♥ Leven van een blogger met een hersenletsel

In iedereen schuilt tegenwoordig een blogger/ vlogger of social influencer. Het is trending en helemaal van nu. Al begint het bloggen langzaam aan minder aandacht te krijgen, toch is het voor mij een uitkomst. Schrijven kan in stilte, in je eigen tijd en het werkt heel therapeutisch. Maar het leven van een blogger met een hersenletsel heeft meer voordelen, en helaas ook nadelen.

leven van een blogger met een hersenletsel bloggersdiner amsterdam amstelhotel

Foto gemaakt door de mooie Jadis (The Lemon Kitchen) en bewerkt door de briljante Sam (Mister Hungry Sam)

Het leven van een blogger met een hersenletsel

In schrijven heb ik altijd mijn ding kwijt gekund. Als kind zijnde hield ik dagboeken bij. Als binnenvetter kan je zo je ei kwijt. Dat ik zou schrijven voor publiek had ik nooit verwacht. Maar het blootstellen geeft mij uiteindelijk vrijheid en ik ben er beter door leren communiceren. Mijn gevoel voor taal is nog lang niet perfect, maar ik leer wel beter om te gaan met mijn dyslexie. Echter ben ik pas gaan bloggen nadat ik een hersenletsel heb opgelopen. Mijn dagen waren leeg, ik voelde mij nutteloos en ik kon mijn creativiteit niet kwijt. Op aanraden van Marieken ben ik gaan bloggen, haar leuke blog Always Wear Your Invisible Crown als voorbeeld. Ook kon in bij Wendy terecht met vragen. Haar blog Reismeisje is amazing!

volg je dromen bloggenFijn alle hulp! Ik heb er echt iets aan gehad. Maar toch is het voor hen anders. Het leven van een blogger met een hersenletsel is namelijk anders. Ookal doen zij het naast het werk, het onderhouden van een blog met een hersenletsel is lastig. Toch zie ik voornamelijk voordelen.

Voordelen van bloggen met een hersenletsel

♥ Je hebt een tijdsbesteding. Het klinkt zo lekker om te niks te moeten. Maar als het zover is, is het niks aan. Want niks doen is ook echt niks doen. Een boek lezen is voor mij al een inspanning. Een hele dag door de stad lopen kan ook niet. Zelfs bingwatchen is te veel. Maar met een blog kan ik even een uurtje schrijven en daarna niksen. Soms red ik het nog om later weer een uur te schrijven. Het is een fijne dagbesteding.

♥ Het is zo’n fijne dagbesteding omdat je je creativiteit en gedachtespinsels er in kwijt kan.

diaryblog-update-babyshower-taart♥ Je kan mensen helpen en inspireren. Ik krijg vaak vragen over reizen en over het leven met een hersenletsel. Ik beantwoord ze graag. Soms zijn de vragen weer een inspiratie voor een nieuwe blog. Zoals Slow travel maakt reizen met een beperking mogelijk. Daarnaast hoor ik ook dat mensen meer inzicht krijgen in het leven met een hersenletsel en dat is fijn.

♥ Door de blog heb ik super veel leuke mensen leren kennen. Mensen die ik anders nooit zou ontmoeten, omdat ze niet niet om de omgeving wonen.

♥ Voorheen kwam er elke week een diaryblog online. Voor mij was het meer dan een kijkje in het leven van een blogger met een hersenletsel. Voor mij was het geheugensteun. Helaas is mijn korte termijn geheugen niet heel goed meer. Maar door foto’s te maken en er over te schrijven kan ik beter onthouden wat er gebeurd is. Daarom wil ik de diaryblog ook weer online gaan zetten. Door de diaryblog was ik ook meer gefocust op de kleine mooie dingen in het leven. Ze maken je leven rijker!

diaryblog 9 gezond♥ Ik leer nieuwe producten en methodes kennen en ik kan mijn kennis delen. Fijn als ik daar weer mensen mee kan helpen.

♥ Door het bloggen ben ik persoonlijk enorm gegroeid. Ik probeer meer uit mijn leven te halen en ik word door de blog uit mijn comfortzone gehaald. Zoals zelf op foto’s staan. Doodeng om het te publiceren, maar het wordt steeds gemakkelijker. Maar ook wanneer ik een manier heb gevonden om mijn leven makkelijk te maken dan blog ik daar ook graag over. Zo heeft de 1 munt theorie mij enorm geholpen met balans te vinden tussen bloggen, doelen halen en mijn hersenletsel. Maar de theorie kan ook jou gelukkiger maken!

