♥ Een nieuwe bril uitzoeken, waar moet je op letten?

Je moet knijpen om de verkeersborden te lezen, of als je televisie kijkt kan je ondertiteling niet altijd goed lezen. Het waren voor mij de tekens dat het tijd werd voor een nieuwe bril. Maar een bril uitzoeken is toch een ding. Want hoe weet je nou wat bij je past en waar je op moet letten? En wat gebeurd er allemaal tijdens een bril uitzoeken?

specseavers bril uitzoekenHet sluipt er stiekem in. Je knijpt steeds iets meer met je ogen totdat het niet meer genoeg helpt. De letters blijven wazig en het kost je teveel moeite en tijd om te lezen. En dan ineens bedenk je he misschien heb ik wel een bril nodig. Het overkwam mij toen ik achter in het collegezaal zat toen ik begon te studeren. Ineens kon ik de letters op het bord niet meer lezen. Ik moest een bril uitzoeken, ik ging toen voor een goedkope variant ergens want ik had het alleen in de collegebanken nodig. Dit is ondertussen al 12 jaar geleden en ik heb twee brillen versleten. Na een goedkope bril ging ik naar een dure opticien. Een bril uitzoeken ging daar iets anders. Er werd meer gemeten en meer gelet op mijn gezicht. Ik kwam uiteindelijk thuis met een fel rode bril. Achteraf niet de beste keuze. Het paste niet helemaal bij mij. Maar hoe kies je dan wel de juiste bril uit?

Een bril uitzoeken bij Specseavers

Eén ding wat ik in mijn bril carrière heb geleerd is dat je helemaal niet perse naar een dure opticien hoeft voor goede hulp. Ik werd namelijk nog veel uitgebreider geholpen bij Specseavers. Ik moest echt een nieuwe bril uitzoeken. De oude rode zat voor geen meter, ik voelde mij er niet fijn bij en zonder bril ging ook niet meer. Door mijn hersenletsel en vermoeidheid moest ik steeds meer knijpen.

specseavers groningen bril Ik werd onwijs vriendelijk ontvangen bij Specsavers, vriendelijk en professioneel. Eerst werd een voor meting gedaan. Daar meten ze of je verziend of bijziend bent of astigmatisme hebt. Daarna meten ze de druk in het oog. Bij mij zit het iets aan de hoge kant en ik kreeg dan ook het advies om het jaarlijks te controleren. Iets wat ik nog niet eerder had gehoord.

bril uitzoeken specseavers ogen metenNa de meting krijg je de echte oogtest. Na het beantwoorden van een aantal vragen controleert de opticien de sterktes en drukmetingen nog een keer. Daarna wordt de exacte sterkte gemeten met de refractor. Hierbij moet je door verschillende lenssterktes kijk en de letters op het testscherm lezen. Hierbij moet je aangeven of je het elke keer beter of slechter kan zien. De ogen worden eerst apart getest en daarna samen. Wanneer de sterkte is besproken wordt het nog één keer getest met een proefmontuur.

Met de montuurspecialist een bril uitzoeken

Het fijne is dat je bij Specseavers samen met een montuurspecialist een bril gaat uitzoeken. Hij kijkt naar je gezichtsvorm, je haren, huidskleur, maar ook wat voor een type je bent. De eerste keer dat ik binnen kwam ging ik opzoek naar brillen, toen nog zonder enige begeleiding. Ik dacht dat een cateye achtige bril mij helemaal niet zou staan, maar het bleek anders. Na advies zag ik dat ik zelf helemaal niet de beste brillen had uitgezocht. En de brillen waarvan ik dacht dat het niks zou zijn stonden verrassend leuk.

specseavers bril uitzoeken montuur

dit is een te breed montuur voor mijn gezicht

Nadat je een montuur hebt uitgezocht wordt er een speciale foto gemaakt. Namelijk met de Digitale Precisie meter. Hiermee meten ze hoe ver de glazen het best afgestemd zijn op de ogen en het montuur. Na lang twijfelen, want blijkbaar staan veel brillen mij, koos ik dan eindelijk een bril. Ik besloot er ook een extra coating over de glazen te doen zodat het krasbestendig is. Een paar weken later kon ik de bril ophalen.

bril uitzoeken specseavers monturen

ogen meten specseavers bril uitzoekenBij het ophalen wordt de bril nogmaals nagekeken. Is de sterkte goed en sluit de bril goed aan bij het gezicht. Bij mij moesten de poten iets gebogen worden. Daarnaast krijg je nog advies over hoe je de bril schoon houdt. Met een pasje waarop de sterkte staat, een brillenkoker en natuurlijk je nieuwe bril loop je weer de deur uit.

Tips voor een bril uitzoeken

De allerbeste tip tijdens een bril uitzoeken is; doe het samen met een montuurspecialist. Ze hebben zoveel ervaring en ze zien zo wat het beste bij je past. Maar goed soms is er dus geen montuurspecialist en wordt je aan je lot over gelaten. Zoals ik de eerste keer had.

Kies een bril die bij je persoonlijkheid past
Tijdens een bril uitzoeken bij de dure opticien ging het hier bij mij mis. Een fel rode bril zou ik nooit meer kiezen. Rood is wel een favoriete kleur, maar als bril was het te opvallend. De aandacht ging geheel naar de bril, het was geen geheel. Kies dus iets wat een afspiegeling is van wie jij bent.

Het moet passen bij je vorm gezicht
Bij een bril uitzoeken moet je goed kijken naar je vorm van het gezicht. Mijn eerst bril was bijvoorbeeld veel te recht, hierdoor kreeg ik een hoekig gezicht. De gouden regels zijn; een hoekig montuur past het best bij mensen met een rond gezicht. Bijna elk montuurvorm past bij mensen met een ovaal gezicht. Een dun en ovaal montuur past het beste bij een driehoekig of hartvormig gezicht. Daarnaast moet je montuur niet breder zijn dan je gezicht.

Kijk goed naar wat voor een type persoon je bent
Denk hierbij aan je huids- en je haarkleur. Wanneer je een wintertype bent passen heldere en koele kleuren het beste.Bij voorjaarstype passen kleuren als natuurwit, beige, lila, warme bruine kleuren, goudgeel, beige of kreeftrood het beste.Ben je een zomertype dan kan je het beste gaan voor niet te opzichtige kleuren. Ga voor grijsblauw, roze, zilvergrijs en perkamentwit. Aardkleuren passen het best bij herfsttypen.

Kies een comfortabel montuur
Het belangrijkst is dat een montuur lekker moet zitten. Let er op dat de neus van de bril stevig op de neusbrug zit en er niet vanaf glijdt. Hij moet niet drukken op je slaap en een lichte druk achter de oren is toegestaan. De lengte van poten kunnen wel bijgesteld worden, maar het moet niet afzakken van je gezicht.

specseavers bril uitzoeken tips reviewIk draag mijn bril nu ik het juiste advies heb gehad met veel plezier. Een bril uitzoeken is met goede hulp zoals bij Specseavers veel makkelijker. Daarnaast is het ook nog eens goed betaalbaar. Ik hoef nu in ieder geval niet meer te knijpen en kan gewoon de hele dag ontspannen kijken zonder vermoeide ogen.

Vind jij een bril uitzoeken ook zo lastig? Wat zijn jouw bril uitzoeken ervaringen?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com