♥ Review| Futura Vario SL Deuter backpack voor vrouwen

Een backpack uitkiezen klinkt zo makkelijk, toch zijn er een aantal dingen waaraan je moet denken. Na een goed onderzoek en verschillende tassen gepast te hebben vond ik een geschikte backpack voor mij als (kleine) vrouw. Namelijk de Futura Vario 45+10 SL Deuter backpack voor vrouwen. Of het het echt zo’n goede backpack is zoals ze beloven lees je in de review.

backpack-inpak-tipsFutura Vario 45+ 10 SL Deuter backpack

De Futura Vairo 45+10 SL Deuter backpack is speciaal gemaakt voor vrouwen (of kleine mannen). Een team van vrouwelijk outdoor sport specialisten heeft gekeken naar de verschillen in anatomie bij mannen en vrouwen bij het dragen van backpacks. Nu hoef je er volgens mij niet lang over na te denken om tot de conclusie te komen dat vrouwen bijvoorbeeld bredere heupen hebben dan mannen. De Deuter SL serie is zo gemaakt dat het de ideale backpack voor vrouwen is. Het is namelijk om zeven manier aangepast:

♥ Het draagsysteem van de Deuter backpack is korter dan de standaard rugzakken dit omdat de rug van vrouwen over het algemeen korter is dan die van mannen. Door het traploze verstelbare Vari Fit Systeem kan de rugzak aangepast worden aan verschillende ruglengtes zodat het helemaal aansluit bij jouw lengte.

♥ De band om de heupen is anders van vorm dan bij de standaard rugzakken, ze hebben een kegelvormige pasvorm. De drukpunten zitten bij vrouwen door de bredere heupen ergens anders dan bij mannen.

Deuter futura vario sl backpack♥ De kegelvormige heupband is ook in hoogte verstelbaar zodat het altijd aansluit aan de vorm van je lichaam. Dit is erg belangrijk aangezien je onder andere met de heupen je gewicht van de backpack tilt.

♥ De heupband heeft extra bewegelijke Vari Flex-heupvinnen. Ze volgen het verloop van de lichaamsbeweging wat zorgt voor extra draagcomfort. Dus je kan zelfs met backpack gewoon blijven wiegen met de heupen.

♥ Het bovenlijf van vrouwen is smaller dan van mannen, daarom heeft de Futura Vario SL backpack voor vrouwen een smallere en kortere schouderband voor een perfecte aansluiting.

backpack vrouwen deuter futura vario sl

zak op heubpand op de deuter backpack

Zak op de heupband

♥ De banden voor het bovenlijf hebben ook op andere plaatsen zachtere uiteindes en smallere gespen. Smalle toeplopende riemen zorgen ervoor dat het niet irriteert onder je armen en voorkomen dat je last krijgt van drukpunten op de borst. Want ja, ook dit is anders dan bij mannen 😉 .

binnenkant backpack deuter futura varioVerder heeft de Deuter backpack voor vrouwen nog een aantal specificaties die meeste backpacks wel hebben zoals:

♥ Compressieriemen opzij aan de heupvinnen
♥ Zakken opzij op de heupvinnen
♥ Dekselvak met binnenvak voor waardevolle zaken
♥ Voorvak met rits
♥ Frontopening, zodat je snel en gemakkelijk bij je bagage kunt
♥ Een wegritsbare tussenbodem scheidt bodemvak van hoofdvak
♥ Bevestigingslussen voor pikkel en wandelstok
♥ In hoogte verstelbare deksel met bevestigingslussen
♥ Bodem is gemaakt van onverslijtbaar Duratex
♥ Voorbereid drinksysteem in de backpack
♥ Reflecterende drinkslanghouder, het drinksysteem moet je wel los kopen
♥ Regenhoes
♥ Aircomfort-systeem, dit zorgt voor een goede rugventilatie tijdens activiteiten. Het speciale net zorgt ervoor dat de vochtige lucht in drie richtingen kan wegtrekken. Je transpireert hierdoor minder en het zorgt daarmee, door minder belasting van de bloedsomloop, voor meer uithoudingsvermogen.

raincover backpack deuter futura vario sl voor vrouwen

Backpack voor vrouwen deuter futura vario slMijn ervaring met de backpack voor vrouwen

Jeuj! Eindelijk een backpack die lekker zit. Mijn vorige backpack, toevallig ook een rode, was echt een rot backpack. Het heeft alles te maken met de aansluiting. Ik ben nou eenmaal klein en ik heb vrouwelijke rondingen (#proudofit) en een recht- toe- recht- aan- backpack kan dan nooit goed zitten. De heupband zat op de verkeerde hoogte en de schouderbanden waren veel te breed waardoor ik de backpack helemaal verkeerd droeg. Gelukkig had ik er geen blessures aan overgehouden, maar hoe beter de backpack aansluit aan je lichaam hoe stabieler de tas zit. De draagcomfort van de Futura Vario SL was echt perfect, de zachte drukpunten zaten precies op de juiste punten en het aircomfort- systeem was hemels. Geen plakkende tas tegen de rug. De vele vakken, de frontopening, vele lussen en de wegritsbare tussenbodem zijn onwijs handig. Je kan makkelijk alles kwijt (bekijk de backpack inpaktips voor de juiste verdeling en wat ik allemaal meeneem tijdens het backpacken) en je kan het ook weer makkelijk terug vinden zonder de hele tas uit te pakken.

Deuter backpack voor vrouwen Fututra vario SLIk kan de Futura Vario 45+10 SL Deuter backpack voor vrouwen zeker aanraden voor vrouwen (goh), maar nogmaals iedereen heeft een ander lichaam. Pas en kies uiteindelijk een backpack die het best past bij je lichaam en je wensen. Dit kan soms wel een investering zijn, deze backpack kost 179 euro. Maar het maakt de reis een stuk aangenamer als het lekker zit, je makkelijk kan bewegen, je alles mee kan nemen en het van goede kwaliteit is.

Heb jij een backpack of reis je liever met een koffer? Heb je er zomaar één gekocht of heb je ook van alles geprobeerd?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

3 reacties

  1. wendy schreef:

    Deze ziet er goed uit. Toen ik ging backpacken had ik er een geleend van een vriendin, maar wil dit zeker vaker gaan doen. Dus bedankt voor de tip 🙂

    XxX
    http://www.wendyvansoest.com

  2. Joy schreef:

    Leuk om te lezen, heb hem zelf ook aangeschaft. Over 4 weken mag ik hem gaan uittesten in Azië! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com