♥ Bloggen staat gelijk aan naar de psycholoog gaan. Het leven van een blogger is niet bijzonder, maar door te bloggen kan je wel punten aansnijden die je dwars zitten. Waar je over nadenkt. Voor mij zijn dat vaak dingen waar ik tegen aanloop door mijn hersenletsel. Soms zie ik mensen klagen over hun baan, en iedereen heeft daar recht op, maar ik kan alleen maar denken wees blij dat je kan werken. Dus maak er iets van! Met de blog probeer ik mensen hun ogen te laten openen, wees blij met wat je hebt, met wat je kan. Zo vanzelfsprekend is het allemaal niet!

♥ Wat vooral fijn aan bloggen is dat als ik mij niet lekker voel (en dat is vaak) dan hoef ik niet te bloggen! Ik kan alles zelf indelen, een slechte dag staat gelijk aan extra rustdag.

Nadelen van bloggen met een hersenletsel

Blogdruk. Het is geheel afhankelijk van jezelf hoeveel impact het op je heeft. Het leven van een blogger met een hersenletsel gaat niet alleen maar over rozen. Het is onwijs hard werken. Als je je blog in de picture wilt zetten moet er enig blogregelmaat zijn. En hoe meer je gezien wordt, hoe meer je groeit. Dit kan je motiveren, maar mij wanneer je een hersenletsel hebt kan je niet goed omgaan met druk. Dit heb ik ook geheel los leren laten. Ik blog voor de hobby en omdat ik mijn ding erin kwijt kan. Ik laat mij niet gek maken (of ik probeer het).

hot tub overnachten in tiny houses rose bikini prima donna

Dit was wel een hele fijne bloguitnodiging; bijzonder overnachten in Tiny Houses

Blogopdrachten zijn lastig. Hartstikke fijn als je opdrachten krijgt, maar helaas zit daar vaak ook een tijdslimiet aan vast. En op een slechte dag kan je niks, met de kans dat het nooit optijd af is. Daarom zeg ik veel opdrachten af. Gewoon omdat ik het niet red.

Je groeit niet hard. Oh die cijfers zijn verslavend, je wilt groeien. Het kost veel tijd en energie om te kunnen groeien. Helaas ontbreekt het daar aan wanneer je een hersenletsel hebt. Je wordt hierdoor gedwongen om een ander pad te bewandelen. Prima, hier is ook een weg!

amsterdam selfie rode jurk amstelhotel bloggersdiner leven van een blogger met hersenletsel

Foto genomen door Jadis tijdens het Bloggersdiner van Mr. Goodiebag bij het Amstel hotel en bewerkt door Sam

♥ Je kan niet naar events en productpresentaties. Er zijn zoveel leuke evenementen en presentaties. Dat zijn dingen die het leven een blogger leuker maken, uitzonderlijk. Maar helaas hier heb je met een hersenletsel ook weinig energie voor. Met als gevolg dat ik ze meestal moet afzeggen. Soms maak ik uitzondering, maar hier moet ik minimaal een week van bijkomen.

Beperkt bloggen. Ik zou het liefst elke dag een stukje schrijven, maar helaas gaat dat niet. Ik blog om de dag, omdat ik na een dag bloggen gewoon op ben. En dan heb ik helaas maar één blog geschreven terwijl er mensen zijn die er een paar op een avond schrijven. Verschil moet er wezen…

golden circle ijsland gullfossHet leven van een blogger met een hersenletsel heeft voor- en nadelen. Het is aan ieder voor zich hoe hij/zij hiermee omgaan. Het belangrijkst is dat je je doel voor ogen houdt en leef dit na. Ga niet over grenzen, en doe alles met plezier. Want daar draait het om, plezier hebben. Het moet je energie geven en bloggen geeft mij dat. Ik heb weer een doel en ik kan er alles in kwijt.

Waar kan jij je ei in kwijt? Wat vind jij voor- en nadelen van een leven van een blogger/ vlogger/ influencer?

Share Button

All Lovely Things

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het zeker leuk en nuttig als je een een reactie achterlaat in de comments. Wie weet leer ik nog wel iets van jou! Volg je me ook al via mijn Social Media kanalen voor meer lovely things?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts op All Lovely Things? Vul dan hier (geheel gratis) je e-mailadres in.
Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuwe lovely posts online staat! Love, Mandy
Powered By WPFruits.com