♥ Le Volume by Chanel (waterproof)

Eigenlijk wilde ik de Le Volume mascara van Chanel niet reviewen. Er is ondertussen zoveel over geschreven door echte beautybloggers waardoor mijn mening overbodig zou zijn, maar ik bedacht me ineens dat ik iets anders heb dan andere reviews. Ik heb namelijk de waterproof versie gekocht. Ik zal in mijn review niet heel erg diep ingaan op samenstelling van de mascara, want daar zijn andere bloggers veel beter in, maar ik ga eigenlijk de reviews aanvullen.

Chanel Mascara le VolumeLe Volume van Chanel staat bekend om de mascara die zorgt voor veel volume en een mooie krul. Aangezien iedereen er zo over te spreken was wilde ik het ook uit proberen. Mijn net nieuwe Clinique (ik heb de review nog niet eens geplaatst) was gestolen, dus ik moest een nieuwe kopen. Op dat moment had de Ici Paris Xl de 40% kortingsactie dus ik vond het een mooi moment om de prachtige mascara aan te schaffen. Ik koos voor de  zwarte waterproof variant doordat ik onwijs gevoelige ogen heb en heel erg veel traan. Nu had ik wel gehoord dat de normale versie ook wel tegen een druppel water kon, maar ik ging toch voor zekerheid. Daarnaast leek het me ook handiger met oog op de zomer.

Le Volume Chanel mascara reviewOver de verpakking hoef ik niet veel te zeggen, het is gewoon super mooi. Strak en weinig poespas, daar hou ik wel van. De borstel bestaat uit dicht op elkaar staande en schuingeplaatste schijfjes. Dit separeert de wimpers mooi. Chanel Le Volume mascara review

Review Le Volume Chanel Mascara Borstel Ik kan niet alle merken mascara hebben. Van sommige merken mascara gaan mijn ogen onwijs jeuken en/ of na een paar uur is de krullende wimper volledig ingezakt of  de mascara is zelfs verdwenen van mijn wimper. Als ik traan kan ik me wel voorstellen dat de mascara verdwijnt, maar sommige merken mascara verdwijnen zelfs zonder te tranen. Het blijft een mysterie. Ooit had ik de perfecte mascara gevonden, Ultimeyes van Dior, maar die hebben ze helaas uit de het assortiment gehaald een kleine vijf jaar geleden. Ik mis het nog altijd, hihi.

Le Volume mascara Chanel reviewZo zien mijns wimper er uit zonder mascara. Ze zijn vrij recht en gemiddeld qua lengte. Op de onderstaande foto zie je mijn wimper met één laagje Le Volume mascara. Ik vind één laag mascara voldoende, anders krijg je spinnenpoten.

Le Volume Mascara Chanel reviewMijn wimpers lijken bijna verdubbeld qua lengte en het geeft ook super veel krul. Je ziet het vooral een de binnenkant van mijn wimpers. De wimpers ogen nu ook allemaal even lang.  Ik heb geen wimperkrultang gebruikt.

Voor mij volgt nu de echte test, hoe lang blijft het zo zitten, gaan mijn ogen jeuken en is het echt waterproof? Ik kan zeggen dat het redelijk lang zo blijft zitten. Ik heb er een nacht mee geslapen om te kijken wat het deed, maar de volgende dag zit het niet meer mooi. De High Impact Mascara van Clinique zit de volgende dag wel nog mooi. Op zich hoeft het ook geen nacht te overleven, want het is natuurlijk veel beter om het gezicht te reinigen voor het slapen gaan.

Le volume Mascara Chanel review nachtZoals je ziet is de mascara na een nacht meer gaan plakken en het is iets ingezakt, maar ik zie nog steeds veel volume. Mijn ogen jeuken er totaal niet van, heel erg fijn! Tot nu toe ben ik erg te spreken over de mascara. Het verdwijnt in ieder geval niet ongewenst van mijn wimpers en het zakt nauwelijks in.

Ik heb de kwaliteit van de waterproof op twee manier getest. Ik ben er mee gaan sporten en ik heb er mee gedoucht.

Le Volume Chanel Mascara review na het sportenIk heb tijdens het sporten flink gezweet (vrij logisch met een bootcamp/insanty trainig), de zweetdruppels rolde over mijn gezicht, maar de mascara bleef op zijn plek zitten. Zelfs de krul! Jeuj! Ja, de sportwaterproof test heeft Le Volume zonder slag of stoot overleefd, nu de douche test nog.

