♥ 6 dingen die ik niet begrijp bij Pretty Little Liars

Pretty Little Liars, de favoriete serie van half vrouwelijk Nederland. Ook terecht want het is echt spannend en zooo verslavend. Marieken attendeerde mij op Pretty Little Liars toen ik nog zat te wachten op de ontknoping van Gossip Girl. Nee, een beter serie dan GG dat kan niet, totdat ik begon met kijken… en bleef kijken. Tot op de dag van vandaag kijk ik nog steeds. Zelfs voor de tweede keer, in de hoop dat ik clues zou zien. Ja, ik heb wel wat andere dingen gezien de tweede keer, maar over het algemeen blijven er alleen maar vraagtekens komen. Er zijn zoveel dingen die ik niet begrijp bij Pretty Little Liars. Misschien kan jij mij helpen?!

Pretty Little Liars, het verhaal

Voor vrouwen die het niet kennen, schaam je; Pretty Little Liars is een Amerikaanse mysterie tv serie waarbij je het leven ziet van vier vriendinnen, Aria, Hannah, Spencer en Emily. Helaas hebben ze geen gewoon tienerleven, maar hun leven wordt geterroriseerd door A. Sinds hun vriendin Queen Bee Alison is verdwenen krijgen ze vreemde berichten van A. A weet de grootste geheimen van de groep en dreigt hen hiermee hun leven tot een ware hel te maken. In de serie doet de meidengroep er alles aan om A te ontmaskeren. Niets is wat het lijkt en bij alles wat er gebeurd in de serie krijg je meer vragen dan antwoorden. Ik vergelijk het altijd een beetje met Wie is de Mol?. Er zitten namelijk ook verborgen hints in, alleen dit duurt vijf seizoenen lang voordat je weet wie de mol A is.

♥ Oké dit is waar de serie om draait, I know. Maar wie is A? Na 108 afleveringen die ik heb gezien, of eigenlijk 209, is het nog altijd één groot raadsel wie A is! Na alle aanwijzingen, besproken complottheorieën met vrienden en familie snap ik er nog steeds niks van. Ben ik zo dom? Voor mij kan echt iedereen het zijn!

♥ Waarom slaapt iedereen altijd met het gordijn open? Vooral als je weet dat je in de gaten wordt gehouden door een of andere creep, bij mij zou alles potdicht zitten. Sterker nog, bij mij zit alles potdicht, ik kan echt niet slapen als het gordijn een stukje open staat!

♥ Hetzelfde geldt voor de deuren, nooit wordt er een deur, auto deur of raam afgesloten. Why? Het is nu een iedereen- is- welkom- in- mijn- huis gebeuren, zelfs jij A omdat je zo’n goede vriend bent…… NOT!

♥ Wat zou jij doen als iemand dreigt je neer te slaan? Of je aanvalt met een heggenschaar? Heel hard wegrennen toch? Nee hoor de vier heldhaftige dames lopen op torenhoge hakken (het is doodnormaal om op Blahinks naar school te gaan) door de bossen achter A aan. Alsof lopen op 10 cm hoge een eitje is en criminele achtervolgen dagelijkse bezig heden zijn…

♥ Het is een kwestie van smaak, maar in mij ogen krijgt Aria altijd de knapste mannen. Waarom alleen zij? Nu moet ik wel zeggen dat ik Caleb in het laatste seizoen wel leuker ben gaan vinden met zijn korte haar. Maar het is nog steeds geen Mr. Fitz, zucht, of Jake.

♥ Waarom gaan ze er altijd op uit als het donker is? En ook nog eens als het heel hard regent, ik zou dan lekker warm en droog binnen blijven bij de open haard.

Nog 10 andere vragen kan ik zo opnoemen, zoals ‘hoort Melissa nou bij de goeden of slechten? Hoe zit het nou met Red Coat? Hoe kan A overal tegelijk zijn en alles zien?’ maar dan kan ik nog dagen door schrijven. Waarschijnlijk is het antwoord voor de hand liggend. Op de meeste vragen is het antwoord natuurlijk dat dit soort dingen Pretty Little Liars juist spannend maakt, maar soms vind ik het zo dom. Dan vraag ik mezelf echt af waarom? Maar dan bedenk ik me weer dat het niet de werkelijkheid is, god zij dank, maar de TV werkelijkheid. Dat het zo is gemaakt zodat mensen zoals ik blijven kijken, want ja het maakt het spannend. En ja je wil meer weten, vooral wie A is. Iets wat ze snel gaan onthullen. Dus ik blijf het nog fijn verder kijken vanachter een kussentje voor de te spannende momenten.

