♥ Positief zijn & zoeken naar magie

Een glas is half leeg of halfvol. Die van mij is altijd halfvol en daar krijg ik vaak complimenten over. Lief, maar ook gek want positief zijn is voor mij iets heel natuurlijks. Het maakt mijn dag zoveel leuker. Hoe je positief kan blijven? Het is is eigenlijk heel simpel…

Een tijdje geleden schreef ik deze blog met pen en papier. Even geen afleiding van mijn e-mail, andere websites of sociale media. Ik schreef het op de ouderwetse manier, omdat ik graag iets persoonlijks wil delen en dat kost extra concentratie. Vele malen krijg ik van mensen te horen dat ze het zo knap vinden dat ik zo positief kan zijn. En dat vind fijn om te horen. Want dat is wat ik wil zijn, wat ik wil uitstralen en vooral wat ik andere graag mee wil geven. Positief zijn!

happy summer feelingNooit eerder heb duidelijk geblogd over mijn ongeluk en de gevolgen hiervan. Waarom? Omdat het er voor mij eigenlijk niet toe doet. Dit is nu mijn leven, dit zijn de riemen waarmee ik moet roeien. En dat gaat prima, mits ik het op de juiste manier doe. Sterker nog ik denk juist dat ik meer kan genieten van de dingen die ik doe, omdat ik langzamer ga. Omdat ik mij er meer van bewust ben.
Er komt overigens wel een reeks met blogs over leven met een hersenletsel. Ik denk namelijk dat het net meer inzicht geeft in wie ik ben, waar ik voor sta en hoe positief zijn mij verder helpt. Hopelijk helpt het jou ook verder.

Positief zijn

Positief zijn is niet voor iedereen altijd makkelijk. Ik had er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om de riemen weg te gooien, alles waar ik vond stond kan ik niet meer. Had ik kunnen denken. Maar dat deed ik niet. In plaats daarvan focuste ik mij op de dingen die ik nog wel kon, ookal was het nu maar 10 minuten. Focussen op dingen die niet meer kunnen of tegenzitten brengt je nergens en daardoor maak je niks leuks mee. Waardoor je uiteindelijk alleen maar in een neerwaartse spiraal terecht komt. En ja, het is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
Elke dag weer is het voor mij ook een gevecht. Ik sta met mijn beperkingen op en ga er mee naar bed. Als ik mag kiezen ben ik liever gezond en werk ik liever minimaal 40 uur in de week. (Geloof mij,  je werk is leuk 😉.  Je kan tenminste werken en gewone dingen doen). Maar die keuze heb ik niet en ga ik ook niet meer krijgen. Daarom focus ik mij er ook niet op. Het is namelijk zonde van je energie om je te focussen op dingen wat je niet kan. Het kan niet, accepteer het en ga verder. Door je op het negatieve te blijven focussen krijg je het echt niet voor elkaar!
Als je de situatie niet kan veranderen, dan blijft er heel simpel over doen wat je wel kan en daarvan genieten. Je mindset kan je altijd aanpassen naar iets positiefs! 
positief zijn quoate magic

Opzoek naar magie

Ookal zit het soms tegen, of gaan de dingen anders dan gepland. Er is één ding wat ik nooit zou kunnen laten. Ik zou het nooit op kunnen geven om opzoek te gaan naar een klein stukje magie in de dag. Dat kleine beetje magie, wat misschien wel een een lekkere warme kop thee kan zitten geeft hoop. Dat kleine beetje magie geeft de mogelijkheid om te genieten. Het zorgt ervoor dat je het volhoudt om positief te zijn.
happy positief denkenIk zelf omschrijf mijn geluksmomenten altijd in diaryblogs. Door foto’s te maken van mooie momenten en het te omschrijven zorg ik er voor dat ik mij blijf focussen op de leuke dingen van het leven. Door er extra bij stil te staat creëer je meer bewustwording van het mooie moment. Want als je goed kijkt bevat een dag veel mooie momenten, je moet er alleen je ogen voor openen!
♥ Waar vind jij je magie in? Door welke kleine dingen kan jij positief zijn?
Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

  1. Annemieke schreef:

    Mooie blog! En zo true! Ik denk dat veel mensen een voorbeeld aan jouw positiviteit hebben, mag je trots op zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com