♥ Nieuwe keukenstijlen zonder te verbouwen

Een rommelige keuken is een teken van geluk. In een keuken moet nou eenmaal gekookt worden en dan kan het niet altijd netjes blijven. Een keuken pas je niet vaak aan, een verbouwing is toch een hele investering. Maar toch kan je de keuken heel gemakkelijk aanpassen naar verschillende keukenstijlen zonder te verbouwen.

nieuwe keuken inrichting

Mijn simpele oude keuken in Haren

Wanneer je in een huurhuis komt zit er meestal een standaard keuken in (had ik ook in mijn huurhuis keuken) en die ga je niet helemaal verbouwen, mist je geld te veel hebt. Maar het geldt ook voor een koophuis. Alleen hier wil je wel eerder in investeren. Toch is het vaak zo dat men ervoor kiest om het te laten zoals het is. Vaak omdat de basis goed is, en je het geld eerst aan andere dingen wilt besteden. Maar hoe druk je er dan je stempel op? Hoe maak je dan je keuken eigen? Het is heel makkelijk om verschillende keukenstijlen toe te passen aan je keuken zonder heel veel geld uit te geven.

De basis van een goede keuken

Onze keuken is opzich een prima keuken, maar ouderwets. De basis is goed, daarom komt er geen nieuwe keuken in. Het is zonde om iets wat goed is te vervangen. Met de basis moet je denken aan een hittebron (mijn voorkeur gaat toch echt uit naar gas, maar wij hebben thuis een inductiekookplaat waar ik nog steeds aan moet wennen), afzuigkap, koelkast, wasbak, goede kasten en eventueel een vaatwasser (ik kan niet zonder hoor!) en een vriezer.

De basiselementen van een goede keuken hoef je over het algemeen niet vaak te vervangen. Bij alle keukenstijlen heb je de basiselementen nodig. Het hoeft eigenlijk alleen vervangen te worden als het niet meer goed werkt.  Dit scheelt enorm in de kosten als je je keuken toch wilt veranderen.

Verschillende keukenstijlen en simpele aanpassingen

Verschillende keukenstijlen kan je door simpele aanpassingen terugbrengen in je keuken zonder je hele keuken te hoeven verbouwen. Met de volgende tips kan je op een budgetmanier kiezen uit keukenstijlen die bij jou passen, want ook in de keuken is het toegestaan om stijlen te mixen!

Goed opruimen en organiseren
Voordat je begint met je keuken opknappen is het belangrijk om goed op te ruimen. De keuken is al zoveel frisser als alles weer een georganiseerde plek heeft en schoon is. En stiekem kom je vaak ook nog dingen tegen in keukenkasten waarvan je het bestaan al bijna vergeten was.

Pas de keukenkasten aan
Een hele simpele manier om de uitstraling van de keuken te veranderen is de keukenkasten te veranderen. Voor verschillende keukenstijlen zijn er verschillende opties.
Zo kan je de keukenkasten bijvoorbeeld verven. Voor een wat meer landelijke uiterlijk kan je de keuken kasten bijvoorbeeld offwhite verven en ze versieren met een latje. Voor een warme keukenstijl kan je de kastendeuren ook vervangen met houten deuren. En voor een meer industriële look verf je ze grijs. Of ga voor krijtverf en maak er mooie tekeningen op of inspirerende quotes.

Mand ikea plank action nieuwe keuken

Nieuwe handgrepen

Van oudbollige ronde knopjes met een goud rondje naar strakke strakke rvs handgrepen. Of mix hierin de keukenstijlen als je een beetje out of the box wilt denken. Ik zelf vind dit iets te druk, maar het kan. Wat ik mij wel kan voorstellen is dat je kiest voor een greeploze keuken. Dit zorgt voor veel rust in de keuken.

Bewerk de tegels

Netzoals de keukenkasten kan je tegels ook op verschillende manieren aanpassen. Je kan de tegels verven met afwasbare muurverf of met latex en dan een vernislaag in de kleur die past bij jou stijl. Maar je de tegels ook beplakken met speciale tegelstickers, wel of niet in een patroon. Wil je helemaal af van de tegels dan kan je er ook een plaat voor maken.

Nieuw werkblad

Een aanpassing die iets meer geld kost, maar wellicht wel de investering waard is is het aanpassen van het werkblad. Het vervangen van je werkblad geeft de keuken een hele nieuwe look. Er bestaan onder andere werkbladen van kunststof, beton, marmer en hout. Zelf vind ik een houtenlook werkblad heel erg mooi en warm. Maar het moet ook bij je huis passen.

posters.nl quotes nieuwe keuken keukenstijlen

Nieuwe keuken accessoires

De meest budget variant van de keuken aanpassen is de keuken opnieuw decoreren. Denk hierbij aan planten (heb je mijn tips voor kruidenplanten in leven houden al gelezen?), posters, rekken, manden en kruidenpotten. Verschillende keukenstijlen kan je hier ook weer mixen.

Met simpele aanpassingen kan je dus je keuken gemakkelijk laten voldoen aan de keukentrends van 2018 zonder veel geld uit hoeft te geven. Met een paar simpele stappen kan je de basiskeuken helemaal aanpassen naar je eigen smaak. En onthoud dat je keuken best een beetje rommelig mag zijn als je er éénmaal aan het koken bent. Er moet toch geleefd worden!

Is jouw keuken helemaal naar jouw smaak?  Wat wil je veranderen? En welke keukenstijlen vind jij mooi?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com