♥ Vijf heerlijke theesmaken van Evans & Watson

Wie mij een beetje kent of volgt weet dat ik gek ben op thee. In de theekast staan twee theedozen vol met theesmaken van verschillende merken, maar ik had nog nooit losse thee voor mezelf gekocht. Ik had het wel eens geproefd in een restaurant of iets dergelijks, maar toch lag de drempel te hoog om het voor mezelf te kopen. Misschien een kwestie van het jezelf gunnen of was het het koopgemak? Een doosje thee uit de supermarkt meenemen is natuurlijk makkelijk. Evans & Watson heeft voor mij de drempel heel veel lager gelegd!

Tea losse thee Evans & Watson reviewJeroen, de eigenaar van Evans & Watson, kwam tijdens zijn reis door Londen geheel toevallig uit in een theewinkel. Waar kan je anders in de wereld beter thee drinken dan in Engeland?  In plaats van koffie bestelde hij een keer thee en hij was verkocht. Zo verkocht dat hij de lekkere smaak van de losse thee wilde delen met mensen. En ik, ik was daar een van de gelukkige van! Als een klein kind in een snoepwinkel keek ik rond in de webshop van Evans & Watson. Hoe kan je in hemelsnaam iets lekkers kiezen uit zoveel fijne keuzes? Het was bijna niet te doen. Ik wilde voor een groene thee en een kruidenthee variant gaan, omdat ik dat  het lekkerst vind. Onder de groene thee vallen al 11 variaties. Zoals Marokkaanse Muntthee en Green Champagne. Kan je je al voorstellen dat kiezen lastig is?

Losse thee Evans & Watson reviewVoor twijfelaars, zoals ik, heeft Jeroen iets slims bedacht, namelijk een thee proefpakket. In een theeproefpakket zitten vier of vijf kleinere hoeveelheden smaken thee. Ik koos uiteindelijk voor het kruidenthee proefpakket, omdat de smaken mij aanspraken. Twee dagen na het plaatsen van de bestelling ontving ik via PostNL de thee. De envelop met thee past gewoon door de brievenbus, je hoeft er dus niet voor thuis te blijven (altijd fijn).

Losse thee Kruidenthee proefpakket Evans & WatsonWanneer je de zak opmaakt komt er een overheerlijke aroma op je af. De kruiden ruiken heerlijk, het doet me denken aan geursauna’s. Mijn ogen sluiten er automatisch van. Eigenlijk zou men daar een geurkaars van moeten maken, het ruikt zo ontzettend lekker. Dit belooft veel goeds. In mijn kruidenthee proefpakket zitten vijf smaken thee. Elke zakje thee bestaat uit 20 gram losse thee, hier kan je ongeveer 10 kopjes thee mee zetten. Op de etiketten van de thee staat de omschrijving van de thee en hoe je de thee moet zetten, heel erg handig!

Relaxtastic losse thee Evans & Watson review

Thee Evans & Watson Relaxtastic tea review Relaxtastic is een biologische thee met een bloemensmaak. De thee ruikt overheerlijk, alsof je door een bloementuin loopt waar ook fruit hangt. Want je ruikt en proeft ook iets fruitigs. Bij elke slok en inademing raak ik steeds meer ontspannen. Deze thee moet je echt in een moment van niks doen drinken. Het is voor mij optimaal genieten. Mijn vriend merkte op dat je wel moet oppassen met Sint- Janskruid als je medicijnen slikt. Met sommige medicijnen werkt het namelijk niet goed samen, gelukkig wist mijn vriend (door zijn studies en beroep) dat het prima met mijn medicijnen samen gaat.

Evans & Watson losse thee Elderflower GingerWat een prachtige thee is Elderflower Ginger. Een thee op basis van groene rooibos (ik wist niet eens dat dat bestond) met een lichte gembersmaak. De gembersmaak is echt heel erg subtiel, ondanks de kruiden (zoals kaneel en kardemom) die erin in zitten heeft het ook een zachte zoete smaak. Ik denk dat het komt door de vlierbessen. Ik begrijp wel waarom dit een geliefde thee is!

Groene losse thee Friendly Maté Evans & Watson review

Throat Relief losse thee Evans & Watson reviewThroat Relief ruikt heerlijk, het ruikt kruidig en fris tegelijkertijd. Throat Relief is een wonderthee tegen keelpijn, vandaar de naam. De thee is gemaakt op basis van lindebloesem. Lindebloesem staat bekend als het wonderkruid dat helpt de lichaamseigen afweerkrachten te mobiliseren. Heemst en anijszaad zouden de pijn kunnen verzachten. Ik kan niet zeggen of het echt werk, ik heb namelijk geen keelpijn. Wel kan ik zeggen dat de thee goed smaakt! Het heeft wel echt een kruidentheesmaak, daar moet je wel van houden. De thee is cafeïnevrij.

Heavenly Sleep Thee Evans & Watson tea reviewtea leaves review Evans & Watson herb teaDeze thee heb ik extra gekregen. De titel van deze thee klinkt al fijn. De cafeïnevrije thee is door de rustgevende eigenschappen van valeriaan de perfecte thee voor in de avond. Na je heerlijke kop thee slaap je als een roos. De thee ruikt heel fris door de citroenmelisse, pepermuntblad en rozemarijn. De smaak is heel erg zacht.

