♥ Positief zijn & zoeken naar magie

Een glas is half leeg of halfvol. Die van mij is altijd halfvol en daar krijg ik vaak complimenten over. Lief, maar ook gek want positief zijn is voor mij iets heel natuurlijks. Het maakt mijn dag zoveel leuker, hopelijk maak ik met deze blog jouw dag een beetje leuker.

Een tijdje geleden schreef ik deze blog met pen en papier. Even geen afleiding van mijn e-mail, andere websites of sociale media. Ik schrijf het op de ouderwetse manier, omdat ik graag iets persoonlijks wil delen en dat kost extra concentratie. Vele malen krijg ik van mensen te horen dat ze het zo knap vinden dat ik zo positief kan

zijn. En dat vind fijn om te horen. Want dat is wat ik wil zijn, wat ik wil uitstralen en wat ik andere graag mee wil geven. Positief zijn!
happy summer feelingNooit eerder heb duidelijk geblogd over mijn ongeluk en de gevolgen hiervan. Waarom? Omdat het er voor mij eigenlijk niet toe doet. Dit is nu mijn leven, dit zijn de riemen waarmee ik moet roeien. En dat gaat prima mits ik het op de juiste manier doe. Sterker nog ik denk juist dat ik meer kan genieten van de dingen die ik doe omdat ik langzamer ga.
Toch heb ik besloten om in de toekomst blogs te gaan schrijven over mijn hersenletsel. Ik denk namelijk dat het net meer inzicht geeft in wie ik ben, waar ik voor sta en hoe positief zijn mij verder helpt. Hopelijk helpt het jou ook verder.

Positief zijn

Positief zijn is niet altijd makkelijk. Ik had er ook voor kunnen kiezen om de riemen weg te gooien, maar dat brengt je nergens en daardoor maak je niks leuks mee. Waardoor je alleen maar in een neerwaartse spiraal terecht komt. En ja, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Elke dag weer is het een gevecht, ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Als ik mag kiezen ben ik liever gezond en werk ik liever minimaal 40 uur in de week. (Geloof mij,  je werk is leuk 😉.  Je kan tenminste werken en gewone dingen doen). Maar die keuze heb ik niet en ga ik ook niet meer krijgen. Dus daar focus ik mij ook niet op. Het is zonde van je energie om je te focussen op wat je niet kan. Het kan niet, accepteer het en ga verder. Door je er op te blijven focussen krijg je het echt niet voor elkaar. Dan blijft er over doen wat je wel kan en daarvan genieten.
positief zijn quoate magic

Opzoek naar magie

En natuurlijk is het soms lastig om te genieten als je met een hoofd rondloopt dat op ontploffen staat van de pijn en je een lichaam hebt wat niet doet wat jij wilt. Maar er is een ding wat ik nooit zou kunnen laten. Ik zou het nooit op kunnen geven om opzoek te gaan naar een klein stukje magie in de dag. Dat kleine beetje magie, wat misschien wel een een lekkere warme kop thee kan zitten (ik omschrijf mijn geluksmomenten altijd in diaryblogs), geeft hoop. Dat kleine beetje magie geeft de mogelijkheid om te genieten. Dat kleine beetje magie zorgt ervoor dat je het volhoudt om positief te zijn.
♥ Waar vind jij je magie in? Door welke kleine dingen kan jij positief zijn?
Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com