Le Volume Chanel Mascara waterproof testHelaas, hier scoort Le Volume geen punten mee. Bijna alle mascara is verdwenen van mijn wimpers. Ik zou zeker geen duik in het zwembad nemen met Le Volume mascara op mijn wimpers. Eerlijk gezegd vind ik het ook niet erg, ik verwacht dat ook niet van een mascara. Het is al super fijn dat het een ochtend sporten en traanmiddag overleefd! Na het douchen heb ik  een ooglook gemaakt met Le Volume. Ik gebruikte tevens het W7 In The Buff oogschaduwpallet

Le Volume Chanel Mascara review met ooglook

Le Volume mascara Chanel ooglook Ja, ik ben zeer tevreden over de Le Volume mascara van Chanel. Ik ben blij dat ik het tijdens de actie heb gekocht. Al zou ik normaal €31,50 wel te duur vinden. Vooral ook omdat ik met de mascara van Clinque een soort gelijk effect behaal, en die zijn dan toch weer €10 euro goedkoper. Als het de douchetest had overleefd, dan was het een ander verhaal geweest. Meestal als het verwijderen van waterproof mascara een ramp, maar met mijn Balea gezichtswater haal ik het er zonder problemen af.

Ik heb het effect van de mascara op een rij gezet op de onderstaande foto.

Le Volume Mascara Chanel review overzicht♥ Wat is jouw favoriete mascara?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

14 reacties

 1. Svenja schreef:

  Wauw, echt een onwijs mooi resultaat. Prachtige lange wimpers <3 Fijn dat 'ie ook het sporten goed overleefd!

 2. Hij geeft echt veel volume! Lijkt me een fijne mascara, alleen heb ik liever een mascara die wel écht waterproof is. Ik gebruik nu een waterproof mascara van Kiko, die is ook erg fijn!

 3. Betty budget schreef:

  Mijn favoriete mascara is Mac faxor false lash effect!

 4. Manon schreef:

  Wat een mooie mascara! Ik vind het niet zo erg dat hij een douchebeurt niet overleeft want ik wil altijd graag ’s avonds de mascara gemakkelijk eraf kunnen halen, als ik echt ga zwemmen gebruik ik wel een waterproof mascara 🙂

 5. Jana schreef:

  Leuk dat je zoveel foto’s hebt gemaakt, zo is het heel duidelijk 🙂 Ik vind de mascara een mooi effect geven maar de prijs houdt me toch wel een beetje tegen 🙂

 6. Sarah schreef:

  Hij heeft bij jouw echt een mooi resultaat! Heel wat anders dan bij mij haha! Wat shit trouwens, dat je andere mascara was gestolen..

 7. ines schreef:

  Wauw die ziet er echt goed uit!

 8. Marloes schreef:

  Hij geeft een erg mooi resultaat! Wel jammer dat ie niet echt waterproof is!

 9. marieken schreef:

  Ik ben al jaren op zoek naar de perfecte vervanger voor de Dior Maximeyes. Helaas zonder succes. Ik had laatst een tester van YSL Baby Doll, die kwam wel aardig in de buurt. Maar tot ik de perfecte vervanging heb gevonden, gebruik ik fijn mascara van de HEMA, wel zo goed voor de portemonnee 🙂

 10. Julie schreef:

  Jammer dat hij de douche niet overleefd! Verder wel een super mooie mascara!

 11. Nicole schreef:

  Ziet er erg goed uit. Het laat je wimpers er zoveel beter uit zien. (Zonder mascara zien ze er ook goed uit hoor)

 12. Keybykim schreef:

  Ik gebruik de non waterproof versie, en ik heb er wel eens mee gedoucht en ik moet zeggen dat de mascara bij mij echt goed op zijn plek bleef! Het zit dan een beetje zoals op de foto na het sporten van jou. Terwijl die van mij niet waterproof is? Gek haha. Ik ben in ieder geval ook heel erg tevreden over deze mascara!

 13. Hanneke schreef:

  I have no experience in the waterproof version, but I’m in love with the usual Le Volume de Chanel. It looks gorgeous on you too.

 14. paquita schreef:

  yo tengo la mascara , pero no me da buenos resultados, me rizo las pestañas me pongo la mascara y las pestañas rizadas se bajan en un segundo, cual sera el problema? o no se como ponerme.
  saludos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com