♥ Ontspannen slapen met het Energy + kussen

Een blog over een kussen, waarom zou ik daar een blog over schrijven? Het antwoord is eigenlijk heel erg simpel, hij ligt zo lekker! Mijn bed ligt lekkerder door het kussen, waardoor ik ontspannender lig, ik weer beter slaap en dus ook uitgeruster wakker wordt. De dag is daardoor ook weer extra leuk! Wat een goede kussen wel allemaal niet voor kan zorgen.

Halverwege april kreeg ik het Energy+ NASA traagschuim kussen binnen. Ik test het dus nu zo ongeveer twee weken en ik denk dat ik een goed oordeel kan vellen.

DSC00819-1

Energy+ belooft het volgende over het therapeutische kussen:

♥ Correcte ondersteuning van het hoofd
♥ Ontspant hoofd, nek en schouders
♥ Juiste houding van de nekwervels
♥ Perfecte vochtregulatie en aangename ventilatie
♥ Geschikt voor elk type slaper
♥ In hoogte verstelbaar

Voor mijn ongeluk sliep ik zonder kussen. Daarna ben ik op een kussen gaan slapen, omdat het iets zachter ligt op mijn hoofd (ik kan weinig druk hebben op mijn hoofd). Daarnaast kon ik ook niet meer zonder slapen omdat ik anders een knik in mijn nek heb, maar het kussen moest ook weer niet hoog zijn. Mijn nek- en rugwervels moe(s)ten op één lengte liggen. Ik heb er nu minder last van, maar ik lig op weinig manieren echt lekker. Bij de Ikea had ik al een ergonomische kussen aangeschaft (wel een goedkope variant), maar na een paar weken daarop proberen te slapen heb ik het weg gedaan. Veel te hard en te hoog. Uiteindelijk ben ik op mijn sierkussen van de bank gaan liggen. Niet echt ideaal, maar het lag tot nu toe het beste.

energy +

Het kussen komt in een mooie draagtas, zodat je het altijd gemakkelijk mee kan nemen. Om het kussen zit een witte ClimaBest hoes, deze kan je er middels het open van een rits makkelijk afhalen. De hoes is wasbaar op 60 graden. Wel zo hygiënisch.

DSC00897-1

DSC00899-1 Mijn eerste indruk van de kussen was erg positief. Het voelt stevig, maar ook zacht tegelijk. Ik had al gelijk zin om naar bed te gaan toen ik het kussen voelde. Alleen de eerste nacht verliep toch minder fijn dan verwacht. Ik word wakker met mega pijn in mijn nek. Logisch ook, want het kussen was voor mij veel te hoog. Helaas heb ik een aantal dagen met een pijnlijke nek en schouders rondgelopen, door mijn eigenwijsheid. Stom! Het grote voordeel van het Energy+ NASA traagschuim kussen is dat je het door het eruit halen van traagschuim helemaal op de juiste hoogte kan verstellen. Je haalt eerst de hoezen van het kussen af, vervolgens rits je het kussen aan de zijkant open en je kan met de hand de traagschuimvlokken eruit halen. Het gaat heel gemakkelijk. Ik heb tot  twee keer toe traagschuim eruit uitgehaald en de derde keer heb ik er weer een heel klein beetje in gedaan en nu heb ik het perfecte kussen! Mijn oude kussen is van het bed verbannen!

energy +1

Meestal ga ik eerst gezellig tegen mijn vriend aan liggen (om vervolgens ver uit elkaar in slaap te vallen aangezien hij te veel beweegt tijdens zijn slaap).  Ik lag op zijn kussen. Het dacht wat ligt het lekker en dacht nog dat mijn speciale kussen misschien wel overbodig was. Zijn goedkope Ikea kussen lag toch eigenlijk best lekker. Ik kon mijn draai niet echt vinden toen ik weer op mijn speciale Energy+ NASA kussen lag. Ik vroeg me af waarom het niet lekker lag. Ik draaide het kussen om om te kijken of het daar aan lag, nee het lag nog steeds niet lekker. Ineens vroeg mijn vriend, ‘lig je niet lekker? ‘. Ik keek naar zijn glimlach op zijn hoofd en ik begreep het ineens. Hij had mijn kussen. Haha, heel flauw. Met tegenzin gaf hij mijn kussen terug, want hij vond het toch ook wel erg lekker liggen.

