♥ Minder op je mobiele telefoon, meer tijd voor goals

Totale paniek heerst er wanneer ik mijn telefoon kwijt ben. En de deur uit gaan zonder telefoon is ook echt een no go. Alsof je afhankelijk bent van je mobiele telefoon en van alles mist op social media. Zo voelt het soms. Maar is dat zo?

casetastic navy stone All Lovely Things mobiele telefoon

De telefoon zit zo ongeveer aan mij vastgeplakt. Het eerste wat ik doe als ik wakker ben is Instagram checken. Als ik ’s avonds op de bank zit staar ik grotendeels van de avond naar mijn beeldscherm. Wat ik eigenlijk bekijk weet ik niet. Ja, ik scroll door de foto’s op Instagram van mijn favorieten influencers en vrienden. Check Facebook een keer en dat weer opnieuw. Maar eigenlijk zie ik het niet eens allemaal heel bewust. Waarom doe ik dat eigenlijk? In plaats daarvan kan ik ook makkelijk met vrienden praten (in real life), werken of juist rust pakken.

Waarom zit ik zo veel op mijn mobiele telefoon?

Hier moet ik even over nadenken, maar al snel kom ik erop dat de mobiele telefoon een opvuller is. Een vuller voor het eventjes niks. Tegenwoordig zijn we constant opzoek naar prikkels, we willen iets te doen hebben. Maar wat is er mis met even niks doen? Voelen we ons dan nutteloos? Een leegte?

caseall exetube

Ik gebruik mijn mobiele telefoon zelfs om te sporten

De mobiele telefoon is een afleider. Het vult een stil moment op. Vooral als we moeten wachten. Als ik bij de bushalte sta te wachten op de bus doe ik dat altijd met mijn mobiele telefoon. Wat moet je anders doen? Maar ik kan dan ook een rustmoment pakken of mijn ogen open voor de mooie dingen om mij heen. Daarnaast is het ook een afleider van mijn ‘werk’. Als ik even geen zin meer heb pak ik al snel mijn telefoon. Even kijken wat er op social media is gebeurd. Maar word ik hier nou echt gelukkiger van? Ja, ik vind het leuk om foto´s te zien van mijn nichtje die in Helsinki woont. Het voelt een beetje alsof ze dichterbij is. Maar heb ik echt alle foto´s nodig van mensen die ik niet ken om gelukkig te zijn? Het antwoord is nee.

Hoe je je mobiele telefoon wel kan gebruiken?

Er zijn verschillende apps om je te helpen om minder gebruik te maken van je mobiele telefoon. Zo heb je bijvoorbeeld voor iOS en Android de app BreakFree en Offtime. Ook de apps Quality Time (Android) en Moment (iOS) brengen je gebruik in kaart. Aan de hand daarvan kan je zogenaamde breaks instellen zodat je je mobiele telefoon minder gebruikt. Juist het in kaart brengen van het gebruik is denk ik goed. Ik ga dat ook doen, want ik vind het zonde dat er veel tijd verloren gaat. In de tijd dat ik loos naar mijn beeldscherm staar kan ik ook weer stappen zetten zodat ik dichter bij mijn goals kom (al vertik ik het nog steeds om een doeljunkie of kickverslaafde te worden).

mobiele telefoon verslaving all lovely things

Gebruik het waarvoor het echt nodig is, zoals bellen. Zelf heb ik nu een sim only abonnement met onbeperkt bellen. Maar eigenlijk bel ik bijna nooit. Bijna al het contact gaat via What’s app. Ik vind het makkelijker om te reageren wanneer ik daar tijd voor heb. Daarnaast is bellen met mijn hersenletsel best vermoeiend. Ik kan mij dan nog moeilijker concentreren op het gesprek, dus appen is voor mij echt een uitkomst.

Mijn mobiele telefoon gebruik ik ook vaak om foto’s te maken. Zelf doe ik dit met de Samsung s6, maar stiekem wil ik graag wel een nieuwe. De nieuwe telefoons, zoals de Samsung S8 of de Iphone X die je onder andere bij Mobiel.nl kan bestellen maken echt haarscherpe foto’s. Heel erg fijn als je een dagje ergens naartoe gaat. Ik heb namelijk niet altijd zin om mijn camera overal naartoe te slepen.

casetastic coffee mobiele telefoon

Wat voor mij heel goed werkt is om geluid uit zetten. Hierdoor word ik minder afgeleid. Dit geldt ook voor verschillende lichtjes. Alle vormen van overprikkeling heb ik uit gezet. Dit zorgt voor minder onrust. Hierdoor kom ik meer in een flowstaat en kan ik mij weer beter focussen op wat echte belangrijk is. Ik geef mijzelf een paar momenten op de dag waarop ik wel mag kijken. Al moet je wel uitkijken dat het pakken van je mobiele telefoon geen beloning gaat worden, dat stimuleert de verslaving namelijk alleen maar.mobiele telefoon instagram

Ik ben heel benieuwd of ik mijn mobiele telefoon verslaving kan minderen. De app Offtime gaat mij hier denk ik echt bij helpen. De apps Facebook en Twitter heb ik in ieder geval al van mijn telefoon verwijderd. Dat zijn al twee afleidingen minder.

♥ Hoe omschrijf jij je mobiele telefoon gebruik? Ben je ook net zo verslaafd als ik? En wat zijn jouw afkicktips?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com