♥ Review Pupa Professionals BB cream + Primer

Een flawless foundation en primer in één met de hydratatie en uitstraling van een BB cream: dat is de BB cream+ Primer van Pupa. Het klonk in mijn ogen perfect en toen mij huidige BB cream (van Garnier overigens) in Rome werd gestolen moest ik het wel aanschaffen. Ik kocht het eind mei en het werd nu hoog tijd om het unieke twee in één product van Pupa te reviewen.

Pupa BB cream + Primer ReviewPupa geeft op haar website aan dat de BB cream+ Primer de huid egaliseert. De primer zorgt ervoor dat make-up makkelijker word aangebracht, daarnaast verzacht de crème de huid en het verminderd glans.De olievrije formule is longlasting, dermatologisch getest (ik ben altijd benieuwd hoe en wat en vooral wat was de uitkomst??) en niet comedogeen. Een niet comedogeen product zorgen ervoor dat er geen nieuwe mee-eters ontstaan. Aangezien ik regelmatig een onrustige huid heb (het is nu gewoon erger dan tijdens mijn pubertijd) is dit zeer wenselijk. Wel moet ik ook hier een kanttekening bij plaatsen want er zijn geen richtlijnen vastgesteld betreft de niet comedogene stoffen, de ene fabrikant werkt dus met de stoffen X en de ander met stoffen Y. Welke echt werkt blijft de vraag. Op de Nederlandse website van Pupa staat dat dit product speciaal geschikt is voor mensen met een vette huid (wat ik absoluut niet heb), de Italiaanse verpakking geeft aan dat het product geschikt is voor alle huid typen. Aangezien er op de website geen ingrediëntenlijst staan kan ik niet beoordelen of de samenstelling van de BB cream  in Nederland anders is. De crème heeft een UVA/ UVB SPF 20 bescherming wat werkt tegen huidveroudering. Pupa staat bekend om haar hypoallergene cosmetica.

Pupa claimt dat de BB cream+primer de huid er fris en gezond er uit laat zien, het laat de huid stralen. Een ander resultaat van de crème is dat de poriën verkleint worden en de oneffenheden worden verminderd. De huid wordt perfect gehydrateerd met een zijdezacht resultaat.

Pupa BB cream + primer ingredientenlijst reviewZoals je kan zien zit er Dimethicone in de BB cream, dat betekent dus dat er siliconen in de crème zitten. Dimethicone sluit de huid meer af, voor mensen met een droge huid kan dit een voordeel zijn, maar het kan juist ook vermeerdering van puisten veroorzaken. Klinkt tegenstrijdig met het geclaimde resultaat van de crème. Verderop kom ik meerdere siliconen tegen in de lijst. Wil je hier meer over lezen dan verwijs ik je naar dit artikel van Beautylab. Maar ik zie ook goede producten zoals de UV beschermende ingredienten, maar ook fruitextracten en bijenwas. Ik ben verder geen expert hierin en de mensen die hier geïnteresseerd zijn weten vast uit hun hoofd wat goed of slecht is, dus ik laat het hier verder bij.

Pupa BB cream+primer reviewDe verpakking van de BB cream + Primer is redelijk simpel. De licht roze kleur vind ik mooi, het oogt jong,fris en clean. Het is geen hele chique verpakking, maar dat hoeft voor mij ook niet. De tube is handzaam en redelijk licht. Je kan het makkelijk mee op reis nemen. Glazen flacons vind ik daar altijd minder geschikt voor. De crème is gemakkelijk te doseren doordat het een knijptube is, je moet natuurlijk niet te hard knijpen.

Review Pupa BB cream + PrimerDe substantie van de BB cream is vrij dun, goed smeerbaar en het ruikt fris. De geur is niet sterk, het doet mij een klein beetje aan zonnebrandcrème denken. Soms meng ik het met foundation voor net iets meer dekking, het mengen gaat prima. Ook is de creme prima op te bouwen. Als je iets meer dekking wil zonder foundation, kan je ook een tweede laag aanbrengen.

Pupa BB cream+ primer review gezicht zonder creme

Puppa BB Cream + Primer ReviewZo ziet mijn huid er uit zonder de BB Cream + Primer. Je ziet hier en daar wat oneffenheden. Op de afbeeldingen hieronder zie je het effect met één laag BB Cream + Primer.

Puppa BB Cream + Primer Review effect cremeMijn huid is na gebruik veel matter en egaler, met name rond mijn neus zie je dat de poriën iets minder zichtbaar zijn. Ook zijn de lijnen bij mijn ogen iets minder sterk aanwezig. Na een tijdje gaat de crème wel iets meer naar je huid te kleuren, waardoor het effect natuurlijker is. Ik ben zelf erg blij met het effect aangezien het effect niet te is. Het blijft de hele dag mooi op zijn plaats zitten, het voelt heerlijk zacht aan zonder een siliconen laag te voelen. Ook blijft mijn huid de hele dag gehydrateerd, bij andere crèmes krijg ik soms zichtbare droge plekken, maar Pupa BB cream+ Primer heeft dat effect gelukkig niet. Ik kan niet echt zeggen dat de crème invloed heeft op mijn huid qua huidverbetering. Het niet zo dat er meer of minder oneffenheden van krijg. Ik ben erg blij met mijn aankoop. Ik heb ook nog een aantal foto’s gemaakt met een gehele make-up look.

BB cream +Primer Pupa Review full make up look

BB cream +Primer Pupa Review full make up look zijkantOm het effect goed te laten zien heb ik de foto’s ook nog een op een rij gezet.

BB cream +Primer Pupa Review effectDe Pupa BB cream+ Primer is in twee kleuren verkrijgbaar, 001 Nude (Light- Medium Skin) en 002 Sand (Dark -Medium Skin). De BB cream +primer is helaas niet geschikt voor een diepe donkere huidskleur. De tube creme bvat 50 ml en kost online op de Pupa website €16,95.

♥ Welke BB cream gebruik jij? Gebruik jij wel eens make-up van Pupa?

 

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

12 reacties

 1. Svenja schreef:

  Mooi effect, de kleur past ook erg goed bij je huid. Erg pretty <3

 2. Dionne schreef:

  Ziet er best goed uit!

 3. Betty budget schreef:

  Hele goede review meis. Mooi je look ook. Volgens mij verkopen ze pupa bij apotheek malvert!

 4. Manon schreef:

  Mooie look, en fijne review ik heb nog niets van Pupa!

 5. Julie schreef:

  Wat een goede, uitgebreide review met duidelijke foto’s! 🙂

 6. Petra schreef:

  Het ziet er prima uit….zowel de werking van het product als je review en de foto’s….. leuk om te lezen…

 7. Marloes schreef:

  Geeft een mooi egaal effect hoor!

 8. Jorien schreef:

  Klinkt als een fijne bb-cream! Fijn ook dat je het gevoel hebt dat deze ook echt iets doet voor je huid 🙂 Ik gebruik nu een cc-cream van Maxfactor. Hoewel ik er eerst niet echt enthousiast over was, ben ik nu wel tevreden!

 9. Lijkt me een heerlijke bbcream! X

 10. Sas schreef:

  Ziet er erg mooi uit, fijn effect!

 11. Ilonka schreef:

  Nou nou..als ik dat zo lees…ben ik erg blij met mijn nieuwe aankoop!!
  De dame in de salon heeft hem bij me op gedaan en zag er erg mooi uit. Vaak als ik het dan zelf doe…met andere belichting lijkt het toch weer anders. Maar ben nu erg positief. Dank je wel meid.
  Gr. Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com