Kijk jij Pretty Little Liars? Wie denk jij dat A is?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

62 reacties

 1. Svenja schreef:

  PLL is zo spannend <3 Vooral de laatste aflevering eindigde echt uber spannend, kan niet wachten tot de nieuwe aflevering van maandag! Veel dingen die je noemt zijn erg herkenbaar, vooral dat ze nooit iets op slot doen inderdaad. En ze lopen altijd op het gevaar af, of splitsen zich, zodat er uiteindelijk iemand kwijt raakt. Ondanks blijft het vermakelijk! En verslavend… want ik wil nu wel eens weten wie A is!

 2. Manon schreef:

  hahah wat een leuk artikel ik ben bij het laatste seizoen maar heb het al heel lang niet meer gekeken, nu heb ik gelijk weer zin om verder te kijken en dat ze altijd met de gordijnen open slapen was met niet eens opgevallen haha !

 3. Ines schreef:

  Ik ben het gewoon zo beu :’) Ik vind het steeds ongeloofwaardiger worden en het duurt mij erg lang, gelukkig weten we normaal volgende week wie big A is 🙂 (hoop ik!!)

 4. Anouk schreef:

  Haha PRECIES DIT!

 5. Anouk schreef:

  Haha PRECIES DIT! Dit vraag ik mij dus ook allemaal af :’). Mr Fitz is inderdaad echt een leukie, maar Caleb mag er ook wel wezen! Ik kan niet wachten tot volgende week, dan wordt eindelijk A onthult!

 6. Tessa schreef:

  Hier ook een groot PLL fan! Ik begin het nu weer wat leuker te vinden en ik ben blij dat volgende week eindelijk de ontknoping is over wie A is, maar halverwege dit seizoen was ik er toch echt wel he-le-maal klaar mee! Het verhaal wordt soms wel heel erg vreemd en er is ondertussen zoveel gebeurd dat ik de draad eigenlijk wel kwijt ben. Maar wat ik echt, echt, echt niet snap is waarom ze niet in seizoen 2 of 3 al naar de politie zijn gegaan om hun verhaal te doen of waarom ze niet al hun familie, vrienden en kennissen hebben ingelicht. Samen sta je sterker toch? En het had een heleboel narigheid kunnen voorkomen. Nee, ik snap echt niet waarom ze altijd maar hun mond houden want die paar zielige geheimpjes die ze aan het begin hadden zijn niet vergeleken met de ellende waar ze nu mee zitten. Aaargh….. nog een paar dagen wachten! (oh, en ik vind Caleb echt de leukste ooit!).

  • Niet alle afleveringen waren spannend. Je hebt helemaal gelijk hoor dat je het halverwege had gehad. En toch kijk je verder, zo gek. Ze konden niet naar de politie, want de politie is corrupt. Maar ik begrijp je gedachtegang helemaal hoor, heb zelf ook heel vaak gedacht.

 7. Marieken schreef:

  Zou wel grappig zijn als A Dan is…….

 8. Eline schreef:

  Haha ik ben begonnen maar pas in seizoen 2! Soms vind ik het al frustrerend dat het zolang duurt voordat A bekend is en als ik jullie hoor duurt het NOG langer 😮

 9. Jana schreef:

  Haha superleuk om te lezen dit :p Ik volg de serie ook!

 10. Lisa schreef:

  6 dingen die ik niet begrijp, je kan de titel beter veranderen in alles wat ik niet begrijp 🙂 Ik kan uren discussiëren over PLL. Ik snap ook nooit waarom ze zo onverschillig omgaan met deuren/ramen etc. Na zoveel jaar van intimidatie zou je toch wel verwachten dat ze bijna de deur niet uitdruven. Ook splitsen ze altijd op. Ik bedoel: hoe dom kan je wezen. Ik vind eigenlijk geen een PLL boy geweldig, behalve Jason en Jake ( oh-oh Jake, ik mis je ). Ik vind Melissa trouwens een heel leuk personage, net als Alison en Jason. Ik heb eigenlijk altijd al geloofd in Ali’s onschuld. Ik denk dat Paige, Jason of Toby is. Ik moet toegeven dat Aria heel veel bewijs tegen zich heeft, maar ik wil in het goede van Aria geloven…zo hé lekker lange comment.

