♥ Met één munt kan je rijk en gelukkig worden

Succes hebben en doelen halen. In de huidige samenleving wordt er bijna van je verwacht dat je altijd op highs zit. Presteren moet we en tegelijkertijd moet je fit zijn, een goed onderhouden sociaal leven hebben en je moet je vooral laten zien op social media. Je beste plaatje natuurlijk. Maar wat als je niet in die high flow zit? Kan je dan wel gelukkig zijn? Door het luisteren van een podcast zag ik het in, met één munt kan je zeker rijk en gelukkig worden!

gelukkig worden 1 munt theorie ebike rugzak routeGek genoeg was het de eerste podcast die ik ooit aanzetten. Het was de podcast die mij inzicht gaf in mijn leven en hoe ik het kan veranderen. In de blogs Comfortzone en tijd om angst te overwinnen , Op zoek naar balans tijdens drukte en grote veranderingen en Zelf op de foto staan, hoe doe je dat? schreef ik al over mijn zoektocht naar geluk en balans. Over mijn onzekerheden die door het perfecte leven op social media wordt geschetst. Langzaam aan vond ik mijzelf terug, vooral door mijn eigen plan te trekken en naar mijn eigen lichaam te luisteren in plaats van te voldoen aan de maatschappij. Maar de podcast van Gretchen Ruben, van Happier, opende mijn ogen.

De één munt theorie kan je rijk maken

De één munt theorie is eigenlijk heel simpel. Als 10 munten niet genoeg zijn om iemand rijk te maken, wat als je één munt toevoegt? Wat als je er nog één toevoegt? En nog één? En nog één? Op een gegeven moment heb je genoeg munten om je rijk te voelen. En dat door er elke keer maar één munt toe te voegen.

Gretchen Ruben probeert zo in te laten zien dat één actie los misschien nutteloos voelt, maar uiteindelijk zijn al die kleine acties een deel van een groter geheel. Door die kleine acties vorm je je gedrag, wat uiteindelijk invloed heeft op jou en je mate van gelukkig worden.

geld spaartips voor de vakantie rattan bagDe één munt wordt vaak gebruikt als excuus en terwijl ik naar de woorden luisterde zag ik mijn eigen valkuil in. Ik zat mezelf dwars in mijn weg naar gelukkig worden. Andere zag ik het perfecte lichaam hebben. Mensen met mooie carriere’s komen voorbij op Instagram, ik zag mensen doelen halen en ik? Ik zat thuis op de bank, oververmoeid en onzeker. Ik dacht dat ik alles eruit probeerde te halen, maar er waren te veel één munt excuses.

Eén munt excuses en gelukkig worden

Ik had al zo lang niet meer regelmatig geblogd, wat maakt het uit als ik het nu ook niet doe? Van één snoepje word ik niet dik. Van één keer sporten word ik geen fitgirl, dus wat maakt het uit als ik vandaag niet ga. Maar stiekem paste ik dit vier keer in de week toe. Die ene keer, was helemaal geen één keer. Nee, van één keer sporten wordt je geen fitgirl (vraag is ook of je dat wilt zijn…. ik ga voor fit-ish), maar wat als ik drie keer in een week ja zeg. En als ik dat elke week doe, uiteindelijk wordt je er wel fitter van als je die ene keer gaat!

sporten yoga gelukkig worden

Rijk en gelukkig worden met één munt

We proberen alsmaar excuses te vinden. Ik ben er geheel schuldig aan, in mijn hoofd was één munt niks waard. Ik wilde het grote doel in één keer halen. Haalde ik dat niet, dan zag ik er het nu niet van in om het te doen. Het voelde als falen. Maar die ene munt is zoveel meer waard dan ik dacht. Je wordt niet in één keer rijk of gelukkig, maar door elke keer maar één munt toe voegen kan je het wel worden!

De één munt theorie kan je ook omdraaien. Want is het zo erg als je vandaag nee zegt tegen dat ene snoepje? Nee! En wat is één keer een uurtje sporten op een dag van 24 uur. De afwas, is het zo erg om er nu even vijf minuten aan te besteden? Wanneer ik het opspaar kost het mij veel meer moeite en het huis is opgeruimder als ik het gelijk doe. Werkt ook veel fijner!

gezonder eten kwark fruit gelukkiger wordenNu plan ik om de dag bloggen in (dat lukte niet eens tijdens het verhuizen), maar dan ben ik een hele dag bezig. Met als resultaat dat ik de volgende dag niks kan. Als ik elke dag een klein stukje doe heb ik eind van de week hetzelfde resultaat gehaald alleen kost het mij veel minder energie. Het gaat juist om de kleine stapjes vooruit. Je hoeft niet in één keer naar het einddoel. Het zit vaak in je hoofd (ook al vertik ik het om doeljunkie te worden), maar het beperkt je. Juist de kleine stappen zorgen ervoor dat je makkelijk een verandering toe kan passen zonder het veel moeite kost. Focus je op de kleine stappen en je zal sneller gelukkig worden.

tiny houses gelukkiger worden balans koffie relaxenHet zijn kleine stappen die er misschien in eerste instantie uitzien alsof ze er niet toe doen, maar tel alle kleine stappen eens bij elkaar op. Ze vormen een vermogen. Een vermogen die je elke keer maar één muntje heeft gekost. Door de focus te verleggen van het einddoel naar de kleine stapjes vind ik het veel makkelijker om mijn gedrag aan te passen. Er is minder druk. Ik luister erdoor beter naar mijn lichaam en laat mij minder leiden door wat moet. Door het stap voor stap te bekijken zit ik minder in de knoop met wat er in mijn hoofd moet en wat mijn lichaam kan. Ik pas het nu twee weken toe en ik ben veel meer in balans. Door die ene munt kan je echt gelukkig worden. En letterlijk rijk wanneer je elke keer een munt in een spaarpot doet als je een stap hebt gezet!

Wat is jouw grootste één munt excuus? Hoe kan jij gelukkig worden met de één munt theorie? Focus jij je liever op het einddoel? Of op de kleine stappen?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

1 reactie

 1. edwin schreef:

  Dag Mandy,

  Wat een prachtige blog heb je geschreven en sowieso vind ik jou blog een verijking voor mensen die naar duurzaam geluk zoeken. Al zouden maar net wat meer mensen dit soort blogs lezen, dan zal er al meer positiviteit zijn in de wereld. De éénmunt theorie is goed gevonden haha. De manier hoe jij dit belicht is gewoon heel tof.

  Ik schrijf zelf gratis cursussen en eentje daarvan is : Hoe word je gelukkig met jezelf: https://jouwnatuurlijkegezondheid.nl/2018/10/20/hoe-word-je-gelukkig-met-jezelf/

  Ik zou het ontzettend tof vinden als je even naar de cursus kijkt en of je denkt dat het waarde heeft voor mensen. Mocht dat het geval zijn, misschien kan deze gratis cursus dan eens delen op social media of op je website. Niks moet uiteraard!

  Hartelijke groet,

  Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com