Friendly Maté Evans & Watson losse thee review

losse thee Friendly Maté kruidenthee Evans & Watson tea herb green teaFriendly Maté is een heerlijk thee voor de zomerse dag, perfect voor nu dus! De sinaasappel en citroen maken de thee heerlijk fris en fruitig. Het is wel een echte middagthee door de werking van de groene yerba maté. Nu denk je vast de wattes? Dat dacht ik in ieder geval wel…. Yerba maté is een Zuid- Amerikaans kruid, het komt de 20 meter hoge boom uit het Mato Grosso gebergte. Volgens zeggen zou de drank energie geven (oehh, dat kan ik overdag wel gebruiken) en ondersteuning bieden bij vermageringsdiëten, eetlust afremmen (mm, ik kan het altijd gebruiken), koortswerend en zweerafdrijvend (voor mij iets minder van belang) zijn.

thee ei Evans & Watson review

Bleep-ke-boo

Naast lekkere thee kan je bij Evans & Watson ook leuke thee accesoires kopen zoals de robot theezeef. Ik ben echt super blij met de robot theezeef. Je kan hier perfect de losse thee in doen. Door de beweegbare armen past hij in elke kopje. Elke keer als ik de robot zie (dagelijks) komen er bleep geluiden in mijn hoofd. Oké niet alleen in mijn hoofd, soms betrap ik mezelf erop dat ze ook uit mijn mond komen.

Wat ook super leuk is, is dat je ook je eigen thee kan samen stellen. Op de website staan de vuistregels voor het maken van je eigen thee. Ik wilde eerst de gewone smaken uitproberen, omdat die al heerlijk klonken (en ook zijn). De volgende keer ga ik me zeker verdiepen in het maken van thee, want het lijkt me echt leuk.

Thee Evans & Watson

Ik bewaar de theesmaken in mini weckpotten

Ik koop voortaan geen thee in de supermarkt, het bestellen via de website is zo makkelijk en de thee smaak zoveel lekkerder! Daarnaast zijn de prijzen goed te doen. Voor het proefpakket betaal je tussen de 4,75 en 5,95 euro. Het klinkt duur, maar je kan wel 40 a 50 koppen thee mee maken. De verzendkosten bedragen 3,84 euro voor brievenpost en 6,75 voor pakketpost. Je kan onder andere met iDeal betalen. Op de website van Evans & Watson vind je trouwens ook heel veel leuke feiten over thee.

♥ Ben jij een theedrinker? Kende je website van Evans & Watson al?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

27 reacties

 1. saskia schreef:

  Ik ben ook een theedrinker, heerlijk! Deze ken ik nog niet maar het ziet er echt ontzettend goed en lekker uit!

 2. Jana schreef:

  Zo leuk om al die ‘stukjes’ erin te zien 🙂 Ik drink enkel citroenthee 🙂

 3. Suzanna schreef:

  Leuke blogpost! Ik ben niet echt een theedrinker, maar mijn man is dat wel, dus misschien moet hij er maar eens iets bestellen!

 4. Sas schreef:

  Wat een heerlijke thee zeg! Fijn blogje 🙂

 5. marieken schreef:

  Losse thee is wel vaak veel lekkerder! Bij van Hilst hebben ze trouwens rum-marsepein, ook zeker niet vies 🙂 En die robot ziet er echt heel grappig uit.

 6. Michaela schreef:

  Klinkt echt heerlijk, sowieso vind ik losse thee veel lekkerder dan theezakjes!

 7. lee schreef:

  ik realiseerde dat ik eigenlijk erg saai thee drink. Ik ga een stap verder nemen door ook eens thee van Evans & Watson te proberen hehe ^^

 8. Mireille schreef:

  Oh wat leuk. Ik kende het nog niet. Ga gelijk even kijken. Ik vind de thee-robot geweldig!

 9. Sylvana schreef:

  Friendly Maté lijkt mij heel lekker! Ik ben gek op thee :).

 10. Chahrazad schreef:

  Oh, het lijken mij heerlijke smaken!

 11. Femke schreef:

  Wat een originele review! Zelf was ik nog helemaal niet bekend met dit merk (al moet ik toegeven ook niet zoveel thee te drinken). Die met bloemensmaak lijkt me héél bijzonder.

 12. Sheelagh schreef:

  Wow, die elderflower ginger lijkt me heerlijk zeg! Dat robotje is te gek trouwens!

 13. Nathalie schreef:

  Ik hou van thee 🙂 vooral de losse thee ziet er altijd zo mooi uit! Ik had nog nooit van dit merk gehoord, ga er gelijk eens naar kijken. Leuk idee zo’n proefpakket!

 14. Diana Mieczan schreef:

  Those teas sound amazing! Have a great day, darling.

 15. Petra schreef:

  Dit klinkt echt heerlijk, ik ben een behoorlijke theeleut, maar deze thee die kon ik nog niet….

  groetjes petra

 16. Marcella schreef:

  Ik ken het merk niet, maar je kan wel raden dat ik als theeleut zo’n proefpakket wil bestellen 😉 Lijkt me echt heerlijk, de smaakjes heb je erg goed beschreven, leuk!

 17. ines schreef:

  Ik kende het nog niet! Heel erg fijn voor een theeleut zoals ik!

 1. februari 23, 2015

  […] chocoladeballetjes van Rens Kroes en verse thee van Evans & Watson maken het ultieme geniet […]

 2. juli 28, 2015

  […] huis en voordat we de stad in gingen om te eten en het vuurwerk te bekijken dronken we nog een kop verse thee van Evans & Watson om alle nieuwtjes door te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com