Iejoor is ook fan van het Energy + NASA traagschuim kussen

Iejoor is ook fan van het Energy+ NASA traagschuim kussen

Met mijn aandoening is een goede nachtrust erg belangrijk. Zonder een goede nachtrust houd ik dag echt niet vol. Het was even zoeken naar de juiste verhouding, maar ik ben super blij met het kussen. Gelukkig slaap ik nu erg goed. Eindelijk heb ik een kussen gevonden dat aan al mijn eisen voldoet. Een voordeel is trouwens ook dat het Energy+ NASA traagschuim kussen anti-allergisch is. Wel zo handig met mijn huisstofmijtallergie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu ook wel erg benieuwd ben naar de matrassen. Als ons matras op is, gaan we hier zeker naar kijken. Wil je nog meer informatie, kijk dan even op de website van Energy+. Via de website kan je het kussen bestellen voor €69,-. Je mag met het kussen thuis eerst 14 dagen proefslapen, mocht het dan nog niet bevallen (wat ik me niet kan voorstellen) dan kan je het geheel kosteloos terugsturen. Bevalt het wel (kan niet anders), dan hoef je pas na de 14 dagen te betalen.

♥ Wat voor een kussen heb jij? Een speciaal of een doodnormaal kussen?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

13 reacties

 1. Marlies schreef:

  Ik lig nu op 2 kussens. 1 is te laag en 2 is eigenlijk te hoog. 1 van de kussens is van dons en die komen zelfs af en toe door het kussen heen prikken. Niet prettig. Ook maar eens gaan shoppen!

  • Jouw kussens klinken niet echt ideaal, nee. Het is echt fijn dat je de Energy + kussens helemaal zelf op maat kan maken. Lig je altijd goed! Ik zou het zeker proberen, je hebt altijd de 14 dagen proefslapen.

 2. Jana schreef:

  Ik heb een normaal kussen maar dit klinkt wel heel fijn 🙂 Trouwens grappig dat je vriend je kussen had ‘gestolen’ hehe 🙂

  • En ook niks zeggen, heel gemeen. En begrijpelijk 😉 . Ik vond een kussen altijd maar een kussen. Nooit geweten dat er zoveel verschil tussen zat. Als je ooit nog op zoek bent, dit is echt een aanrader.

 3. Jill schreef:

  Wat fijn dat je zo tevreden bent over je nieuwe kussen! Ik heb 2 ‘onbekende’ kussens, en nog 2 extra kussens van Esprit. Ik vind een goed kussen ook heel belangrijk anders heb ik de volgende dag echt last van mijn nek en/of rug!

 4. pamela schreef:

  ik heb een heel erg simpel kussen. ik heb een erg duur matras omdat ik veel rugklachten heb dus heb bespaart op mijn kussen.

 5. Gemma schreef:

  Wat super dat je nu een kussen hebt gevonden waar je lekker op kan slapen. Ik slaap zelf ook met een Energy+ kussen en heb ook het matras. Deze kan ik je echt aanraden!

 6. Marcella schreef:

  Goed om te lezen dit! Ik heb best wel erg veel behoefte aan een goed kussen. Deze lijkt me dan ook perfect. Moet ik echt eens proberen, want die goedkope kussens zijn nou eenmaal niet zo heulll erg fijn.

  • Ik had eigenlijk niet verwacht dat het zo veel scheelt, maar het is echt je geld waard. Je kan het 14 dagen proberen, ik vind dat echt een super deal. In een winkel kan ik echt niet inschatten of iets lekker ligt.

 7. Jorien schreef:

  Haha wat flauw van je vriend dat hij je kussen afpakte! Maar fijn dat je zo lekker slaapt op dit kussen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com