  • Haha, jij ook? Wij bellen elkaar echt op om hele theorieën te bespreken. Hoe bedoel je dat series kijken mensen isoleert??? Ik zou het ook niet leuk vinden als Aria het is. Ik zag laatst een leuke afbeelding. A team —> A ali, T Toby, E Ezra, A Aria, M Mona. Maar kan natuurlijk ook Melissa zijn.

 11. Haha, wat een leuk artikel! Ik kijk het ook en vind het ook zo spannend! Maar inderdaad, sommige dingen zijn wel een beetje onlogisch

 12. Naomi schreef:

  Hahaha heel erg leuk geschreven! Ik loop nu zo’n 5/6 afleveringen achter dus ik probeer niet te veel online te lezen van PLL. Ik vind het zo’n geweldige serie, maar soms is het best wel storend omdat het precies maar blijft doorgaan.

  xo || Naomi in Wonderland

 13. Oooh Mandy! Dit is zo herkenbaar, vooral slapen met gordijnen open en deuren die niet op slot zijn. Maar het is zo retespannend. Ik heb net de aflevering van dinsdag zitten kijken. Volgende week is de Big A reveal, maar er zijn nog 2 seizoenen. Dus het blijft nog steeds spannend!

 14. Hahaha, wat een leuk artikel! Ik kijk de serie niet, maar zou wel moeten natuurlijk :p. Ik kan je helemaal vinden in het deuren, ramen, gordijnen probleem. Ik heb (ook al wordt ik niet achtervolgd), alles dichtzitten ;).

 15. Deisy schreef:

  Dit soort dingen vraag ik mij ook altijd af bij horrofilms haha 😉 Soms denken de makers niet zo goed over bepaalde dingen na…. Ik heb heel lang PLL gekeken, totdat ik mij beetje frustreerde dat ze steeds uitstelde wie A nou was. Dus toen ben ik eigenlijk gestopt en dacht ik: als alles bekend is ga ik wel weer in 1x alles kijken haha. Blijf het overigens wel een hele leuke serie vinden, maar duurt voor mij soms wel iets te lang.. X

  • Ik begrijp je punt wel hoor, het duurde halverwege ook echt te lang. Het werd ook even minder spannend, maar de spanning van seizoen 2 komt weer helemaal terug. Het is trouwens ook veel leuk om alles achter elkaar te kijken!

 16. Jorien schreef:

  Jaaaa, helemaal mee eens! Sommige dingen kloppen niet, maar het blijft verschrikkelijk verslavend! En frustrerend om niet te weten wie A is… Ik bedacht me twee of drie weken terug pas dat er weleens verborgen aanwijzingen in de afleveringen kunnen zitten. Maar om nou alles terug te gaan kijken ;). Hoop dat we deze week meer te weten komen over de identiteit van A!

  • Haha heb ik dus wel gedaan, maar veel wijzer word je er echt niet van. Gekke is wel dat het de tweede keer net zo spannend is, misschien omdat je ook al veel vergeten bent. Maar ik ben benieuwd, we komen er snel achter wie A is.

 17. Haha leuk artikel!
  Deze week is het eindelijk zo ver, the big reveAl!!

 18. Julie schreef:

  Haha, ik wou net zeggen ‘knap dat jij slechts 6 vragen hebt!’ :p
  Mijn vriend kijkt ook mee en wij vragen ons vaak ook luidop af ‘Waarom doen jullie alles in het donker???!’ Haha, dat maakt het natuurlijk ook allemaal wel wat spannender! 🙂
  En ik vind Aria ook de knapste van de vier… En Ezra de knapste jongen, dus ik snap waarom hun samen zijn! 😉
  Overigens vind ik Andrew niet zo knap.. 🙂

  • Wat leuk dat je vriend mee kijkt! Mijn vriend zegt elke keer ‘het is echt een meidenserie’ als hij een stukje ziet. Op een of andere manier kijkt hij ook alleen als er iets zoetsappigs is. De horrorstukken mist hij altijd. Aria is zeker bloedmooi, ze verdient Ezra :D. Veel plezier met de aflevering waar we allemaal op wachten.

