryHet kan een nadeel zijn, maar in een rugzak passen minder spullen. Je wordt gedwongen om lichter te reizen. Eerlijk gezegd zie ik dit als een voordeel. Waarom zou ik spullen meenemen die ik toch niet gebruik?

Mijn voorkeur voor rugzakken

Het is denk ik van het begin af aan al duidelijk dat mijn voorkeur uit gaat naar een rugzak. Maar het hangt wel een beetje af van de reis. Als je bijvoorbeeld voor zaken ergens naartoe gaat dan is een koffer netter. Stap je voor de deur in de auto en stap je op plaats van bestemming uit dan zou ik  de grote spullen in een koffer doen en de spullen die je snel nodig hebt in een dagrugzak. En daar ontbreekt het bij mij nog aan. Een goede dagrugzak. Bij Bagageonline vond ik een aantal mooie. De ene iets meer geschikt voor een backpack vakantie, de ander passender voor een citytrip.

rugzak bagageonline fjall raven deuter nothern face

Alle rugzakken heb ik gevonden op Bagageonline

Voor de vakantie naar Spanje deel ik een incheck koffer met de rest en neem ik als handbagage een goede rugzak mee. Het lijkt mij de perfecte combinatie voor een vakantie in Europa. Al zal ik tot het inpakken nog wel blijven twijfelen….

♥ Waar geef jij de voorkeur aan, een rugzak of een koffer? En waarom?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

15 reacties

 1. Robin Valentine schreef:

  ik heb echt nog nooit een rugzak gehad.. het ziet er wel super handig uit. meestal op reis gebruik ik een grote shopper 🙂

 2. Sylvia schreef:

  Fan van rugzakken en grote sporttassen met wieltjes. Deze passen als een backpack namelijk ook op mijn rug en er past heel veel in. Als het te zwaar word kan ik altijd nog de wieltjes gebruiken?

 3. Liset schreef:

  Omdat ik zelf nogal last heb van mijn nek/schouders/rug, kies ik liever voor een koffer op wieltjes als ik op vakantie ga. Maar ga ik een dagje weg, dan is een rugzak wel te doen. Beetje eten, drinken en wat zonnebrand dan is het al gauw goed.

  • Ja dat is zeker wel een nadeel van een rugzak. Een backpack heeft ook nog banden om je middel daardoor draag je het eigenlijk meer met je heupen. Dat scheelt wel enorm veel. En de ene rugzak is de ander niet, er zit wel echt kwaliteitsverschil in draagcomfort in. Maar toch begrijp ik je punt heel goed hoor! Je moet vooral doen wat het best voor jou werkt.

 4. Loes schreef:

  Ik ben eigenlijk nog nooit op vakantie geweest met alleen een rugzak.. Maar eigenlijk is het best praktisch! Ik heb er meestal wel eentje bij me als handbagage. Ik vind die rugzak in het midden onderin het tofst.

 5. marije schreef:

  Voor reizen binnen Europa zou ik toch gaan voor een koffer. Maar dat is ook meer omdat ik problemen heb met mijn rug. Ik wil wel graag een rugzak als handbagage hebben. Toch handiger dan een zware tas.

  • Daar kan ik wel inkomen hoor. En in Europa is een koffer nog wel te doen, al was ik in Rome of Barcelona wel blij dat ik een rugzak had. Ik denk ook wel dat het heel belangrijk is hoe de rugzak is afgesteld. Je hebt gelijk qua handtas, wat kan dat toch zwaar zijn als je een hele dag rondloopt.

 6. Ik heb altijd een koffer als ruimbagage. Ik kocht vorig jaar een koffer van SuitSuit, die heeft 4 wielen en is altijd te herkennen, door de kleur en print.

  Voor handbagage gebruik ik tegenwoordig een rugzak van The North Face.

 7. Rachelkromdijk schreef:

  Ik vind een rugzak ook veel makkelijker! goed artikel heb je weer geschreven en dat hondje agos!

 8. Macblogster schreef:

  Toen ik vorig jaar naar Maleisie ging en uiteindelijk in Thailand belande, baalde ik op een gegeven moment toen ik op een klein Thais eiland aankwam. Vanaf het strand was er geen geasfalteerd pad, met als gevolg dat ik in de hete zon mijn koffer moest tillen. Dat was het moment dat ik dacht: ik koop volgende keer een koffer die je tevens als rugzak kunt dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com