 19. Wat een leuk artikel! Ik ben ook helemaal in de ban van A maar gelukkig dat de ontknoping nadert want het werd toch echt een beetje langdradig en soms was ik gewoon de draad kwijt. I’m totally clueless wie A is, al zal het wel geen complete verrassing zijn. Ik ben HEEL benieuwd 🙂

 20. Iris schreef:

  Ik begon vorige week totaal te twijfelen of A niet Andrew is. Ik zag trouwens op IMDB dat er nog twee seizoenen komen dus vraag me af of we dinsdag echt weten wie ‘A’ is

 21. Xa schreef:

  Het zou wat zijn als er nog 2 seizoenen aankomen dat ze daadwerkelijk verklappen wie A is. Nu weer wachten op seizoen 6. Ik heb wel een vermoeden maar zit altijd met alle films en series ernaast. Ik denk in ieder geval een man ;).

  Wat een leuke blog btw, ik zag PLL staan en gezien ik zo hooked ben aan die serie moest ik eerst even dit artikel lezen.

  Ga nu even verder door je blog scrollen. Heerlijke dag ervoor.

  X

 22. siena schreef:

  Hoeveel serrie komem er nog wil dat er nog duizenden komen

 23. Florentine schreef:

  PLL is zo leuk!!!

 24. Jamie schreef:

  Ik denk dat Mona -A is want op het feest van “camp Mona” kwam Hanna erachter wie -A was en op dat moment was Mona weg van het feest….

 25. Plllover+gg schreef:

  Ja ze zeggen dat er nog een seizoen 7 komt en weer een nieuwe A
  Hoe? Hoeveel A’s wil je hebben

 26. Disha schreef:

  Ik weet wie “A” is heb het allemaal al gezien .19 jan komt deel 2 van seizoen 6 en misschien ook seizoen 7. En het kan dat dan Aria niet meer mee doet en “A” is echt ver gezoecht .

 27. Jip schreef:

  Ik vind het wel een beetje raar dat A elke keer op nieuw begint als een ander persoon…… ? Maar ik blijf juist daarom kijken. En het is inderdaad niet slim om elke keer er vandoor te gaan in het donker. Ik ga natuurlijk niet zeggen wie A is want er zijn mensen natuurlijk nog niet zo ver. Maar als je dit leest terwijl je Pretty Little Liars niet kijkt het is echt een aanrader. ??

 28. romy schreef:

  HeyHey,

  Wij zijn bezig met het organiseren van een PLL Fandag in Nederland. Zouden jullie onze pagina willen liken ?

  https://www.facebook.com/Pretty-Little-Liars-Amsterdam-1697966833824115/

 29. Natalie schreef:

  Hey, ik ben nu bij serie 4 met kijken en het is inderdaad heel verslavend. Maar ik wil graag weten in welke aflevering Aria en Ezra weer bij elkaar komen! Wie helpt me? (P.s ik ben heel nieuwsgierig en ik heb opgezocht wie A is en nu weet ik het)

 30. Natalie schreef:

  Thnx, Hoe of waarop kijken jullie dit? Ik kijk netflix maar ik weet niet tot hoe ver dat gaat

  • Ik keek het al voordat Netflix bestond, daarna ben ik over gegaan op Netflix. Wel zo makkelijk met ondertiteling. Tot en met seizoen 6 staat het op Netflix. Nu kijk ik weer via putlocker, zonder ondertiteling. Hopelijk staat seizoen 7 op Netflix als je zover bent. Veel kijk plezier!

 31. Natalie schreef:

  Dankje??

 32. Natalie schreef:

  Bij 4×25 en 5×4 zit geen ondertiteling op netflix. ??

 33. Anne schreef:

  Heeee, wie denken jullie wie A.D Is?

 34. Jolieke schreef:

  Ik ben nu heel erg benieuwd en wil er heel graag antwoord op zijn de meiden nu nog vriendinnnen in het echte leven.?

 1. maart 23, 2015

  […] een kop warme thee en PLL. Begrijp jij alles van Pretty Little Liars? Ik niet hoor, mijn grootste onbegrip betreft Pretty Little Liars heb ik opgesomd in de blog van afgelopen vrijdag. Al […]

 2. april 6, 2015

  […] thuis ben ik op de bank geploft met Pretty Little Liars. Ik at een speltpizza met champignons, paprika, sla en overig chorizo. Het scheelt dat er geen kaas […]

 3. augustus 31, 2015

  […] maken. Om even nergens aan te hoeven denken. Maar dinsdag genoot ik eerst nog lekker van de bank, Pretty Little Liars (eindelijk weet ik wie A is) en warme koffie (brr, wat was het toch […]

 4. september 23, 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com